NOVICE

 

 

 

Stran na kateri se nahajate, se ne ažurira več!

Nova stran Sankaškega kluba Idrija je tukaj:

http://www.saklub-idrija.si/

 

MAR 2018

 

Pet 2.3.- Stran na kateri se nahajate, se ne ažurira več! Nova stran Sankaškega kluba Idrija je tukaj: http://www.saklub-idrija.si/

 

Čet 1.3.- Sankaško društvo Domel to nedeljo, 4.3., v Dolenji vasi prireja Državno prvenstvo v sankanju s športnimi in samotežnimi sanmi. Prijave do 8:30, start prve vožnje ob 9:00.

 

 

FEB 2018

 

Ned 25.2.- Precej smo v zamudi z novicami na tej strani, zato kar cel februar v kosu:

 

Prvi konec tedna tega meseca sta se vzporedno odvili dve tekmovanji. Stane se je udeležil Velike nagrade Evrope. V kategoriji Masters III. je zasedel 8. mesto, kot član ekipe Slovenije 4. mesto, bil pa je najhitrejši med vsemi Slovenci. Nuša, Tina in Simon so se udeležili 2. tekme Pokala Slovenije, ki je potekala na Ljubelju, v spodnjem delu nekdanjega smučišča Zelenica.  Tina je bila najhitrejša pri Mladinkah, Nuša Šubic druga v kategoriji Deklic, Simon Drnovšček je dosegel drugo mesto v kategoriji Mladincev. Tina in Nuša sta dosegli prvi in tretji čas pri ženskah generalno!

 

Teden dni kasneje se je Stane udeležil svetovnega prvenstva v italijanskem Latsch-u. Kot naš drugi najboljši je zasedel 24. mesto v enotni moški kategoriji. Poudariti velja, da so bili pogoji na progi zelo specifični in naši tekmovalci s svojo opremo niso mogli konkurirati najboljšim. Domačini so situacijo s pridom izkoristili, kar 8 se jih je namreč uvrstilo v prvo deseterico; zasedli so celo prvih 6. mest!

 

V soboto 17.2. so člani ŠD Lom v Lomu pod Storžičem priredili sankaško tekmo, ki je štela tudi za Pokal Slovenije. Iz našega kluba sta se je udeležila le Stane in Simon. Stane je bil spet najhitrejši generalno, Simon pa z veliko prednostjo zmagal pri mladincih.

 

Danes se je pokalno tekmovanje nadaljevalo s tekmo v Dolenji vasi (Prevc-landia). Tina je bila edina mladinka, a hkrati najhitrejša med ženskami, Simon je z drugo zaporedno zmago prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi kategorije mladincev, Stane pa z današnjim drugim mestom zasedel vrh skupnega seštevka pri veteranih. Prvič letos se je tekme udeležil tudi Ivan, ki je v kategoriji veteranov osvojil tretje mesto.

 

Za prikazane vožnje in dosežene uvrstitve iskreno čestitamo!

 

Sezona se predvidoma nadaljuje naslednji konec tedna. Od vremenskih razmer je odvisno, ali bo v Dolenji vasi potekalo Državno prvenstvo, ali pa bodo Pokal mesta Jesenic v Savskih jamah organizirali Jeseničani.

 

 

JAN 2018

 

Ned 14.1.- Včerajšnje prve tekme Pokala Slovenije v Savskih jamah nad Jesenicami se je udeležilo pet tekmovalcev idrijskega kluba. Vsi se domov vračajo s kolajnami. Stane je v obeh vožnjah dosegel najhitrejši čas generalno in tako seveda zmagal tudi v kategoriji veteranov, Tina je bila prva pri mladinkah, Simon drugi pri mladincih, prav tako Branko v kategoriji st. veteranov, Nuša pa tretja pri deklicah.

 

Spodbuden začetek zimske sezone. Čestitke vsem!

 

Sob 6.1.- Saj ni, da bi govoril o kaki zimi, a vseeno se ponekod že sankajo. Stane je nekje v Avstriji na nekih dirkah, nam je pa tudi kazalo, da bo ta vikend prva tekma Pokala Slovenije s športnimi sanmi. Pa je ne bo! Zaradi toplega vremena jo prestavljajo na soboto 13.1. Gre pa za jeseniški Memorial 2018 v Savskih jamah. Upamo na ohladitev!

 

OKT 2017

 

Ned 15.10.- Poletna sezona je končana! Trije člani našega kluba so se udeležili svetovnega prvenstva v sankanju na koleščkih v švicarskem Grindelwaldu. Uspešno! Stane je bil, kot član prve ekipe Slovenije, bronast v moštveni- štafetni vožnji! Zaostali so za Avstrijskima ekipama, za seboj pa pustili obe Švicarski, kombinirano Hrvaško-Nemško, drugo Slovensko (za katero je nastopala tudi Tina) ter Italijansko ekipo!

 

V današnjo tretjo in hkrati finalno vožnjo v posamični konkurenci sta se uvrstila Tina in Stane. Tina je na koncu zasedla 8. mesto pri ženskah, Stane pa 14. v moški kategoriji. Andraž se je po nekoliko slabšem času v spodnjem delu včerajšnje prve vožnje, z boljšim časom drugega teka prebil na končno 31. mesto in na žalost zgrešil finale.

 

ISKRENE ČESTITKE!!!

 

SEP 2017

 

Ned 10.9.- Včerajšnjega finala poletnega pokala v avstrijskem Obdachu so se udeležili štirje tekmovalci idrijskega kluba. Točneje, dve tekmovalki in dva tekmovalca. Tina je v svoji kategoriji zmagala, Stane je bil tretji, Nuša in Nejc pa deveta. V letošnjem pokalu skupno so po kategorijah zasedli: Tina in Stane 1. mesto, Nejc 6., Nuša in Andraž 8., Jani 11. in Simon 13. mesto. Ker pa v starejših kategorijah v končnem seštevku razglasijo le enotno razvrstitev, so končne uvrstitve naših sledeče: Tina 6. mesto pri ženskah, Stane 8., Nejc 12., Andraž 29., Jani 33. in Simon 37. mesto v skupni moški kategoriji. Čestitamo!

 

Avstrijski organizatorji so včeraj res 'zmagali'. Za danes so imeli razpisano državno prvenstvo, a so se ga zaradi slabega vremena odločili prestaviti na včeraj. In to ne v sklopu tekme za poletni pokal, pač pa po dve dodatni vožnji enosedov in dvosedov! Res da so vodje ekip na jutranjem sestanku to potrdili, a dolge pavze pred in med posameznimi vožnjami DP ter neskončno čakanje na razglasitev je zadevo raztegnilo do nenormalnosti! Do TEME!!! Katastrofa! Če bi se kaj podobnega zgodilo pri nas ali na Hrvaškem, … 

 

AVG 2017

 

Ned 27.8.- Malo je trajalo, a se zdaj počasi sestavljamo in 'strnjujemo' vtise…

 

Glede na odzive tekmovalcev, ekip, organizatorjev pokala, kot tudi gledalcev in širšega lokalnega okolja, nam je uspelo! Uspelo nam je, ker se ni nihče poškodoval, uspelo nam je, ker si je tekmo ogledalo veliko ljudi, uspelo nam je pridobiti pomoč in podporo prebivalcev ob progi, pa tudi sponzorjev in donatorjev, uspelo nam je združiti predanost čez sto (z besedo: 100) prostovoljcev, uspelo nam je 'skriti' manjše pomanjkljivosti in sproti reševati nepredvidene težave…

Vse zgoraj našteto (in zagotovo še kaj) se je moralo sestaviti v kolikor toliko zaokroženo celoto, da nam  je uspelo predstaviti ta atraktivni šport v najlepši luči!

 

Še enkrat hvala vsem za vse!

 

Rezultati morda v drugem planu, a vseeno: Idrija, sobota 19.8. in Kavčke pri Žirovnici naslednji dan: Tina dve zmagi, Stane zmaga in drugo mesto, Nejc dvakrat peti, Nuša dvakrat šesto mesto, Jani šesti in sedmi, Simon dvakrat osmi in Andraž obakrat deveto mesto! Čestitke vsem; še posebej  pa Nuši za prva nastopa na saneh s koleški. Napredek v mesecu dni je zavidanja vreden!

 

Ned 13.8.- Pester vikend je za nami! Tretja in četrta tekma mednarodnega Murauer Bier poletnega pokala. Na ca. 900mnv sredi Tirolske je bilo vremensko kar burno. Včeraj dež (zjutraj 8°C), danes vroče še kar!

 

Izmed članov našega kluba je tekmoval le Stane, ki je v soboto dosegel tretje, danes pa drugo mesto v svoji kategoriji. Čestitamo!

 

Zdaj pa dost pisanja. Moramo tekmo zrihtat! Pridite pogledat v soboto ob 13h, kako nam bo kaj uspelo… www.sankanje.com

 

Z malo sreče se bo domače tekme udeležilo sedem idrijskih tekmovalcev…

 

 

MAJ 2017

 

Ned 21.5.- Pester vikend je za nami! Prva in druga tekma mednarodnega Murauer Bier poletnega pokala. Na ca. 800mnv sredi Gorskega kotarja je bilo vremensko kar burno. Včeraj dež, danes hladen severnik. Prizadevni organizatorji, na čelu z Ivico Urbancem, se se zares izkazali in postavili zahtevno referenco pred naslednjimi tekmami. Iskrene pohvale in čestitke!

 

Rezultatsko smo Idrijčani lahko kar zadovoljni, tako z uvrstitvami kot z napredkom ter zmanjševanjem razlik do najboljših. Včeraj se je na mokri progi najbolje znašel Nejc in zasedel 7. mesto generalno. Sicer pa po kategorijah: Stane 1., Tina 2., Nejc 5. in Andraž 7. mesto. Danes je v suhem presenetil Stane (sicer najstarejši tekmovalec!) in dosegel kar 4.mesto generalno! Upravičeno je bil deležen spoštljivih in iskrenih čestitk najboljših avstrijskih tekmovalcev. Pa naših seveda tudi :) :-)! Po kategorijah pa isto kot včeraj. Čestitke!!! >>Galerija<<

 

Ned 7.5.- Včeraj smo se v hrvaških Lokvah pri Delnicah udeležili treninga pred prvo tekmo poletnega pokala. Prav fajn je bilo! Domačini so zgledno organizirali vse skupaj. >>Galerija<<

 

APR 2017

 

Pon 17.4.- Danes sta g. Apolloner z avstrijske in g. Rev s slovenske sankaške zveze pregledala in potrdila predlagano traso 'sankaške proge' v Grapi (iz Kacinove, skozi Mrakovo in H. Freyerja ter ciljnim zavojem v Platiševo).

 

Juhuhuj, se že veselimo!

 

Tor. 11.4.- Za potrebe enotnega izgleda 'koleščkarske' ekipe, smo nabavili take majice. Naš član in podporni član nam je v okviru podjetja Pro-Šiv sponzorsko naštikal še logo kluba, da se bo vedelo od kje smo… Hvala Edi!

 

MAR 2017

 

Tor 28.3.- Dobili potrditev termina za organizacijo 3. tekme Murauer Bier Cup-a 2017: sobota 19. avgust 2017. Lokacija seveda Grapa!

 

Naslednji dan pa 4. tekma: soteska Kavčke pri Žirovnici, v organizaciji SaK Jesenice.

 

Ned 19.3.- Občni zbori so uspeli, prostor je OK, hrana tudi. Glavni projekt letošnjega poletja je izvedba tekme mednarodnega poletnega pokala v sankanju na koleščkih. 19. avgust 2017 v Grapi!

 

No, medtem smo uspeli izvedeti, da je tudi Nuša dosegla prvo mesto v Pokalu Slovenije; le pokal ji ne pripada, ker se ni udeležila zadostnega števila tekem. Čestitke še enkrat!

 

Čet 16.3.- V soboto 18.3. ob 18h bo Pri Zagodu Redni letni Občni zbor SaK Idrija. Bodite točni, saj ob 19h sledi še OZ KPD Grapa….

Bomo pa tokrat v obnovljeni 'štali' za gostilno!

 

Pon 13.3.- Včeraj se je končala letošnja sezona Pokala Slovenije. Iz različnih razlogov (dopust, tekma šampionov, bolezen…) sta se tekme v Savskih jamah udeležila le Branko in Nuša. Oba sta v svojih kategorijah dosegla drugi mesti. Pokale v skupnih seštevkih so osvojili Tina, Andraž in Stane; Brane je bil drugi, skupne uvrstitve Nuše, Nejca in dvoseda pa še ne vem…

Vseeno vsem čestitke!

 

Tor 7.3.- V nedeljo 12.3. v Savskih jamah nad Jesenicami zadnja tekma in s tem zaključek letošnjega Pokala Slovenije. Prijave do 8:00, start ob 8:30.

 

Sre 1.3.- S Pustom smo zaključili, zdaj se spet lahko posvetimo sankanju…

 

17. in 18. februarja sta v avstrijskem Obdachu potekali tekmi: 14. Velika nagrada Evrope in 3. Evropsko prvenstvo v sankanju s športnimi sanmi. Stanko je na VN dosegel 8. mesto v svoji kategoriji in se kot drugi najhitrejši Slovenec skupno, uvrstil na nedeljsko EP, kjer je v enotni moški kategoriji zasedel 21. mesto.

 

Na pustno soboto so na Soriški izvedli Državno prvenstvo Slovenije v sankanju s športnimi sanmi. Čast našega kluba so med 18. nastopajočimi reševali Branko in Stanko ter njegova vnukinja Nuša. Nuša in Stane sta postala državna, Brane pa vicedržavni prvak! Čestitke vsem za vse!

 

Ostali smo bli pa v maškarah J.

 

FEB 2017

 

Ned 12.2.- Včeraj in danes na Soriški zmage za Tino, Andraža in Staneta; Brane je bil včeraj drugi, danes pa tretji. Po prvi vožnji je vodil, a bil v drugem teku v kombinaciji ovinkov prehiter in izgubil kar nekaj časa. Kategorija dvosedov pa tokrat ni bila razpisana. Skratka, čestitke za uvrstitve!

 

Sre 8.2.- So se kar odrezali naši danes v Savskih. Tina, Andraž in Stane so zmagali, Brane je bil tretji, Nejc pa četrti; vsak v svoji kategoriji.  Dvosed (Andraž/Tina) je osvojil drugo mesto. Čestitamo!

 

V soboto in nedeljo bosta na Soriški planini naslednji tekmi. Prijave obakrat do 8:30, start ob 9:00.

 

Pon 6.2.- V sredo v Savskih jamah nad Jesenicami prva tekma letošnjega Pokala Slovenije. Prijave do 9:00, start ob 9:30.

 

Konec tedna planira Domel izvesti dve tekmi Pokala Slovenije na Soriški planini. Razpisi sledijo.

 

'Zanimiva' informacija s Talerja: Cesto bodo splužili, saj jim je zapadla neka odločba za spravilo lesa, ki jo pač morajo izpolniti.

Nimaš kej, za to zimo smo na Talerju zgleda zaključili L .

 

JAN 2017

 

Ned 22.1.- Na tekmi svetovnega pokala je pečat pustil tudi član našega kluba, predsednik Stanko Koler. Kot predtekmovalec je v treh dneh opravil največ voženj in s športnimi sanmi dosegal povsem spodobne čase. Nekatere mlajše in manj izkušene udeležence svetovnega pokala je gladko pustil za seboj.

 

Prispevek na Planet TV. Danes naj bi bil tudi pri športu po Odmevih na RTV 1. Je bil: RTV.

 

Nekaj je bilo govora danes, da bi Jeseničani v nedeljo 29.1. organizirali prvo tekmo Pokala Slovenije v sankanju s športnimi sanmi. Javimo, ko bo znanega kaj več.

 

Pon 16.1.- Konec tedna bo na Soriški planini potekala tekma Svetovnega pokala v sankanju na naravnih progah. Dogodek vreden ogleda!

 

Program:

-         Petek 20.1. 9:00- treningi

-         Sobota 21.1. 9:00- vožnje v konkurenci

-         Nedelja 22.1. 9:00- vožnje v konkurenci

 

Vabljeni!

 

Ned. 15.1.- Še smo!

 

V petek sva se s prezidentejem po deseti zvečer odpravila na progo. Snega je bilo spodaj malo pod 10 cm, na startu pa dobrih 10, a je bil več kot primeren za teptanje. Ko sva okrog enih zjutraj zaključila, je že lepo zmrzovalo.

 

Včeraj smo gor spravili še motorne sanke in tepih, napumpali valjar, malo poravnali progo ter z mrežo 'splužili' dostop z glavne ceste.

 

Danes sem se šel pa že enkrat spustit! Gre sicer OK, a je snega premalo, zato ni za kake nove šine!

 

Lahko napišem, da proga ni urejena, predvsem še ni poskrbljeno za varnost, saj bo potrebno popraviti kar nekaj plank, ki so jih podrli gozdarji, pa tudi obstoječe zaščititi z blazinami in balami. Je pa trenutno stanje zelo primerna podlaga za morebitno novo sneženje. Upajmo, da bo!

 

Naš klub je na vrsti za izvedbo Državnega prvenstva. Trenutni datum za izvedbo je sreda 8. februar.

 

 

OKT 2016

 

Pon. 17.10.- Dodana >>galerija<< z otvoritve prenovljene infrastrukture v Grapi. Naj dodam, da je bil sankaško najhitrejši Stanko veteranko, pred Nejcem in Janijem.

 

Vse je bilo fajn, ma najbolje se je bilo pa sankat!

 

Ned. 9.10.- Danes smo se vrnili s finala letošnjega Avstrijskega pokala v sankanju na koleščkih. Stane se je odlično odrezal; z včerajšnjim petim in danajšnjim tretjim mestom se je v skupnem seštevku povzpel s sedmega na končno peto mesto v svoji kategoriji. Med našimi je bil danes tretji, v pokalu skupno drugi najboljši. Čestitke!

 

Ned. 2.10.- Včeraj smo torej izvedli prireditev kot je bila prvotno zamišljena: otvoritev infrastrukture s kulturnim programom, promocijski spusti s sankami na koleščkih ter večerno druženje ob glasbi, hrani in pijači. Meni se je vse skupaj zdelo super!

 

Iskrena hvala vsem za vse!

 

Ker je en kup mesa ostalo, se danes ob 13h dobimo, da še to ugonobimo. Vabljeni!

 

Fotografe naprošam, da izdelke (v elektronski obliki) nekako spravijo do mene, da scopram še eno fotogalerijo.

 

SEP 2016

 

Pon. 19.9.- Tekmovanje v sankanju na koleščkih »Za Taler« 2016, ki smo ga nameravali izvesti 1. oktobra, je dokončno odpovedano!

 

Ned. 18.9.- No, zdaj končno štekam, kako gre to tekmovanje. V soboto se vozita dva teka za Veliko nagrado Evrope. V nedeljo pa se na Evropskem prvenstvu pomeri najboljših 15. s sobotne VN Evrope, plus dva iz vsake države (če država nima dveh med 15). Kot že napisano, sta Slovenijo zastopala Rev in Koler. Rev je zasedel odlično 11. mesto in se edini od naših spustil pod mejo 1:20:00 (1:19:80), Koler pa je s časom 1:21:50 zasedel 17. mesto. Še enkrat čestitke vsem!

 

Sob. 17.9.- Kar pridni naši danes. Stane je bil 5. pri veteranih, Nejc, Andraž, Jani in Simon pa so se zvrstili od 9. do 12. mesta v članski kategoriji. Po prvi vožnji je bil Stane celo najboljši med Slovenci, a ga je odlična druga vožnja Klemna Reva potisnila na drugo mesto. Generalno je po prvem dnevu Rev 19., Stane pa je zasedel 22. mesto. Čestitke vsem!

 

Pet 16.9.- Danes zjutraj se je 5 članov našega kluba odpravilo na Evropsko prvenstvo v sankanju na koleščkih, v italijanski Velturno/Feldthurns na južem Tirolskem. Morajo malo potrenirati pred tekmo v Grapi  :-)

 

O uvrstitvah bomo poročali.

 

 

AVG 2016

 

Ned 21.8.- Dobili smo nadomestni termin za tekmo CRO-SLO CUP-a v sankanju na koleščkih: Sobota 1. oktober!

 

 

JUN 2016

 

Čet 9.6.- Zaradi neugodnih vremenskih razmer, ki se obetajo za to soboto, smo na žalost primorani tekmo ZA TALER prestaviti za nedoločen čas. O nadomestnem terminu vas bomo pravočasno obvestili.

 

Pon 1.6.- Papirji baje so (al bodo), tako da zdaj gre pa zares! V soboto 11.6. popoldan rihtamo tekmo!  Kar je v začetku zgledalo kot mal heca, bo zgleda (če bo vse, z vremenom vred, po načrtih) ratalo mednarodno tekmovanje v sklopu CRO SLO CUP-a. S strani Hrvatov še  ni potditev, nekaj Avstrijcev je pa že prijavljenih. Če bo končna cifra vseh skupaj okrog 30, bo čisto OK!

 

Ogromno je še za postoriti, zato računamo na izdatno pomoč članov kluba, Graparjev in ostalih somišljenikov! Prosim, prosim!

 

Program bo v grobem zgledal nekako takole:

-          15:00- vožnje za trening

-          16:30- otvoritvena slovesnost

-          17:00- tri vožnje v konkurenci

-          Sledi- razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

-          Sledi- večerno druženje

 

VABLJENI!

 

OPOZORILO: Zaradi prireditve bo v soboto 11.6. od 14h30 do predvidoma 20h popolna zapora Kacinove in delno Mrakove ulice!

 

MAJ 2016

 

Pon 16.5.- S temi zimami ni nič, se bo zgleda treba na kolescih. Par tednov nazaj smo se na Kanomeljskem razpotju, prejšnji teden pa kar v Grapi- po Kacinovi in Mrakovi v ulico Vinka Mohoriča; deloma še po novem, toplem asfaltu. Mater kaj je to fajn!

 

Ker je treba novo ureditev ulice nekako obeležiti, bomo v soboto 11.6. skušali organizirati eno tako promocijsko, rekreativno tekmovanje v sankanju na koleščkih. Proga bo sicer dolga samo ca. 350 metrov, a na par mestih kar atraktivna. Ker 12.6. dopoldan Jeseničani organizirajo neko mednarodno tekmo, zna bit, da se tudi naše udeleži nekaj Hrvatov in Avstrijcev.

 

 

APR 2016

 

Čet 14.4.- V soboto 16.4. se bomo člani SaK Idrija in KPD Grapa udeležili akcije Očistimo Idrijo 2016. Akcija se z razdeljevanjem rokavic in vrečk sicer prične že ob 8:00, mi pa se dobimo ob 9:00 v zgornji Grapi.

 

Pozor! Zaradi del bo cesta skozi Grapo predvidoma zaprta! Udeleženci s 4x4 pogonom, se na Pringl lahko pripeljete skozi Riže.

 

Očistili bomo 'obcestje' od Grape prek Trat in Pringlna do Talerja, uredili gredico na koncu Grape in porihtali kanale na sankaški progi.

 

Akcijo bomo zaključili s kosilom na Pringlnu, zato prosimo, da se prijavite Didlnu na 031 35 66 25, ali na e-mail Pustnega društva, do petka, 15.4. do 16h!

 

Čet. 7.4.- Delovne akcije in zakuske jutri zaradi slabega vremena ne bo!

 

Sob. 2.4.-  Občni zbor smo odštihali. Odštihan je bil v rekordno kratkem času, saj res ni bilo kakih posebnosti. Omembe vreden morda podatek, da gremo predvidoma v soboto 9.4. ob 9h malo podelati ter pospraviti na progo in okolico, potem bomo pa še malo popili in pojedli. Obvestimo tekom tedna!

 

MAR 2016

 

Tor. 29.3.- Vabljeni na Redni Občni zbor Sankaškega kluba Idrija, ki bo v petek 1.4. ob 18h Pr Zagodu v Idriji. Bodite prosimo točni, ker imamo na voljo samo eno uro.

 

Ned 13.3.- Kratka, a uspešna sezona Pokala Slovenije je za nami!

 

Danes smo v SaK Idrija dobili tri državne prvake in hkrati zmagovalce Pokala Slovenije. Tina pri Mladinkah, Andraž pri Mladincih in Stane pri Veteranih! Ker so si pred današnjo tekmo vsi trije delili prva mesta v svojih kategorijah, so za osvojitev skupnega seštevka Pokala Slovenije potrebovali dobre uvrstitve. Z gladkimi zmagami so nalogo opravili več kot suvereno! Brane si je s tretjim mestom na današnjem Državnem prvenstvu zagotovil drugo mesto v Pokalu kategorije St. Veteranov. Dvosed Jereb - Velikanje T. je z drugim mestom prav tako končal na drugem v skupnem seštevku. Deli pa si ga z dvosedom Gregorač – Jereb. To je fajn, a ni, da si sam s sabo deliš mesto… :-) :-)

 

Velja pa omeniti tudi odlične uvrstitve naših sankačev v generalnem seštevku današnje tekme, saj je bil Stane drugi, Andraž četrti, Tina pa deseta in hkrati daleč najhitrejša v ženskih kategorijah.

 

Poleg omenjenih, se je dveh tekem Pokala udeležil tudi Nejc, in sezono končal na četrtem mestu v skupnem seštevku kategorije Članov.

 

Vsem iskrene čestitke!

 

>>Galerija<<

 

Čet 10.3.- Sankaške tekme na Soriški v soboto ne bo! V nedeljo torej zaključek Pokala Slovenije za to sezono!

 

Bodo pa prizadevni člani Domela progo Drauh vseeno očistili in poskušali organizirati kako tekmo.

 

Sre 9.3.- Sankaška zveza Slovenije razpisuje Državno prvenstvo Slovenije v sankanju s športnimi in samotežnimi sanmi na naravnih progah. DP bo izveden na progi Savske jame nad Jesenicami v organizaciji Sankaškega kluba Jesenice, to nedeljo, 13.3.2016. Tekma šteje tudi za Pokal Slovenije 2015/16.

 

PROGRAM:

Nedelja, 13.03.2016

do 8:30- prijave

9.00-  1. vožnja dvosedi, samotežne nato enosedi

Sledi- 2. vožnja dvosedi, samotežne nato enosedi

Sledi- Razglasitev rezultatov in podelitev kolajn

 

Opomba: Najkasneje jutri dopoldan bo jasno, če bo možna izvedba dodatnega tekmovanja na Soriški planini v soboto 12.3.; v vsakem primeru pa bo Državno prvenstvo zadnja letošnja tekma Pokala Slovenije.

 

Sob 5.3.- Aja, jutri tekme na Soriški zaradi preobilice snega ne bo!

 

Danes še uspešneje na Jesenicah. Tina in Andraž zmagala v mladinskih kategorijah, Stane drugi pri veteranih, dvosed Gregorač- Jereb tudi drugi, tretji mesti pa sta dosegla Brane pri St. Veteranih ter Nejc v članski kategoriji. Za nameček je bila ekipa Idrije v postavi  Koler- Gregorač- Jereb druga v ekipnem tekmovanju! Čestitke!

 

Današnja >>Galerija<<.

 

Sre 2.3.- Domel razpisuje tretjo tekmo Pokala Slovenije. Odvijala se bo v nedeljo 6.3. na Soriški planini. Prijave do 8:30.

 

Tor 1.3.- V soboto 5.3. nova tekma Pokala Slovenije v Savskih jamah nad Jesenicami. Prijave do 9:00.

 

Na FB sem izvedel, da se je naš predsednik, teden dni za Svetovnim prvenstvom, udeležil tudi Velike nagrade Evrope, ki jo je letos priredil italijanski Villnöss/Funes. V kategoriji Master III. (letnik 1960 in starejši), je dosegel 7. mesto. Po prvem teku mu je kazalo celo bolje, a je po napaki v drugem teku izgubil dve mesti. Stanko je bil na tekmi celo najhitrejši moški predstavnik Slovenije. S tekočima vožnjama pa je bila tokrat absolutno najboljša med našimi Tina Tolar. Čestitke!

 

FEB 2016

 

Pon 29.2.- Dodana >>Galerija<< iz Savskih jam nad Jesenicami. Notri so kar vse 'naše' fotografije, ki sem jih našel na net-u. Avtorje moram še dopisati, da ne bo kakih pritožb…

 

Ned 28.2.- Včeraj kar uspešno na Jesenicah. Stane je zmagal pri Veteranih, Tina je bila druga pri  Mladinkah, Brane, Nejc in Andraž pa tretji vsak v svoji kategoriji (St. Veterani, Člani, Mladinci). Čestitke!

 

Čestitamo pa seveda tudi kolegom in prijateljem iz Dolenje vasi, za velik uspeh njihovega sokrajana Petra Prevca!

 

Tor 23.2.- Izgleda, da se bo sezona Pokala Slovenije v sankanju s športnimi in samotežnimi sanmi začela ta konec tedna. Jeseničani so razpisali tekmo za soboto 27.2.2016. Prijave do 9:00 na cilju proge v Savskih jamah.

 

Pon 15.2.- Od petka 12.2. do nedelje 14.2., je v avstrijskem Oberperfuss-u potekalo 2. Svetovno prvenstvo v sankanju na naravnih progah s športnimi sanmi. V okviru slovenske ekipe se je prvenstva udeležil tudi član Sankaškega kluba Idrija, Stanko Koler, in dosegel lep uspeh. Po dveh vožnjah v posamični konkurenci, je v svoji starostni kategoriji osvojil 16. mesto. Po tretji vožnji, ki je štela za generalno uvrstitev, pa je, kot najuspešnejši Slovenec, tekmovanje končal na 24. mestu. Stane je nastopil tudi kot član slovenske ekipe, ki je na moštvenem tekmovanju dosegla peto mesto. Čestitke!

 

JAN 2016

 

Sob. 9.1.- Saj moraš biti res (malo) ubrisan, da greš po deževni noči v dežju sankat, a se je bilo pač treba na lastne šine prepričat, da je konec. Šlo je sicer še, a pravega užitka ni več. Kjer je teren že v osnovi vlažnejši, gre kar do tal. Skratka: proga na Talerju ni urejena!

 

Pet. 8.1.- Upanje na izvedbo Državnega prvenstva 16.1., je padlo v odjugo. Je pa proga popolnoma OK za rekreativno sankanje. Če nimate alergije na visoko vlago, ali kondenzirano obliko te nadloge, izkoristite jutrišnji dan. Dopoldan zna biti še gut.

 

Včeraj le presidente, danes pa že trije, ZELO navdušeni nad spusti!

 

Tor 5.1.- Tudi danes smo jo gladili; v upanju, da zdrži (vsaj) do naslednje sobote. Vlago je pridobila, zato se je delalo res dobro. Če bi bil namesto odjuge napovedan mraz…

 

Pon. 4.1.- Prezidente, financar in sekretar(ica) smo danes malo poglancali. Slabih 10 novega je padlo. Še vedno presuhega, Talerčk pa pokvarjen, zato ne moremo polivati! Čakamo novih padavin. Nekaj mokrega snega ali celo dežja ne bi škodilo; preveč pa.

 

PROGA NI UREJENA!

 

Ned. 3.1.- Včeraj dopoldne sva z blagajnikom še nekaj plank namestila in popravila, popoldne sem malo kamenje, veje in listje pobiral; odšel pa že s centimetrom svežega pod nogami. Danes smo peljali gor motorne sanke, nafilali valjar in popoldne že malo pomendrali. Je zelo suh in ni ga ravno na pretek. Če bo še kaj zapadlo, vas povabimo na delo.

 

Na zadnjem sestanku Sankaške zveze Slovenije so rekli, da smo spet na vrsti za organizacijo  Državnega prvenstva. Če bo še kaj snega in vreme zdržalo, bo DP v sankanju s športnimi sanmi na naravnih progah, na Talerju že v soboto 16.1.2016.

 

DEC 2015

 

Tor. 15.12.- Ker nekaj poletnega spanja smo si privoščili letos. Še vedno nas 'tepejo' posledice žledoloma, saj se gozdarji kar ne spravijo s proge in okolice. Vseeno smo v preteklih tednih spihali in pograbili listje, poravnali cestišče, zamenjali nekaj polomljenih ali gnilih plank ter pospravili ciljno-prireditveni prostor. Kar se nas tiče, lahko zapade. Seveda bi prej pasalo par tednov mraza, saj že nekaj zim zapored zapada na 'tropsko' podlago. Pa upam, da gozdarji zaključijo in pospravijo za seboj še pred morebitnim sneženjem. Toliko zaenkrat!

 

MAR 2015

 

Ned 15.3.- Z včerajšnjim Binčevim memorialom na Ljubelju se je zaključil letošnji Pokal Slovenije. Brane je z zmago pri St. Veteranih potrdil skupno prvo mesto; Stane je itak že pred to tekmo osvojil pokal pri Veteranih, a z drugim mestom še povečal prednost; Andraž, ki je bil tudi drugi (Mladinci), pa se je prvemu v skupnem seštevku sicer približal, a bi se za morebitno zmago moral udeležiti kake tekme več (maškare so terjale svoje…). ČESTITAMO!

 

Ja no, glede na to, da sta se tekmovanj redno udeleževala le dva člana našega kluba, smo z izplenom lahko zadovoljni. Ne moremo pa biti zadovoljni s skupnim številom udeležencev, saj smo skupaj spravili le štiri! Mogoče bo pa naslednjo zimo bolje?!?!

 

Ned 8.3.- Vse naj za AFŽ!

 

Zanimiv weekend je za nami. Včeraj smo v Savskih jamah ponovili uvrstitve prejšnjega tedna, in ekipno smo bili tretji, a je bila slika nasploh precej drugačna. Proga ledena u … da ne rečem… To nam, razen Stanetu seveda, niti približno ne ustreza. Zaostanki za najboljšimi in uvrstitve v 'generalcu' – oboje neprimerljivo… (razen Staneta, kot rečeno). Generalno: prejšnji teden: D-4, A-5, S-8, B-20; ta teden: S-4, A-9, D-13, B-22. Sam sem se, poleg popolne nesposobnosti vožnje po ledu, vpisal v klub ljubiteljev plank v t.i. Idrski rajdi. Windstopper bo za k šivilji (ali pa za k Komunali), sanke imajo pa tudi eno razpoko več!

 

Danes na Soriški je Stane postal državni prvak (7. v generalcu), Brane in Andraž sta bila tretja v svojih kategorijah, jaz sem se pa usral, recimo. Brane je v prvi vožnji malo preizkušal vožnjo po 'bandah', v drugi pa z nekaj novimi prijemi postavil precej boljši čas, a se mu na drugo mesto ni uspelo prebiti. S Stanetom pred zadnjo tekmo trdno držita vodstvo v seštevku Pokala Slovenije za letošnjo sezono. Zaključek le-te naj bi se zgodil prihodnji konec tedna na Ljubelju ali Soriški planini. Čestitike!

 

Zaključek: robnike na šinah bo treba navaljat, saj sicer tudi 'prismrdiš' ne več zraven; predvsem pa ni užitek sankat po ledu in driftat kot LMG. No, seveda se bo treba robnike navadit tudi uporabljat.

 

Ned 1.3.- Sankaška proga na Talerju ni urejena, sankanje ni možno.

 

 

FEB 2015

 

Sob 28.2.- Tretje tekme Pokala Slovenije smo se udeležili štirje člani idrijskega kluba. Andraž pri mladincih in Stane pri veteranih sta zmagala, Branko je bil v kategoriji starejših veteranov drugi, Didl pa tretji pri starejših članih. Fajn.

 

Trenutna info je, da bo v soboto tekma v Savskih, v nedeljo Državno na Soriški, teden dni kasneje še ena na Ljubelju, pa še enega kasneje zaključek po hribu na Soriški.

 

Sre 25.2.- No, snežilo ni, zato je proga bolj boga. Sankanje pa tudi. Se pa da.

 

Rezultatov z Evropskega prvenstva sicer še nimamo, vemo pa, da je bil naš član Stanko Koler 9. v svoji kategoriji. Čestitamo!

 

SaK Jesenice razpisuje za soboto 28.2. in naslednjo 7.3. tekmi Pokala Slovenije. Obakrat prijave do 9h, start ob 9h30.

 

Pon 23.2.- Proga je nedeljski dež popolnoma OK zdržala. Ni pa OK zdržala ponovnega navala sprehajalcev, pohodnikov, planincev ipd.!!! Saj večina morda hodi ob strani, nekaj pa jih veselo koplje prav po sredini in iz zmehčane proge naredi mešanico luninega površja in tolminskega sira. To pa je potem nemogoče strojno popraviti!

Ja nič, kaj naj… Če bo med napovedanim dežjem dovolj snega, ga bomo poteptali, da morda zadnje 5 dni počitnic počitnikarji še malo posankajo.

 

Sob. 21.2.- V četrtek dopoldan eden, popoldan pa trije borci s progo. Kar nekaj kubikov snega dodanih v Sunčano ter v stopinje, ki so jih vdelali sprehajalci, pohodniki, planinci ali tekači. Mislem, brez apčutka čist!

 

Včerajšnje popoldansko sankanje super!

 

Napoved ne najobetavnejša. Kolikor bo le možno bomo vsaj do konca šolskih počitnic progo vzdrževali.

 

Ned. 15.2.- Včeraj na Soriški sta Stanko in Branko zmagala, tako da vodita v trenutnem skupnem seštevku svojih kategorij! Živel Pust!

 

Konec tedna bo v Savskih jamah nad Jesenicami 2. Evropsko prvenstvo v sankanju s športnimi sanmi.

 

Tor 10.2.- Skoraj pozabil. Nedeljske prve tekme Pokala Slovenije v Dolenji vasi sta se udeležila Stane in Branko. Prvi je zmagal med veterani, drugi pa je bil drugi pri starejših veteranih. Čestitke!

 

Na Pustno soboto, torej 14.2., bo tekma na Soriški planini. Prijave do 8h30, start ob 9h.

 

Jutri dopoldan pa športni dan na Talerju.

 

Pon 9.2.- Zdaj je pa še cesta lepo splužena. In parkirišča!

 

Ned 8.2.- Končno je ratalo: mreža, valjar, tepih…; proga super zrihtana. Vabljeni!

 

Sob 7.2.- Ni nam uspelo. Proga je napol urejena, sankanje je možno, a počasno.

 

Pet. 6.2.- Sedem hrabrih. Ampak so motorne sanke zatrokirale, tako da kaj sile nismo postorili. Namen je ob ca. 9h30 jutri zjutraj zbor pr Didlnu, da gremo s kamionom mrežo potegnit.

 

Čet 5.2.- Pod noč smo progi namenili malo poglacanja, da ne bo spet težav v primeru prekomernih padavin. Za ta del domovine sicer ni napovedana kaka večja količina.

 

Če je kdo za na valjar, dobrodošel jutri, v petek 6.2. okrog 17h pr Didlnu.

 

Sre 4.2.- Ker so non-stop napovedovali nove padavine, mi pa smo jih čakali, nismo sproti glancali proge. Uporabnikom se zato opravičujemo. Nocoj smo jo malo 'potegnili', da gladkejša čaka novo porcijo.

 

Akcija v petek zvečer in (glede na trenutne napovedi) v soboto dopoldan.

 

Pon 2.2.- ŠD Dolenja vas v nedeljo 8.2. organizira prvo tekmo Pokala Slovenije v tej sezoni. Prijave do 9:00, start 9:30. Proga Zakraj v Dolenji vasi. Vabljeni!

 

 

Ned. 1.2. (dop)- Sankaška proga na Talerju je urejena!

------------------------------------------------------------------------------------------------

(zvečer) No, čez dan je bila, zdaj jo pa spet zasuva, tako da jo bo jutri spet potrebno rihtat!

 

 

JAN 2015

 

Sob. 31.1.- Norci eni! Sinoči smo se do 23h30 zafrkavali s čisto preveč snega. Bilo ga je fajn čez pol metra in se nam ni uspelo privleči gor z motornimi sankami. Se se kar 'potapljale' levo desno in vkopavale vsakih 5 metrov. Pa smo vseeno probali še s kamiončkom. Ko ga je naplužilo do luči, se je seveda vstavilo, pa mal naprej pa mal nazaj, pa nekako do vrha. Drugič je bilo že lažje. Ker bučmani nismo vzeli bunke za priklop valjarja, smo se nadalje mučili z motornimi. Malo valjali, malo peglali s tepihom… in šli spat. Danes popoldan se nas je nabralo 8 (men se zdi), dvakrat potegnili mrežo, na noge in lopate pomendrali ob plankah in startno strmino… pa so minile 4 ure. Zdaj ga spet dodeljuje, da nas že kar skrbi kaj bo zjutraj. Vsekakor že pred kosilom spet valjar in mreža…

 

Čet. 29.1.- Včeraj nas je 5 komadov poravnavalo cestišče. Predvsem ca. 25m nad Barom je bilo še kar katastrofičnih! Danes ga je preko dneva prispevalo kakega pol centimetra, zdaj (zvečer) ga pa kar siple. Pa da vidimo. Če bomo videli primerno mero, ga gremo jutri popoldan in/ali zvečer malo povaljčkat.

 

Ned 11.1.- Nič od snega. Sankaška proga ni urejena.

 

Sob 10.1.- Zdaj je pa bolj merda. Odjugis totalis! Če ne bo jutri popoldan obrnilo v 15 cm snega, smo zaenkrat zaključili. Še za torkov športni dan se bojimo, da zna bit bolj žalosten.

Skratka, sankanja trenutno ni!

 

Pon 5.1.- Podlaga na progi je trenutno zelo pomrznjena, površina pa še kar neravna, zato je sankanje precej nevarno!!!

 

Ned 4.1.- Res škoda, da so včerajšnji večerno nočni sankači razkopali progo do kamenja, saj je bila res lepo poravnana. Ponoči so razkopanine zmrznile, čez dan pa, kljub drugačnim napovedim, prav nič odjužile. Zdaj je kar je, se ne da kaj dosti popraviti. Sicer pa je proga pomrznjena in zelo hitra.

 

Sob 3.1. (dopoldan)- To je pa zdaj že več kot spodoben užitek! Gre zelo dobro, ni pa niti mm2 ledu, tako da je sankanje primerno za vsakogar. Vabljeni!

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Danes (popoldan) je bilo pa že nekaj več ljudi. Proga je kljub odjugi dobro 'nesla' in tudi zdržala še kar. Malo smo luknje zametali, kamne pobrali ali pokrili, potem pa še tepih potegnili, tako da 'jutranje rajanje' zna bit kar kvalitetno.

 

 

Pet 2.1.- Proga se kar OK drži. Danes bo malo odjužila, zato jo bomo zvečer poravnali.

 

Vabljeni vsi od vsepovsod!

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

V Galeriji nekaj fotografij letošnje obnove zaščitnih ograd. Ni nam šlo ravno po načrtih, a smo vseeno nekako namestili večino potrebnega. Potem se pa lotijo gozdarji spravljat les prav ob in po sankaški progi! Mislem tajming u nulo… Najprej so nam razsuli kar nekaj plank (tudi eno od novih), cesta razrita u … (da ne rečem), hlodi še kar na in ob cesti, traktor pa na startu tudi po sneženju. Vse smo še nekak prebavili (konec koncev imajo nezavidljivo težko službo) in popravili, a največja škoda se je naredila, ko so se po že delno urejeni progi odpravili gor po traktor s Subarujem in ¾ proge zrili do peska. Lepo delo so nam naredili! Ampak; kot rečeno, proga je trenutno v odličnem stanju. Danes je malo pridobila na vlagi in s tem na hitrosti, po večernem glancanju pa zjutraj pričakujemo super sankanje! Juhuhuj!

 

DEC 2014

 

Silvestrovo 2014- Sankaška proga na Talerju je super uštimana! Utrjena presenetljivo dobro, od gozdarjevloma uničene planke pa za silo poštimane. Nekoliko nevarno je od otroškega starta do Bara, ker je en par hudih skokov, pred ovinkom levo pa kup hlodov prav zoprno obrnjenih proti smeri vožnje. Pozor torej!!! Sankate pa itaq na lastno odgovornost, mar ne?

 

Tor 30.12.- Proga je zrihtana in sprobana. Jutri dopoldan zrihtamo še par varnostnih dodatkov, popoldan pa veselo na silvestersko sankanje. Gre zadovoljivo, s sankanjem in uhojevanjem pa bo šlo še zadovoljiveje.

 

NOV 2014

 

Sob 22.11.- Smo bili pridni. Včeraj gor zvlekli planke, danes dopoldan sta postavljali dve ekipi, popoldan ena, ko je zmanjkalo železja (slab organizator :-) ), smo pa v sodelovanju z novodošlimi grabljicami še listje grabili in kanale glihali. Še ena lepa sobota za listje, kanale in dodatne planke, pa smo zmagali.

 

 

Sre 19.11.- Zdaj pa zares. V petek 21.11. po 15h bi šli predpripraviti, da se v soboto 22.11. lahko takoj ob 9h lotimo. Predvsem v soboto je zaželjena številčnejša udeležba.

Kdor ima baterijsko vrtalko (ali več vrtalk), naj napolnjene prinese!

 

Ned 16.11.- Spet nič. Ta dozator tekočin od zgoraj je res čisto upičen.

Mogoče bo več sreče 21. in 22. 11.

 

Trenutne napovedi so OK.

 

Pon 3.11.- Nič ne bo ta konec tedna. Vsaj glede na trenutno vremensko napoved.

V primeru ugodnejše, napademo torej v petek 14. in soboto 15. novembra.

 

OKT 2014

 

Ned. 26.10.- Včeraj smo namontirali ca. 45tm, torej je delo opravljeno šele nekaj čez tretjino!

 

Če bo vreme, moramo v petek 7. in soboto 8. novembra organizirati dve skupini, torej 7 do 8 možakov, da zadevo pripeljemo bližje zmagi. Vljudno naprošamo, da v tej smeri planirate drugi novembrski konec tedna.

 

Pet. 24.10.- Ravno najbolje nam to glih ne gre. V sredo smo se trudili trije, danes sva  šla dva zaključiti neke maleonkosti od srede. Jutri dopoldan gremo štirje… Upam, da vseeno uspe do zime namestiti čim več. Ko premaknemo uro, nam ostanejo samo še petki in sobote!

 

Pet. 17.10.- Prejšnji teden smo pričeli z zamenjavo plank. V dveh urah smo štirje opremili dobrih 40 tekočih metrov. Dobro zgleda! Ta teden sva se za akcijo javila smo dva, zato je odpadla. Zelo bi bilo zaželjeno, da se v naslednjem tednu, če bo vreme, najdemo vsaj štirje na dan, pa da kaj premaknemo!!!

 

SEP 2014

 

Pon. 29.9.- Nič ne bo ta teden z akcijo. Prezasedenost!

Smo pa v soboto 'izmerili stanje' na progi. Tanjših (in nižjih) plank bo ravno zadosti za zamenjavo obstoječih gnilih (pa še malo za povrh), debelejših je pa več kot dovolj.

 

Čet 25.9.- De ne boste mislili, da se nič ne dogaja. Pridni smo, pridni. V maju in juliju smo pooblali 2 x po ca. 3m3 desk (2,5 in 3 cm debeline), jih odpeljali na impregnacijo, ta teden pa iz njih sestavili elemente plank za montažo ob progo. Skupna dolžina pridelanega materiala je nekaj čez 330m. Zdaj jih bo potrebno pa še namontirati. Če bo vreme, začnemo v torek in/ali sredo.

 

 

APR 2014

 

Pet 18.4.- V Galerijo dodan album z Jesenic. Torej z Državnega prvenstva 8.3. in Pokala mesta Jesenice 9.3.2014.

 

Sob. 12.4.- Danes smo bili pa pridni. Odstranili smo polomljeni ciljni plato, nekaj gnilih in polomljenih plank, nekaj zdravih pospravili in pripeljali v Idrijo, pokrove taisto. Gnilau smo deloma skurili, deloma pa odpeljali v Ljubevč. Vrnili smo tudi tri colarce od 5, ki smo jih pomotoma zmaknili sosedu. Če nič drugega, zdaj zgleda nekoliko pospravljenejše vse skupaj.

 

Ned. 6.4.- Včerajšnji Občni zbor je potekal tekoče. Meddrugim smo prejšnje vodstvo podaljšali še za 4 leta.

 

Današnja tekma na Soriški planini je bila prav zanimiva. Zanimivo je že to, koliko je gor še snega. Sijalo je sonce, proga je bila strma, zelo hitra, brez plank in dodatno označena s  smrekovimi vejicami, smučarskimi koli in smrekami. Marsikdo je slednje pregledal tudi od bližje, še najtemeljitejši je bil prav Stane, ki se je zapeljal kar skozi 'krošnjo' in za las zgrešil deblo. Andraž si je zamislil pogledati eno oddaljenejšo, zato je komajda našel  nazaj na progo :-)  . Tudi Tina je morala malo popešačiti… Ker so izlete uprizarjali tudi ostali tekmovalci, so bile uvrstitve naših vseeno dobre. Vseh 5 je osvojilo kolajne v svojih kategorijah: Tina in Brane sta zmagala, Stane je bil drugi, Andraž in Ivan pa tretja. Andraž je v drugem teku dosegel generalno tretji čas, Tina pa najboljši skupni čas izmed tekmovalcev našega kluba.

 

Obdržali smo vse tri pokale za skupni seštevek: z današnjima zmagama sta Tina in Brane povečala prednost, Stane pa ga je brez težav zadržal kljub skoku med maline :-) .

 

Čestitke!

Zdaj je pa res dosti za to zimo.

 

Čet. 3.4.- Saj ne morem verjeti. Domelovci so se spomnili delati še eno tekmo Pokala Slovenije: v nedeljo 6.4.2014 na Soriški planini. Tekma bo na improvizirani progi na smučišču. Prijave do 7h30, start ob 8:00.

 

Navedba o osvojenih pokalih spodaj je torej trenutno neveljavna.

 

 

MAR 2014

 

Tor. 25.3.- Redni letni in tokrat volilni Občni zbor SaK Idrija bo v gostilni Pri Zagodu v soboto 5. aprila ob 17h30. Bodite prosim točni, ker imamo na voljo samo eno uro.

 

Predlog dnevnega reda:

1.      preverjanje sklepčnosti Občnega zbora,

2.      sklepanje o organih Občnega zbora,

3.      sklepanje o dnevnem redu,

4.      poročilo o opravljenih in tekočih dejavnostih,

5.      finančno poročilo,

6.      volitve organov društva

7.      sklepanje o višini članarine,

8.      sprejem plana dela,

9.      razno

 

Prosimo, da pripravite predloge kandidatov za novo vodstvo kluba!

 

Čet. 20.3.- Iz Podljubelja sporočajo, da ne bodo več rihtali tekme, torej je letošnja kratka sezona končana.

 

Glede na to, da so bile izvedene samo 3 tekme, ki se jih je udeležila le peščica tekmovalcev našega kluba, smo lahko z izkupičkom zadovoljni: imamo dva država prvaka (Tina- Mladinke; Stane- Veterani) in tri zmagovalce skupnega seštevka Pokala Slovenije (Tina- Mladinke; Stane- Veterani; Brane- St. Veterani). Vsem čestitamo!

 

 

Ned. 9.3.- Včeraj smo dobili dva državna (Tina- Mladinke; Stane- Veterani) ter dva vice državna prvaka Slovenije (Andraž- Mladinci; Brane- St. veterani). Čestitke!

Danes nas je tekmovalo 6. Zmagal je tokrat le Stane, Tina, Andraž in Brane so bili 2., Didl in Ivan pa 4. v svojih kategorijah.

Pokal mesta Jesenice ima razpisano tudi uvrstitev po ekipah. Prva idrijska je osvojila 2. mesto, druga pa je bila 8. Čestitke še za danes :-)

 

Ker obstaja možnost, da Podljubelčani organizirajo še eno tekmo, pokali za skupno uvrstitev Pokala Slovenije niso bili podeljeni. 

 

Tor. 4.3.- Ta konec tedna se nam obetata dve tekmi v Savskih jamah nad Jesenicami. V soboto Državno prvenstvo: prijave do 8h30, start treninga ob 9h. V nedeljo pa Pokal mesta Jesenice: prijave do 9h, start prve vožnje ob 9h30.

 

Obe tekmi štejeta tudi za Pokal Slovenije. Nedeljska predstavlja finale tega tekmovanja.

 

Vabljeni!

 

Ned. 2.3.- Trije naši tekmovalci so včeraj na Ljubelju osvojili dve medalji. Stane je zmagal pri veteranih, Branko pri starejših veteranih, Ivan pa je bil v svoji kategoriji četrti. Čestitamo!

 

FEB 2014

 

Čet. 27.2.- Binčev memorial torej to soboto 1.3. na Ljubelju. Prijave do 8h30, start prve vožnje ob 9h. Za vse obvezna uporaba zaščitne čelade.

Prijavite se lahko tudi na povezavi http://tinyurl.com/q9fpvp9 do petka 28.2. zvečer.

 

Pet. 21.2.- Iz Podljubelja sporočajo, da bodo tekmo prestavili na naslednji teden.

 

Sre. 19.2.- SaK Podljubelj za to soboto (22.2.) razpisuje prvo tekmo letošnjega Pokala Slovenije: Binčev memorial. Tekma bo levo od mejnega prehoda Ljubelj na progi Vrtača (zgleda nekako na spodnjem delu smučišča Zelenica).  Proga naj ne bi bila ledena. Trenutno itak kaže na sneženje s petka na soboto. Skratka: prijave do 8h30, start prve vožnje ob 9h.

 

Sob 8.2.- Sem šel danes čez Trate do proge in še malo navzgor. Čisto malo navzgor, ker je bil pes že zmatran J. Do proge je kar hudo, spodnji del proge ni kritičen, naprej gor pa kdaj drugič poslikam. Baje, da je čista katastrofa.  Nekaj slikc v >>galeriji<<.

 

Pet. 7.2.- Danes smo se iz Riž gor prebili in rešili motorne sanke. Brez veze, da bi pričakale pomlad na Pringlnu. Malo nas je skrbelo, če so kaj poškodovane. Šipa je res počila, a se bo dalo nekak znetat.

 

Tor. 4.2.- Od petka do nedelje je v Olangu v Italiji potekalo prvo Svetovno prvenstvo v sankanju s športnimi sanmi. Poleg tradiconalnih alpskih dežel, sta bili na spisku udeleženk tudi

Španija in Kanada.

 

Iz našega kluba se je prvenstva udeležil le Stanko Koler. Po dveh vožnjah tekmovanja po kategorijah, je dosegel 21. mesto v kategoriji '35 let in starejši', od Slovencev pa je bil kar tretji! Nastopil je tudi kot član slovenske ekipe na moštveni tekmi, kjer je bil od naših najhitrejši. Čestitamo!

 

Stanko je s svojim nastopom še kar zadovoljen; zaveda pa se velike razlike, ki Slovence loči od najboljših. Oprema, tehnika, pa tudi trening… Zaostanki so se iz vožnje v vožnjo v glavnem manjšali, zato za obupat glih ni.

-----------------------------------------------------------------

 

V soboto 8.2. bi moralo biti v Savskih jamah nad Jesenicami Državno prvenstvo, a je zaradi preobilice snega prestavljeno za nedoločen čas!

 

Pon. 3.2.- Smo želeli, da bi padal sneg, pada pa drevje! Kamikaze očividci pravijo, da smo za to sezono zaključili s sankanjem na Talerju. Stanje na progi je baje katastrofalno. Drevja, da se komaj skozi pretakneš…

 

Ned. 2.2.- Kriza! Tako poka gor po šumi, da nam na misel ne pride hoditi na progo. Glede na videno od daleč, bodo najprej morali gor gozdarji. Skratka, pred sredo, četrtkom, ne gremo niti pogledat!

 

JAN 2014

 

Čet 30.1.- Malo smo se gor pa dol vozili z motornimi sankami, v upanju, da ga bo manj pobralo v naslednjih dneh. Kaj bo…, bomo pa videli…

 

Sre 29.1.- Blagajnik in tajnik sva jaške pokrila, valjar domov peljala in motorne sanke na Pringl spravla. Franci je pa en 'hlod' pooblal, da se bo dalo kažipot zapičt na križišču.

 

Dej zej snih!

 

DEC 2013

Ned. 8.12.- Saj kake snežne napovedi res ni videti, a bo vseeno treba še par stvari podelat:

-          razžagat leseno šaro na Pringlnu in nabrat še mal drv,

-          pripeljat pokrove in pokrit jaške,

-          poglihat barakco in prklučt štrom,

-          napumpat valjar,

-          postavit kažipot na križišču za Trate.

 

Če bo vreme, bi to kar v soboto, 14.12. dopoldan!

Ned. 1.12.- Men se zdi, da se nas je nabralo 14 pridnih danes. Fajn. Vse smo nardil, kar smo se namenil. Zdaj ga lahko pa kipne, kar se nas tiče!

 

NOV 2013

 

Pet. 29.11.- V nedeljo od 13h dalje se dobimo na Talerju, da odpihamo in pograbimo listje, poravnamo cestišče in popravimo planke.

 

Prosimo za čim množičnejšo udeležbo!

 

Danes smo odstranili smreko, ki je padla čez cesto v eS-u. Konkretna mrcina!

 

Čet. 28.11.- Konec tedna bo treba porihtat cestišče in planke na sankaški progi. Zaenkrat kaže, da bo vreme v nedeljo, zato planiramo celopopoldnevno akcijo. Grablje, lopate, pihalniki za listje itd. Prosimo za čim množičnejšo udeležbo!

 

 

SEP 2013

 

Pon. 23.9.- V soboto smo popravljali planke. Velik del jih bo samo še za letos! Če se bomo hoteli 'še iti sankaško progo', bo treba naslednje leto vložiti več ČASA in tudi nekaj denarja. Glede na sobotno udeležbo, bo lažje nabrati denar za nabavo materiala, kot pa ljudi za izvedbo potrebnih del. Upam, da se motim.

 

 

APR 2013

 

Ned. 21.4.- Včeraj se nas je nabralo ravno prav, da smo do kosila končali. Preselili smo plohe od barakce na ciljni plato, odstranili zaščitne blazine, montažne planke na obračališču, WC, začasno namestili barakco in sedežno garnituro, razsuli gnile podne, pobrali smeti…; ter razno. Par dokazov v galeriji.

 

Ned. 7.4.- Na včerajšnjem Občnem zboru smo se ozrli v preteklost in zazrli v prihodnost. Prva stvar, ki smo jo v prihodnosti uzrli, je sobota 20.4., ko vas ob 9:00 vabimo na Pringl kjer bomo malo pospravljali.  

 

Pon 1.4.- Res, da je 1. april,

ampak to na žalost ni prvoaprilska šala,

spet se je našla ena budala,

ki si je na Pringlnu mal naše robe nabrala.

 

Poleg naše, pa še eno klopco, ki jo je nekdo postavil ob poti proti Tratam.

 

Že pred zimo smo opazili, da je nekdo izpulil nekaj desk, ki  pokrite čakajo, da iz njih nastanejo planke; zdaj pa sta izginila še zgornji pant in zapah s sekreta; ter, kot rečeno, nova klopca 50m višje gor!?!?!!!!! Saj ne, da je tistega malo pleha s sekreta kaj posebno vrednega, ampak; jebote; dej si ga no kup!

                                       

Zavedamo se, da trenutno stanje na Pringlnu ni ravno za na razstavo, ampak imamo namen sami pospraviti, ko sneg skopni. Ne rabimo pomoči!

 

Slikce v >galeriji<.

 

 

MAR 2013

 

Pon. 25.3.- Ker smo člani KPD Grapa in SaK Idrija skorajda eni in isti, smo se dogovorili, da Občne zbore izpeljemo na isti dan, enega za drugim.

 

Občni zbor SaK Idrija bo torej v soboto 6. aprila ob 17h30, v gostilni Pri Zagodu.

 

Prosimo, bodite točni, saj imamo sankači na voljo le eno uro!

 

Pon. 11.3.-         ReZime:

 

-          če bi sončna uprava garantirala toliko snežnih dni vsako leto, podpišemo takoj,

o   marsikatero idejo bi bilo potem smiselno uresničiti,

 

-          proga je bila urejena kolikor je bilo le mogoče; v glavnem niti ne slabo,

o   še najbolje morda prav za tekmo Pokala Slovenije,

 

-          družabni Nočni spust MRKI 2013 je super uspel,

o   računamo na tradicionalnost J,

 

-          gostili smo kar nekaj športnih dni osnovnih in srednjih šol,

o   kar nekaj otrok potem občasno na Taler prižene še starše,

o   lepo je na progi videti več in več otrok ter mladine,

 

-          tudi mladinske roke in noge pridejo prav, saj nas osta(re)le delovna vnema očitno počasi popušča,

 

-          naredili smo (pa še bo treba) kar nekaj na strojni opremi, da bo za pripravo proge potrebno še manj ljudi,

o   seveda vremenske razmere včasih zahtevajo ročno uporabo 'fizične sile',

 

-          lesene zadeve v cilju in ob progi počasi konec jemljejo, zato se jim bo potrebno resno posvetiti; računamo na delovno akcijo združeno s tradicionalno čistilno,

 

-          tekmovalne rezultate smo že spodaj hvalili, pa vseeno na hitro še enkrat:

o   5 pokalov za skupni seštevek Pokala Slovenije,

o   3. državni podprvaki,

o   35 osvojenih kolajn v PS: 17 zlatih, 12 srebrnih, 6 bronastih,

o   2 zmagi in eno 2. mesto v Delnicah (CRO),

o   14. mesto na 10. VN Evrope in 1. Evropskem prvenstvu v sankanju s športnimi sanmi v Latzfonsu (I),

-          veseli dejstvo, da sta se naša mladinka/mladinec na posameznih tekmah uvrščala v sam vrh skupnih razvrstitev in vsaj malo omajala prevlado 'starih kozlov' J.

 

 

Ned. 10.3.- Z včerajšnjim zaključkom Pokala Slovenije smo pa lahko več kot zadovoljni.

Če začnem na koncu: domov smo prinesli 5 pokalov za skupni seštevek. Pri cicibankah ga je osvojila Tea Logar, pri deklicah Špela Velikanje, pri mladinkah/mladincih Tina Velikanje in Andraž Jereb, pri veteranih pa Stanko Koler. Kar se osvojenih pokalov tiče smo najuspešnejši klub v letošnji sezoni.

Lepo je bilo včeraj pogledati tudi skupno uvrstitev ne glede na spol in starostne kategorije: Andraž je bil z najboljšima časoma obeh voženj gladko prvi, Stanko s tretjim časom drugega teka generalno tretji, Tina pa z najboljšima ženskima dosežkoma skupno kar deveta!

Na tekmi sami so Tea, Špela, Tina, Andraž in Stane v svojih kategorijah zmagali, Alenka je pri st. članicah dosegla tretje mesto, Mrki pa pri st. članih peto. VSEM ČESTITKAMO!!!

 

Sre. 6.3.- Do danes je proga še zelo spodobno zgledala (oaza peska samo v Sunčani uvali), dež bo pa zdaj naredil svoje. Lahko torej rečemo, da smo zaključili! Sankat se sicer pogojno še da. Če se ne bo zgodila kakšna 'indijanska zima', proge ne bomo več urejali!

 

Pon. 4.3.- Včeraj sta Stane inVester še malo nametala ter pomrežala, tako da se je danes dopoldan dalo še lepo sankati (sporoča osamljeni jezdec J).

 

V soboto 9.3. je v Savskih jamah nad Jesenicami zaključna tekma Pokala Slovenije za letošnjo sezono. Prijave do 9h. Kar nekaj tekmovalk in tekmovalcev našega kluba ima možnost osvojitve pokala v skupnem seštevku.

 

Ned. 3.3.- Splačalo se je 'rudarit' včeraj. Malo je skakalo, ampak super frčalo! 14 se nas je nabralo dopoldan. Plus nekaj gledalcev.

 

Sob. 2.3.- Včerajšni Nočni spust MRKI 2013 je odlično uspel. Tekmovalo je 31 tekmovalk in tekmovalcev. Morda se ne sliši veliko, a je to nad pričakovanji in nad številom udeležencev na večini tekem Pokala Slovenije v letošnji sezoni.

 

>REZULTATI<

 

Danes zjutraj pa super sankanje! Proga je bila solidno pomrznjena in je šlo odlično. Spodnji del sicer skače kot Šnirnacauer, ampak če se pelješ bolj ob strani, je kar gut. Zvečer bomo še enkrat poravnali s tepihom, zjutraj pa spet malo 'dirkat'. Če se ne bo proga že danes popoldan preveč uničila.

 

----------------------------------------------------------

 

Zvečer sva z Andražem vložila dve uri v zametavanje najglobljih prepadov v progi in poravnavanje s tepihom. Pod površjem ob robu sva poiskala vlažen sneg, zdaj pa zmrzuje! Zjutraj morda še zadnji letošnji kvalitetni spusti!

FEB 2013


Tor. 26.2.-
V petek 1.3.2013 ob 18h nas sankaški kolega 'Mrki' vabi na družabno nočno tekmovanje na Taler. Prijave od 17h30 do 18h, kategorije 4: Ž do 18, Ž nad 18 ter M do 18 in M čez 18. Startnine ni, nagrade (najmanj) praktične, čelada obvezna, čelna lučka pa priporočljiva. Predvideni sta dve vožnji na skrajšani progi. Zna bit, da bomo zapičili kakšno baklo. Vabljeni!

 

Pon. 25.2.- Preizkus uspel. Proga je res super. 'Ta hitrim' nudi dovolj užitka, manj izkušenim pa varno sankanje.

 

Vabljeni, vabljeni, vabljeni!

 

Ned. 24.2.- Celodnevno frezanje. Najprej okokučno, potem na progi. Dve do tri freze, pa mnogo ur! Spet so se mladinci odrezali.

 

No, proga je zdaj urejena.

 

 

Sob. 23.2.- Pridni mladinci danes. Mrežali, tepihali, lopatali, potem pa še malo sankali. Jutri jo gremo frezat že dopoldan. Že zdaj ga je 20!

 

Pridni tudi Andraž, Marjan in Stane danes v Delnicah. Andraž in Stanko zmagala, Marjan pa drugi. Čestitke!

 

Pet. 22.2.- Danes smo progo sfrezali, 2x pomrežali in malo pomendrali. Zdaj imamo naštimano  sneženje, jutri bomo pa naprej tuhtali.

 

Čet. 21.2.- Če bi jutri, torej v petek, imel kdo čas po peti popoldan, bi šli mrežo potegnit. Vsaka kila je dobrodošla! Kdor bi, naj prosim napiše Didlčku en SMS, da se malo preštejemo.

 

Sre. 20.2.- Včeraj sta se najprej matrala samo dva, potem smo bili samo štirje, končalo nas je pa samo pet. En biser pa se je vmes lepo sankal. Prijazni kot smo, smo mu še sanke gor vozili.

 

Progo smo pa uredili. 

 

Ned. 17.2.- Danes smo bili pa 100% v Savskih jamah nad Jesenicami. Tina, Andraž in Stane so zmagali v svojih kategorijah. Pa ne samo to: Tina je v drugi vožnji dosegla absolutno najboljši ženski čas dneva in se prebila s tretjega na prvo mesto pri mladinkah, Stane je dosegel generalno drugi najboljši čas prve vožnje, Andraž pa generalno tretjega v drugi vožnji. Oba sta gladko deklasirala konkurete v svojih kategorijah. Čestitamo!

 

Čet. 14.2.- Hitro nam jo je uspelo zrihtat. Sneg je bil peštanju prijazen, mi pa vas prijazno vabimo na sankanje. Cesta je splužena.

 

Sre. 13.2.- No, pusta smo rešili, zdaj bo pa treba še progo. Snega je že zdaj preveč, dodajanje je pa še kar vključeno.

 

Sankat se torej trenutno ne da, ko se bo… izveste!

 

Pet. 8.2.- Trikrat vice državni na Soriški:  Alenka, Andraž in Stane. Čestitke!

 

Živel Pust!

 

Čet. 7.2.- Proga je mehka, sankanje res počasno, a iz spusta v spust hitrejše. Samo sankat, pa bo. Cesta je splužena.

 

Bolj kot spust, nas zdaj zaseda Pust. Nekateri gredo pa jutri še na državno na Soriško.

 

Ned 3.2.- Proga je zrihtana. Gremo sankat! Učiteljski zbor obljublja tople napitke.

 

--------------------------------

 

Dobro je bilo. Predvsem veseli dejstvo, da je bilo danes gor precej več otrok in mladine, kot nas starih kozlov. Smo pa progo precej frnihtali L. Sankat se bo še naprej dalo, je pa že kar skakajoče; … in tudi do peska se že prikoplje.

 

Sob. 2.2.- Motorne sanke sem peljal na večerni sprehod po progi. Če ima kdo čas, bi jih še jutri dopoldan, recimo ob 10h, pa se bo dalo popoldan čisto spodobno sankat.

JAN 2013

 

Čet. 31.1.- Proga je čez 70 športnodnevnikov kar solidno zdržala. Na štirih mestih je bilo treba malo nametati, steptati in poravnati, pa čez celo smo še dvakrat novi tepih potegnili. Zdaj je spet lepa gladka.

 

Sre. 30.1.- Ta teden se na Talerju odvijajo športni dnevi Osnovne šole Idrija. Proga se še nekako drži, vremenska napoved pa ni najboljša.

 

V silni zasedenosti sem pozabil omeniti novo strojno pridobitev našega kluba: dobili smo namreč 'nove' motorne sani. Slikci >tukaj< in >tukaj<. Zelo prav pridejo za obdelavo proge kadar je le-ta mehka in se nanjo ne da s kamiončkom, pa za servisno-dostavne zadeve tudi.

Hvala vsem udeleženim v pridobivanju pridobitve!

Seveda bo večji del motornosankovne obdelave še vedno slonel na SilVestru, saj ostali utegnemo, kolikor pač utegnemo…

 

Ned. 27.1.- Tekmo smo speljali. 57 tekmovalcev, kar nekaj gledalcev, nobenih poškodb, ravno prav hrane in pijače, solidno vreme, kar nekaj lepih uvrstitev domačih tekmovalcev, pa še en taler je doma ostal. Najhitrejši čas v ženski konkurenci je postavila mladinka Tina Velikanje. Padel pa je rekord proge v moški konkurenci. S časom 1:22:73 je zdaj v rokah Jureta Pfajfarja, člana ŠD Dolenja vas. Vsem za dosežke čestitamo!

 

>REZULTATI<                                 >GALERIJA<

 

Hvala vsem tekmovalcem za udeležbo, vsem gledalcem za obisk in navijanje ter seveda hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi tekmovanja.

 

Danes smo bili pa v Dolenji vasi. Stane je zmagal pri veteranih, Alenka in Andraž sta osvojila drugi mesti pri starejših članicah in mladincih, Tina pa je že v prvem ovinku zapeljala v objem narave in fejst objela FejstBukev. Mal je pobunkana in popraskana. Kolajnarjem čestitke, Tini pa čimprejšnjo zacelitev!

 

Popoldan mi ni dalo miru in sem se zapeljal še do proge. Spet kar nekaj ljudi. Pa mi ni dalo miru in sem se s Francijeve njive dol enkrat spustil. Prav fajn weekend J.

 

Pet. 25.1.- Proga je res lepa. Pomrznjena, a nič ledena. Danes lahko po mili volji trenirate. Po potrebi jo bomo zvečer še malo zglancali.

 

Čet. 24.1.- Proga je speglana, pa jutri jo bomo še mal. Mal še sneži, mal se pa že jasni in hladi.

 

Žico za časomerilce bomo potegnili okrog 15h, pa kole za fotocelice nabili. Nekaj blazin je še za namestit, potem smo pa ready to race!

 

Proga ne bo ledena, zato ste na tekmo vabljeni v čim večjem številu kot tekmovalci.

 

Za jest bo pa zgleda jota in ocvirkovca. Njami. Pa kaj sladkega je itaq vedno.

 

Sre 23.1.- Za jutri pod večer pa res naprošamo za pomoč v večjem številu, da pred zmrzaljo čim bolje poravnamo progo. O uri še obvestimo.

 

Pon. 21.1- Odločitev je padla. V soboto 26.1. rihtamo tekmo na Talerju. Prijave do 9h30, start ob 10h. Zelo verjetno samo en tek (edino, če bo res malo tekmovalcev, se odločimo za dva).

 

Jutri pod večer bi šli malo delat na progo. Kakšna lopata bi prav prišla.

 

Ned. 20.1.- Če bodo vremenske razmere dovoljevale, bomo v soboto 26.1.2013 zrihtali tekmo!

 

Sob. 19.1.- Super je bilo! Že takoj je šlo fajn, na koncu pa kar full fajn. Precej ljudi; tokrat tudi kar nekaj vanajnih.., pa hrana, pijača, muzika…

 

Zdaj dva dni dežja, potem pa spet sneg. Upam, da bomo pred vnovično zamrznitvijo utegnili malo razširiti in poravnati progo.

 

Pet. 18.1.- Danes se je pa Talerčk presenetljivo odrezal. Na začudenje vseh prisotnih, smo pririli do vrha… in 4x potegnili z valjarjem. Še vedno ni čisto trdo, zatorej:

 

Pridite jutri popoldan sankat v čim večjih količinah, da se proga pred dežjem še utrdi!

 

Cesta je splužena.

 

Dopoldan se bo še zglancalo z motornimi sankami, zato tam nekje do 12h30 ali 13h sankanje ne bo možno! Tudi pijača bo šele popoldan J!

 

Čet 17.1.- Sinoči spet gojzar tanc.

14 oseb, razmerje v korist Janinih reaktivk pa 10:4. Spet pohvalno! Brez njih in SilVestra bi bila bolj žalost. Dekleta, hvala še enkrat-enkrat in spet vabljene na sankanje. Če bo kdaj?!? Sneg kar pada in pada, napovedi so pa hudo čudne.

 

Velja pripomniti, da je bilo obakrat za hrano in pijačo dobro poskrbljeno. Franci, vse najboljše!

 

Tor. 15.1.- Včeraj se nas je nabralo 22. Pohvalno! V veliki meri na račun Jane G. in njenih rekreacionistk. Punce, hvala še enkrat; in seveda vabljene tudi na sankanje.

 

Plan pa je zdaj tak: danes bo Silvi še malo glancal z motornimi, jutri (v sredo) pa moramo narediti kar se bo le dalo, da progo utrdimo.

 

Ned. 13.1.- Danes je bila na Soriški planini prva tekma Pokala Slovenije letošnje sezone. Udeležila sta se je dva člana našega kluba in oba osvojila kolajni.. Stane je bil drugi pri veteranih, Andraž pa tretji pri mladincih. Čestitke!

DEC 2012

 

Ned. 16.12.- Proge sicer ni (še) pobralo, a je vseeno neuporabna. Neuporabna je tudi vremenska napoved. Sicer naj bi se v drugem delu tedna shladilo, vedar zna biti že prepozno.

 

Čet. 13.12.- Nazadnje sem sedel na sankah 5. Marca 2010, zato je bilo to danes hudo zdravilno. Štirje spusti in en četrt, … FANTASTIKA!

 

Proga je super, pomrznjena, ne ledena, leti pa… VUF!

 

Tor. 11.12.- Trije smo se sami jebali s polivanjem in utrjevanjem proge skoraj 5 ur! Na tak način se jest prav dolgo ne bom več L.

 

Sicer pa je proga (razen starta) zdaj kar OK, cesta do tja pa splužena.

 

Zdaj pa da vidimo, kako južna bo odjuga…

 

Ned. 9.12.- Proga je urejena. Zgornji del bolj mehak, saj je bil sneg zelo suh, spodaj bi pa moralo že kar leteti. Pa start še ni zrihtan. Pridite sankat, pa bo vse skupaj postalo še boljše!

 

---------------

 

Prav fajn je bilo. Še kar nekaj ljudi se je nabralo… kot za prvi dan. Sankajoči so bili z brzino zadovoljni. V naslednjih dneh (morda že jutri), bo treba potegniti mrežo in malo politi.

 

Sob 8.12.- Joj, kuuk sm zmatran. V petek popoldan nas je pet šlo cestišče porithtat in naplužen sneg ob plankah odfilat. Od 23. do 1h30 in od 6h do 10h smo ga trije valjali, od 15h do 18h pa nas je bilo za isto delo osem.

 

 

FEB 2012

 

Sob 18.2.- Jebeliška. Čisto sem pozabil napisat. Ker sem na večmesečnem 'potepu', se s to stranjo nimam časa ukvarjati, pa tudi o stanju v Idriji nisem popolnoma na tekočem. Še najbližje aktualnim zadevam je naša KsihtBukava stran: >klikni tukaj<

 

 

APR 2011

 

 

Tor.19.4.- Fajn smo spucali, uredili okolico nove table, pobarvali rampo, zrihtali kanale na sankaški, pospravili okolico na Pringlnu, pojedli in popili. Foto in filmček na KPDG.

 

Sre.6.4.- Ajde; jutri dopoldan se še lahko prijavite, da kdo ne ostane lačen.

 

Če kaka gospodinja v soboto nima kam s pecivom, ga pa lahko na Pringl prnese.

 

Pon.4.4.- Prijave za čistilno do srede 6.4.

 

V nedeljo 10.4. po 13. uri pa na Lajšt vabita Irena in Matej. Dobrodošli seveda s kakimi grabljami in voljo do dela.

 

 

MAR 2011

 

Ned.27.3.- 9. aprila se bomo skupaj z Graparji in KPD Grapa udeležili čistilne akcije. Čistili bomo od Grape do Talerja. Nekateri bodo najprej uredili okolico nove infomativne table na koncu Grape, na koncu bomo pa še kanale na sankaški porihtali. Ob ca 13h planiramo pašto s šugom na Pringlnu. Častita SaK in KPD.

 

Zaradi organizacije likofa, prosimo za prijave Davidu ali Evgenu do srede 6.4.

 

Ned.13.3.- Včeraj uspešno, a vseeno z nekoliko grenkim priokusom. Andraž je za 5 stotk zgrešil bron, Nejc pa za 7 zmago in s tem pokal v skupnem seštevku letošnje sezone!  Pokale sta vseeno privlekla domov Tina pri mladinkah in Stane pri veteranih. Nejc skupno torej drugi pri članih, prav tako kot Irena pri članicah in Alenka pri st. članicah.

 

Če se vrnemo na včerajšnjo tekmo; Tina in Irena sta zmagali, Nejc, Alenka in Stane so bili drugi, Andraž pa četrti pri mladincih. Čestitke vsem!

 

Pet.11.3.- Tekma v Savskih prestavljena na soboto, torej jutri 12.3. Program enak!

 

Sre.9.3.- Vabljeni na zaključno tekmo Pokala Slovenije, to nedeljo v Savske jame nad Jesenicami. Prijave do 9h, start ob 9h30. >Razpis<

 

FEB 2011

 

Ned.27.2.- Malo počitnice, malo priprave na gospoda Pusta in malo strah, so dodobra razredčili sankaške vrste. Predvsem strah je bil tokrat povsem odveč, saj je bila proga na Soriški še 'najprijaznejša' letos. Stane prvič to sezono ni zmagal (vseeno pa dosegel najhitrejši čas ene vožnje pri veteranih), Tina pa prvič sploh nažgala komplet žensko konkurenco (tako v posamičnih vožnjah, kot skupno)! V kategoriji mladink je bila tokrat sicer edina tekmovalka. Stane torej drugi pri veteranih, četrti in šesti pa sta bila Nejc in Žiga pri članih. Čestitke!

 

Čez dva tedna pa predvidoma finale v Savskih jamah nad Jesenicami.

 

Sre.23.2.- Ne bo Dolenja vas, bo pa ena mal višje: Železniki. V nedeljo 27.2. na Soriški planini. Pozor: eno uro prej kot ponavadi! >Razpis<

 

Tor.22.2.- Popravek: Dolenja vas nima namena delat tekme ta vikend!

 

Pon.21.2.- Kakor trenutno zgleda, bo to nedeljo tekma za športne na Soriški, v organizaciji ŠD Dolenja vas; finale na Jesenicah pa prestavljeno na vikend po Pustu. Tako so se Jeseničani odločili na prošnjo idrijskega in  klubov iz Selške doline…

 

Tor.8.2.- Kar kulturno s(m)o se odrezali danes. Tina, Nejc in Stanko so državni prvaki v svojih kategorijah. Tudi generalno so dosegali čase v samem vrhu. Andraž in Alenka sta dosegla drugi mesti, Žiga je bil peti, Ivan deseti; vsi pa so dosegli svoje najboljše čase na progi v Savskih jamah. Čestitamo!

 

Čet.3.2.- Progo bodo jutri še malo polili, potem pa se bo dalo trenirati. Start sindikalni (torej kot ponavadi), prijave do 8h30; morebitno odpoved zaradi otoplitve javijo v ponedeljek.

 

Sre.2.2.- Če bo vreme, bo v torek v Savskih jamah nad Jesenicami Državno prvenstvo Slovenije. >Razpis< Podatke v zvezi s progo, treningi in morebitno odpovedjo, bomo poskušali pridobivati in objavljati sproti.

 

JAN 2011

 

 

Ned.301.1.- No ja, proga je bila tam nek kot prejšnji teden… Naši medalisti pa tudi. Tina in Stane sta v svojih kategorijah zmagala, Irena in Alenka pa sta bili v svojih drugi. Četrto mesto je dosegel Andraž pri mladincih, 6. in 7. sta bila Žiga H. ter Nejc pri članih, 7. in 8. pa Mrki ter Ivan pri starejših članih. Tina je v drugi vožnji dosegla celo drugi ženski čas absolutno. Čestitke vsem!

 

8. februarja naj bi bilo na Jesenicah Državno prvenstvo.

 

Sob.29.1.- Stanko sporoča s Soriške, da je zaradi novozapadlega snega proga počasnejša in manj ledena kot prejšnji teden. Upam, da je ne bodo polivali. Rekli so že tako…

 

Sre.26.1.- V nedeljo spet Soriška. Razen datuma, praktično vse isto kot v spodnjem razpisu.

 

Ned.23.1.- Uspelo je. Pa naši so bili tudi kar uspešni: Tina pri mladinkah in Stane pri veteranih sta zmagala, Irena pri članicah in Alenka pri starejših članicah sta bili drugi, Jani pri mladincih in Nejc pri članih četrta, Žiga H. pri članih ter Ivan pri starejših članih pa sta dosegla sedmi mesti. Čestitamo!

 

Pet.21.1.- Morda pa v nedeljo uspe: >Razpis<

 

Tor.11.1.- Tekma na Soriški zaradi neugodnih vremenskih razmer ni bila izvedena. Če v Idriji ne bo snega, bo naš termin oddan Domelu; torej zna bit Soriška 23.1.

 

Pon.3.1.- Razpis prve tekme Pokala Slovenije. >Klik<

 

Ned.2.1.- Tisti, ki vas zanima……, najbrž že sami veste, da proga ni urejena.

 

DEC 2010

 

Sre.22.12.- Sinoči smo jo dobro povaljali in pogladili. Motorne sanke, valjar + 7 kvihtov. Dobro zgleda. Upamo, da bo v soboto še!

 

Ned.19.12.- Suhega snega preveč, mokre in tople napovedi pa tudi.

 

Včeraj popoldan smo malo polivali in gladili, danes že tudi malo sankali, zdaj pa čakamo kaj bo vreme prineslo. Naš vrli motornosankač bo s svojim strojem progo še naprej obdeloval, če bo le vreme dopuščalo. Upamo seveda, da bi v božično novoletne praznike lahko odsankali.

 

Pet17.12.- Številčno smo bili zelo klavrni včeraj, efektivno pa efektivni. Podlaga je kolikor toliko pripravljena za napovedano sneženje.

 

Če se bo komu dalo, nadaljujemo v soboto!

 

Čet.16.12.- Gremo danes okrog 16h30 malo podelat. Kdor le lahko, naj prosim pride!

 

Še enkrat vas naprošam, da mi na novo cifro ne pošiljate SMS-ov in me nanjo ne kličete, ker tega telefona ne nosim vseskozi s seboj!

 

Sre.15.12.- Včeraj sva šla z Miranom malo prevozit nestlačene dele. Ker kake hude natančnosti ni bilo mogoče pričakovati, bi šli jutri še malo dodelati: prehoditi ob plankah,  prečne kanale zametat, mrežo potegnit in vse skupaj malo zalit (najprej z vodo). Udeležba zaželjena; saj je za petek napovedano sneženje. 

 

Tor.14.12.- Kdo bi si mislil? Če bi jo sproti, bi jo imeli. Če bi jo prejšnji teden malo bolje, pa bi se z otroškega starta tudi dalo.  Stane in Nejc sta 4 ure nametava sneg, strojna obdelava pa je na žalost zatajila.                            Je kar je.

 

Ker so za petek napovedane snežne padavine, bi bilo dobro obstoječo njivo malo 'pobranat'. Bomo probali najprej s Talerčkom, če ne bo zadovoljivo, se bomo pa še rokonožno  malo poigrali.

 

SMS obvestila. Članstvo sem večinoma že obvestil, da bom za SMS obveščanje uporabljal novo cifro telefona. Vas pa vljudno naprošam, da me na to številko ne kličete in ne pošiljate SMS-ov, saj dveh telefonov ne bom non-stop s sabo trogal.

 

Pon.6.12.- Ja. No. Bolj len sem letos za to sankarijo. Pa ne samo za pisat.

Snega je sicer še kar, je pa tudi dežja precej. Danes ali jutri naj bi splužili cesto do proge, v parih dneh bo Talerčk (po opearciji na odprtem srcu) dokončno okreval, potem pa ekšn: zvaljat preden zmrzne!

 

Na žalost moramo uporabiti 'znucan' izgovor raznoraznih darsov, občin, države itd: sneg nas je presenetil!!! Prva napoved ni bila tako ORTO, zato nismo odstranili vsega kamenja in poravnali odvodnih kanalov. Zdej pa bo…, kar bo…

 

 

NOV 2010

 

Pon.22.11.- V soboto smo šli malo probat listje pucat, na koncu pa smo ga, že kar v temi, celo spucali. Sedem se nas je nabralo skoraj slučajno.

 

Nas pa še kar nekaj dela čaka. Ker je vreme prav vsak petek in soboto bolj cagavo (vsaj napovedi), je težko sklicevati kako hudo akcijo. Takoj, ko bo napoved kaj boljša, se pa vidimo.

 

Aja. Občni zbor je bil, zapisnik bomo objavili. Enkrat.

 

OKT  2010

 

Sre.20.10.- Dolgo se nismo brali, a?

 

Zaenkrat samo to, da je jutri volilni Občni zbor pri Zagodu. Vabljeni!

 

APR  2010

 

Čet.22.4.- Ciljni prostor so včeraj fantje porihtal.

 

Tor.20.4.- Ker je šajba še vedno na Talerčku (in Dinos odprt ob sredah), bi šli Pringl sfiniširat jutri pod večer.

 

Ned.18.4.- Kot lahko vidite v Galeriji, je akcija uspela. Ker pa je v ciljnem prostoru sankaške proge še nekaj malega za postoriti (slabe pol ure dela za 3 do 5 ljudi), prosimo nekaj prostovoljcev, da se pridružijo Miranu pri izvedbi teh del. O točnem dnevu in uri vas naknadno obvestimo.

 

Sob.17.4.- Malo po 9. je na konc Grape že vse živo. Akcija šopa! Poglejte v Galerijo.

------------------------------------------------------------------------------------

Ta je pa res graparska :-)) .

------------------------------------------------------------------------------------

Neuradni, začasni, delni rezultatki.

------------------------------------------------------------------------------------

Uni na golažu, jest pa na bolniški :-( .

No pa še zadnja (upam :-) ) serija.

 

 

Pet.16.4.- Včeraj smo dobili pošto s katero nas Občina Idrija obvešča, da nam za izvedbo letošnje tekme Za Taler namenja 700€. Zdaj čakamo še ustrezne obrazce, da lahko izplačilo tudi upravičimo in zahtevamo.

 

Čet.15.4.-    Zbor za čistilno akcijo je to soboto DO 9h na konc Grape.

 

Če jih kdo glih ima, lahko prinese rokavice s seboj. Zaključek akcije bo v ciljnem prostoru sankaške proge, torej na Pringlnu, kjer boste lahko namočili kljunčke v golaž in jih spotoma osvežili še s kako redkejšo zadevo. Osnovni meni (snedwič, wada, frutabelllllla) časti organizator akcije, nadstandardnega pa Sankaški klub in Pustno društvo (kuha maestro Sek de la Gr(egor)apa).

 

Tor.13.4.- Nisem vedel, ampak očitno ima naš klub tudi svojo Ksihtbuk stran??? Pojma nimam kdo to rihta?!? Evo- dubu pojm: Nejc G. je vsega kriv :-)) .

 

Tam piše tudi (približno) to:  V petek 16.4. po 17 uri ter v nedeljo 18.4. po 18 uri lahko na Radiu Odmev prisluhnite intervjuju z našim prezidentom ter z glavnim in odgovornim urednikom pravkar izdane publikacije.

 

Sicer pa se je stran spet preselila na nov strežnik…., v upanju, da se rešimo ibnh z virusi (pa še zastonj bo :-) ).

 

 

Čet. 8.4.- Danes ob 18h se je v idrijski Mestni knjižnici in čitalnici (končno) zgodila predstavitev publikacije ob 50. obletnici našega kluba. Baje, da je bila zadeva dobro izpeljana in obiskana. Publikacije so na voljo pri glavnem in odgovornem uredniku Nejcu Gregoraču.

 

S tem je zaključena 'trilogija' obeleževanja častitljive obletnice:

-          Izvedba Državnega prvenstva Slovenije s športnimi sanmi,

-          Razstava v idrijski Galeriji,

Izid publikacije.

 

MAR  2010

 

Tor. 23.3.- Na enem starem CD-ju mi je uspelo najti del manjkajočega arhiva novic. Še vedno manjka (in vedno bo) cela zima 2006 :-( .

 

Pa letošnji onBoard posnetek je na voljo v galeriji.

 

Tor.9.3.- Spet je za nami uspešen konec tedna. 12 tekmovalcev našega kluba je na finalni tekmi Pokala Slovenije osvojilo 7 medalj: zlate Tina pri deklicah, Nejc P. pri dečkih, Irena pri članicah in Nejc G. pri članih; srebrni Karmen pri st. članicah in Stane pri veteranih ter bronasto Alenka pri st. članicah.

 

S tem smo si prislužili tudi 4 pokale za skupni seštevek sezone 2010: Logar Tea v kategoriji cicibank, Velikanje Tina pri deklicah, Pirih Nejc pri dečkih ter Koler Stanko pri veteranih.         !!!ČESTITKE VSEM!!!

 

-          Sre.3.3.- Konec tedna gremo pa v Savske jame nad Jesenicami (Planina pod Golico) pokale pobrat :-).  Zaenkrat je za v nedeljo razpisana ena tekma, govorilo se je celo, da bosta dve…

 

FEB  2010

 

Ned.28.2.- Kar uspešno danes na Soriški: Tina (deklice), Nejc P. (dečki) in Stane (veterani) zlato, Irena (članice) in Alenka (st.članice) srebro, Nejc G. (člani) in Edi (st. člani) pa četrti mesti. Čestitamo in pozdravljamo! (Za ostale pa ne vem točno, ker še nimamo uradnih rezultsov.)

 

Nekaj pokalov za skupno razvrstitev se nam obeta tudi letos. Konec tedna sledi VELIKI FINALE v Savskih jamah nad Jesenicami. Smo že rezerviral komplet kmečki turizem :-)).

 

Tor.23.2.- V nedeljo 28.2. na Soriški tekma za Pokal Slovenije. Prijave do 9h30, start pod drugim ovinkom.

 

Ned.21.2.- Danes spet zelo zelo uspešno!!! Od desetih podeljenih zlatih medalj, smo jih prisankali kar pet, ter zraven še po eno srebrno in bronasto. Postavnejši člani našega kluba pa so krasili začelje v svoji kategoriji :-)) . Zlato torej Tina pri deklicah, Nejc P. pri dečkih, Irena pri članicah, Nejc G. pri članih in Stane pri veteranih; srebro Alenka pri st. članicah ter bron Jani pri mladincih. Izpostaviti velja Nejca G., saj je dosegal izjemne čase: tretjega generalno v prvi in drugega v drugi vožnji. Čestitke vsem!

REZULTATI

 

Pohvaliti velja tudi organizatorje: neLedena proga, zastonj čaj :-)) , tekoč potek tekmovanja, ozvočenje, duhovit komentator, lepo vreme :-)) à recept za uspešen razvoj Pokala Slovenije in športnega sankanja nasploh.

 

Pa še ene stare samotežne sanke so nam šenkal (ahtite se nas zdej :-) ) .

 

Sob.20.2.- Guc je končno odnehal. Stran ni več na črni listi. Ju-huj!

 

Kape:

ZADNJA pošiljka kap z napisom 50 let SaK Idrija je pri Davidu. Vsi s plačano članarino (za letos ali lani) jih prevzemite ČIM PREJ.

 

Tekmovanja:

V Podljubelju so izvedli kar dve tekmovanji. Smo viseli gor skoraj do 16h…

Tina 2x prva, Alenka 2x tretja, Stane 2x drugi in Ivan 2x šesti. Uspešno. Čestitke!

 

Jutri naj bi bila tekma v Dolenji Vasi. Bomo popoldan preverili, če organizatorji računajo, da bodo progo uspeli pripraviti.

 

Proga Na Talerju:

Kljub sneženju proge ne bomo šli rihtat, saj je napoved topla.

 

 

Tor.9.2.- Al jih je enih problemov s to našo stranjo!!! Čeprav je že lep cajt 'spucana' jo Guc (Google) še vedno obravnava kot škodljivo.

 

 

Tekmovanja:

 

Tekmo 'Za Taler', prvo letošnjo tekmo Pokala Slovenije, smo izpeljali v velikem slogu :-) . Čestitke za organizacijo še vedno snežijo z vseh strani. Nas pa veseli predvsem udeležba: zbrati 72 tekmovalcev…,… ni mačji kašelj. !!!HVALA VSEM ZA VSE!!!

REZULTATI

Na Prešerni dan pa s(m)o prešerno obdelovali planke na Državnem prvenstvu na Soriški :-( . Soriška je pač Soriška. Zahvaliti se ji moramo, da je rešila par sezon Pokala Slovenije, ker drugje pač ni bilo snega; sicer pa proga nikakor ni primerna za tekmovanja s športnimi sanmi. Vsaj ne v ledeni izvedbi, kateri smo bili priča včeraj. Če pogledamo rezultate (in prištejemo še tistih par, ki so včeraj manjkali) lahko ugotovimo, da imamo v Sloveniji 10 sankačev, ki se po ledu lahko peljejo dobro in še nadaljnjih 10, ki se peljejo solidno. Gledati včerajšnjo tekmo v labirintu (t.i. frizerju) je bilo MUČNO!!! Od planke do planke :-( .

To zgoraj je seveda le  moje osebno mnenje, ne uradno stališče SaK Idrija!

DP se je udeležilo le 7 tekmovalk in tekmovalcev Sak Idrija, kljub temu pa smo uspeli osvojiti 3 naslove državnih prvakov: Velikanje Tina pri deklicah, Nejc Pirih pri dečkih ter Stanko Koler pri veteranih. Na stopničkah je stala še Žnidaršič Alenka za drugo mesto pri starejših članicah. Čestitamo!

REZULTATI

Naslednja tekma naj bi bila na 'pustni' vikend v Podljubelju.

 

 

Proga Na Talerju:

 

Proga se več al manj redno rihta in je trenutno (bojda) super. Prihaja pust, prihajajo počitnice; urejanje proge zatorej ne bo ravno v prvem planu, vseeno pa upamo, da bo sankanje možno.

 

 

Ostalo:

 

- Od tekme dalje imamo nov WC. Made in (by) France. Merci!

- 23.1. se je zgodilo sankaško kosilo. Klub je častil en 'obed za zasluge', zrihtal tečaj in obdaril 'najstarejšega', 3x3 je pripravil diplome in      tortice, Mrki pa je zrihtal (skor)nočno tekmo in častil bogate nagrade. (Pa najbrž bi se veljalo še komu za kaj zahvaliti?!?).

- Osnovna šola je (tudi z našo pomočjo) uspešno izpeljala športni dan, gimnazijski pa je zaradi dežja odpadel. Lepo je videti, da se po osnovnošolskem kar nekaj otrok vrača na sankaško progo.

 

 

JAN  2010

 

Ned.10.1.- Če ne bo dežja, gremo ob 13h zvaljat, da se bo dalo popoldan sankat.

 

Sob.9.1.- Dopoldan smo še malo mrežo vlekli, popoldan pa že sankali. Na začetku ni bilo kake hude brzine, proti koncu pa je že kar letelo. Pa jutri spet.

 

Pet.8.1.- Danes popoldan in/ali zvečer bo pa treba v akcijo!

 

Čet.7.1.- Zaenkrat odlično! Tud sankat bi se že dalo; je pa precej nevarno, saj še niso postavljene zaščite plank in dodatne bale. Mreža bi bla tud še za potegnit, ampak jo bomo šele po 'zaključku' morebitnega deževja.

 

Obstaja celo možnost, da bi že v soboto 16.1. organizirali tekmo Pokala Slovenije ZA TALER.

 

Sre.6.1.- Dovolj ga je! Pa še napoved ni tako zelo slaba. Danes po 18h gremo valjat. Javite se Didlnu.

 

Včeraj smo tudi delali; … in izdelali odlično podlago!

 

Pon.4.1.- Smo že nazaj. V soboto sem malo kamne, veje in listje grabil ter kanale glihal, danes sva ga pa z Don Eduardotom mal povaljala. Do 21h ga je namestilo ca 10cm, pa še kar ga namešča. Torej gremo jutri spet…, pa potem po potrebi še, pa še…

 

DEC  2009

 

Čet.24.12- Fajn Božič in novo leto vam želim!

 

Snega itak ne bo kaj kmalu.

Se pa malo družite.

Pa jest in pit ne pozabte.

 

Tor.22.12- Najprej mal 'novejše zgodovine':

-          Prireditvi ob 50.obletnici društva sta nas dodobra izmozgali. Zahvaljujoč butastim vremenskim razmeram je bila organizacija državnega prvenstva zeloooooooooooo zahtevna; razstava v Galeriji pa tudi ne mačji kašelj… Hočem povedati, da se na račun tega, čez poletje ni kaj dosti dogajalo.

-          Vseeno smo pred zimo pograbili listje, poglihali parkirišče in cestišče (slednje tudi s pomočjo gozdarjev), popravili staro rampo… in še nova je zrasla na odcepu za Trate.

-          Po sneženju smo prejšnji torek progo povaljali; …spustil sem se pa tudi že naslednji dan. Premalo ga je bilo, slabo je šlo.

 

V soboto ga je položilo dobrih 25, valjat pa nismo šli zaradi napovedane 'jugovine'. Trenutno vedeževalci šacajo od 8 do 11ºC :-( . Mogoče se bomo danes celo zapeljali z valjarjem po progi, a upanja, da podlaga preživi to namaknje, ni kaj dosti…

 

Skratka: Naj se zima začne!

 

Pon.21.12.- Stran je še vedno delno na bolniški. Nima gripe, je pa vseeno svinjsko bolna :-) .

 

 

MAJ 2009

 

Sre.20.5.- Stran prenašamo na nov strežnik! En cajt zna bit mal čudna…

 

 

 

 

APR 2009

 

 

Čet. 2.4.- Zimski triatlon na Soriški planini letos odpade.

 

 

MAR 2009

 

Tor. 31.3.- Triatlon prestavljen na soboto 4.4.

 

Čet. 26.3.- Skoraj pozabil. V nedeljo bo na Soriški (če je ne bo preveč zasnežilo) zabavni

 

ZIMSKI TRIATLON

 

 Več na: www.sankanje-domel.com/

 

Sob. 21.3.-  Razstavo smo pospravili. Za silo pa smo pospravili tudi progo. Še se bo treba kako dopoldne malo poigrati s podnom, plankami, kanali, ipd., najlepše pa bi bilo vse skupaj zaključiti s piknikom.

 

Ned. 15.3.- Petkova otvoritev razstave je bla prav fajn. Ljudi še pa še….; zadovoljni oni…, zadovoljni mi. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k vsemu skupaj. 

 

Tor. 10.3.- Rezultate smo dobili. Tekem v Savskih jamah nad Jesenicami se je udeležilo 16 naših tekmovalcev, osvojili pa so kar 21 medalj: Tina, Andraž, Sonja in Stane po dve zlati, Nejc P. Alenka, Nejc G. in Vida po dve srebrni, Irena in Polde po dve bronasti ter Karmen eno bronasto. Čestitamo!

 

V skupnem seštevku pa poleg petih, spodaj naštetih pokalov, še drugo mesto Vide pri st. članicah, tretje mesto Nejca P. pri dečkih, Irene pri članicah, Karmen pri st. članicah ter Poldeta pri st. članih. Upoštevajoč še šest naslovov državnih prvakov je to daleč najuspešnejša sezona SaK Idrija v zgodovini sankanja s športnimi sanmi.

 

Pon. 9.3.- Včeraj se je s tekmama v Savskih jamah končala letošnja sezona Pokala Slovenije. Rekordna je bila udeležba naših članov (na tekmah izven Idrije), rekordno pa tudi število osvojenih medalj in pokalov. Uradnih rezultatov sicer še nimamo, mislim pa, da smo dobili kar 20 medalj (8 zlatih); zagotovo pa 5 pokalov skupnega seštevka: Tina pri deklicah, Alenka in Nejc v članskih ter Sonja in Stane v veteranskih kategorijah. Čestitamo!

 

Eno kopijo posnetka po katerem sprašujem spodaj smo dobili, ker pa je baje slabe kvalitete, še vedno poizvedujemo po boljši. Help!

 

Sre. 4.3.- Men se kar trže!!! Tri leta sem imel posnet prispevek o sankanju, ki je bil na RTVS pri e-novičkah po oddaji 11. šola leta 2006. Prejšnji teden pa so ga presnele Rebelde!!! JebemtiRebelde. Na RTV tega nimajo v arhivu. A ima kdo slučajno na kaseti?

 

Pon. 2.3.- Kar 14 smo jih osvojil ta konec tedna. Tina in Stane po dve zlati, Nejc G. zlato in bron, Andraž in Alenka po eno zlato, Vida dve srebrni, Nejc P. eno srebrno, Irena, Karmen in Polde pa po eno bronasto. Čestitamo! 

--------------------------------------------------------------------------

 

Trenutno 'držimo v rokah' kar pet pokalov v skupnem seštevku (od desetih aktivnih kategorij). V nedeljo naj bi bili na sporedu dve tekmi Pokala Slovenije (odvisno od vremena). Če se naši tekmovalci udeležijo obeh tekem, bi vseh pet pokalov morali tudi osvojiti. Možnosti za šestega so še v kategoriji dečkov do 14 let. Pojavljajo se tudi špekulacije o odštevanju točk z naše tekme. NO WAY!!! Tekma je bila, poleg DP, razpisana tudi za Pokal Slovenije; in podeljeni 'stereo' kompleti medalj. Če že mora kdo kaj odštevat, naj odšteje najslabši rezultat...

 

 

FEB 2009

 

 

Sre. 25.2.- V soboto ob 18h večerna tekma v Dolenji Vasi (prijave do 17h30), v nedeljo ob 10h pa dopoldanska na Soriški Planini (prijave do 9h30). Oboje šteje za Pokal Slovenije.

Razpisi na http://www.sankanje-domel.com/ .

 

Na Talerju se še da sankat.

 

Tor. 24.2.- Evo TV prispevek na www.idrija.com. Piše sicer Primorska kronika, ma po moje je bil ta na Dobro jutro. Raje si ga shranite na disk, saj se ob predvajanju direkt sliši še ena 'čudna muska' zraven :-) .

 

Pon. 23.2.- Proga na Talerju je še vedno čisto OK. Sunčana uvala in ciljna ravnina nista več glih za tekmovalne šine, sicer pa je res fajn. Proga čez dan ni zmrznjena in tako primerna za vsakogar. Pa ne pozabit: še vedno na lastno odgovornost.

 

Čet. 19.2.- Slik z DP bo še kar nekaj objavljenih. Nekaj jih je tudi tukaj. Posnetek oddaje z Radia Odmev pa tukaj (trenutno na tretji strani med posnetki).

 

Tor. 17.2.- Ja, prav fajn prispevke sta spravila skupaj Dame in Rajki.Tistega iz Primorske kronike se že da videti tukaj:  http://www.rtvslo.si/play/primorska-kro ... .28525097/ , baje okrog 16:27 minute; oba pa se bo čez čas najbrž dalo videti na www.idrija.com .

 

Pon. 16.2.- Sankanje na Talerju je še vedno možno. V Sunčani uvali je že mal kriza, ma gre kar gut. Nekaj fotografij z državnega že v galeriji.

--------------------------------------------------------------------------

 

DANES MED 18.20 IN 18. 35 NAJ BI BIL PRISPEVEK

Z NAŠE TEKME NA TV KOPER, POTEM PA ŠE PO 18.40 PRI PRIMORSKI KRONIKI NA TVS2 IN TV KOPER

 

Ned. 15.2.- Uspešno tudi danes v Dolenji Vasi: zmaga za Tino pri deklicah, Nejca pri članih in Staneta pri veteranih ter drugi mesti za Alenko pri članicah in Vido pri starejših članicah. Čestitamo!

--------------------------------------------------------------------------

 

Pa še en (rahlo prirejen) e-mail odziv na včerajšnjo prireditev:

»Vse čestitke za čudovito in nepozabno tekmo na Talerju. Vaš trud je bil poplačan z veliko udeležbo. Če primerjam z ----- ----- ----- -----, lahko rečem, da je bila Vaša tekma na svetovnem nivoju. Bili ste najboljši, tako v organizacijskem kot v družabnem smislu. Všeč mi je Vaša prisrčna nezaigrana prijaznost. To je kvaliteta, zato ostanite taki, ker taki kot ste ste NAJBOLJŠI«

 

In moj e-mail odgovor:

O, hvala, hvala.

Moram pa reči, da sem bil tudi danes v Dolenji Vasi kar pozitivno presenečen nad vsem skupaj. Tak pristop kot je bil prisoten danes in včeraj (snežena proga, pa ozvočenje, pa topla hrana in pijača, skratka: veselica) je, po moje, prava smer za razvoj rekreativnega tekmovalnega sankanja. Nekako bi bilo treba privabiti še več osnovošolske mladine…

 

Sob. 14.2.-                     USPELO JE.   HVALA VSEM ZA VSE.

 

Zaenkrat samo državne prvakinje in prvaki po kategorijah:

-   Deklice: Tina Velikanje SaK Idrija

-   Dečki: Andraž Jereb  Idrija

-   Mladinke: Doroteja Vauh Sankaško društvo Domel

-   Mladinci: Jure Pohleven  Sankaško društvo Domel

-   Članice: Barbara Pust  SaK Idrija

-   Člani: Nejc Gregorač  SaK Idrija

-   Starejše članice: Tina Tolar  Sankaško društvo Domel

-   Starejši člani: Vili Rakovec  Sankaško društvo Domel

-   Veteranke: Sonja Gnezda  Idrija

-   Veterani: Stanko Koler  SaK Idrija

 

Dobitnika TALERJA za najhitrejši čas ene vožnje:

-   Ženske:  Tina Tolar  Sankaško društvo Domel

-   Moški: Vili Rakovec  Sankaško društvo Domel

 

Več pa en drug dan!

 

Jutri pa v Dolenjo vas: prijave do 9h30; start ob 10h.

 

 

Petek trinajstega- Zdaj bi pa moglo biti. Še mal smo nasul in utrdil, bale namestil, pa streho nardil čez Sunčano uvalo, pa še par malenkosti. Vse za vaše udobje, spoštovani sankači in sankačice :-) .

 

Jutri zjutraj pa kar pridite v največjem možnem številu!

Prijave do 9h, start ob 9h30.

 

Čet. 12.2.- To je bilo pa mal tu mač! Celodnevna tlaka na Talerju…, pa jutri spet. Teli sončni dnevi nam povzročajo kar nekaj težav: od zadnjega ovinka proti cilju in v Sunčani uvali se kar topi… Je pa tajni agent iz Podljubelja danes zadevo pogledal in izjavil; »Ma kaj se sekirate, še na precej slabšem smo se!« Če bo huda kriza, bomo pa progo mal skrajšali…

 

Jutri torej spet: bale za postavt, mal še sneg poglihat…; popoldan pa še en podn postavt, pa žico za merjenje potegnt, pa količke za fotocelice postavt, pa zihr še kej progo za porihtat… itd.

 

PROSIMO TOREJ ZA POMOČ DOPOLDAN ALI POPOLDAN.

 

Sre. 11.2.- Danes popoldan in zvečer torej na progo. Lopata in (po možnosti) čelna lučka. Sicer pa ste dobrodošli že samo kot 'teptalci'. Če ima kdo kako cerado, naj jo prinese. Potrebujemo za premeščanje snega od tam kjer je, do tam kjer ga ni.

-----------------------------------------------------------------------------

 

!!! TEKMA BO !!!

 

Danes je bila udeležba tista prava. Navozili in prerazporedili smo precej snega, jutri ga bomo še nekaj, pa nekaj plank namontiral, pa nekaj bal namestil itd. Vreme gre pa tudi v pravo smer!

 

Tisti, ki imate čas dopoldan: ob 8h30 pr Didlnu, al pa ob 9h na progi.

 

Pon. 9.2.- Tudi danes smo delali. Proga je pomrznjena in v relativno dobrem stanju. Jutrišnja odjuga in deževno vreme zna zadevo sicer zelo poslabšati, a je snega v bližini proge še dovolj, da jo v sredo, četrtek in petek usposobimo za sobotno tekmo.

 

Ned. 8.2.- Prizadevni člani SaK Idrija so spet na progi.  Predsednik  društva  ter  vodja proge  Stanko Koler se oglaša s terena in pravi, da se proga počasi približuje kritični točki. Trenutna napoved kaže hladnejšo noč, pa potem toplejši in deževen torek ter nato mraz, mraz, mraz. Obstajajo torej realne možnosti za izvedbo sobotnega državnega prvenstva. Je pa še precej za postoriti, zato:

 

PONIŽNO NAPROŠAMO VSE ČLANE KLUBA,

DA PO SVOJIH MOČEH PRISKOČIJO NA POMOČ.

 

Najbolj je v tem trenutku dobrodošla uporaba lopate in nametavanje snega na progo. Organizirano bomo to delali še v sredo, četrtek in petek, vseeno pa vsak (ki utegne) lahko to dela že prej (pazite, da ne nametavate kamenja- predvsem na zgornji prepadni ravnini se precej vsipa s skalnatega pobočja ob progi). Druga zelo važna stvar pa je namestitev dodatnih plank in slamnatih bal, saj bankin ob strani praktično ni več. Kar jih ne pobere sneg, jih pa mi zmečemo na progo. Tudi planke in bale bomo nameščali šele, ko proga zmrzne, saj se da trenutno po njej voziti le z motornimi sankami. Še enkrat torej:

 

PROSIMO ZA POMOČ.

 

 

Pet. 6.2.-      DANES TOREJ OD 15h30 DALJE Z LOPATAMI, če ne bo pralo.

---------------------------------------------------------------------------------

 

Proga se presenetljivo dobro drži. Presentljivo slabo pa 'se drži' delovna vnema članov SaK Idrija, saj se na progi trenutno (17h30) muči samo 6 ljudi (+ mašinist)!

 

Čet. 5.2.- Tudi včeraj in danes se je na progi delalo.

 

SE BO PA TUDI JUTRI, če ne bo preveč pralo. OD 15h30 DALJE Z LOPATAMI

 

Sre. 4.2.- Pohvalo je treba izreči požrtvovalnim fantom SaK Idrija, ki so se tri večere mučili na progi (včeraj celo v dežju), da bi jo čim bolje pripravili. Na žalost je 'vode' preveč in temperature previsoke za izvedbo tekmovanja to soboto. Opravljeno delo pa zagotavlja ustrezno podlago za nadaljnjo pripravo proge, če se bo napovedana nedeljska ohladitev uresničila.

 

Tor. 3.2.- Glede na vremensko napoved nam ne kaže drugega, kot prestaviti izvedbo Državnega prvenstva na soboto 14.2.

 

Pon. 2.2.- Včeraj so jo prevaljali, pa danes jo bodo spet. Snega je res kup, pa še sneži, pa napovedan je tud še, pa bo treba še jutri valjat. Pa naj v petek še sever potegne no.

 

Ned. 1.2.- V Idriji trenutno kar lepo sneži. Bolj nas skrbi vremenska napoved, saj je od torka dalje napovedan dež in višje temperature.

 

Vseeno bo treba progo danes in juti urediti; morda pa le 'preživi'…

------------------------------------------------------------------------

 

Napoved katastrofalna: v četrtek dež in 7 stopinj. Naj se spremeni, no.

  

 

JAN 2009

 

Pet. 30.1.- Situacija v zvezi z DP je sledeča: včeraj smo malo posestankovali in določili nove termine za izvedbo državnega prvenstva. Najprej bomo probal zrihtat v soboto 7. februarja, če zaradi vremenskih razmer ne bo šlo, pa v soboto 14. februarja. V primeru, da tudi to ne bo izvedljivo na naši progi, gremo gostovat nekam drugam.

 

Čet.29.1.- Povaljal smo. Snega je premal. Sankanja ni.

 

Sre. 28.1.- Grem popoldan pogledat na progo. Če ga je v zgornjem delu več kot 5cm, ga gremo mal povaljat.

 

Tor. 27.1.- Spet ga znamo dobiti premalo, pa še temperature niso ravno nizke napovedane.

 

Kot nekateri že veste  imamo letos za zrihtat Državno prvenstvo s športnimi sanmi. Prvi termin za izvedbo, 31.januar, je že 'mimo'. Naslednji je 7.februar. V primeru, da proge na Talerju (ali kake druge v okolici Idrije) ne bi mogli pripraviti, bomo prisiljeni tekmovanje izvesti na eni izmed prog na gorenjskem. Lahko bi sicer počakali do 14.februarja.; vendar je to že nekoliko vprašljivo, saj so teden dni kasneje maškare. Ne smemo si privoščiti, da bi kaj naredili le 'na pol'. Se bomo še zmenili (in obvestili)! Pomoč, tako s strani članov društva, kot  ostalih 'simpatizerjev', bo več kot dobrodošla.

 

Sob. 24.1.- Napoved se je čisto pokvarila.

 

Pet. 23.1.- Spet je sneg napovedan; zato grem danes mal kamne in veje pobrat, pa mogoče kako gnilo listje pograbit…

------------------------------------------------------------------------

 

Kamni in veje več al manj OK, listja je pa čist preveč.

 

Smo pa nekomu res trn v peti, zgleda. Gume se kotalijo proti Idriji, ravnalna mreža že spet zvrnjena na progo.

 

Kdor je na zaletišču izgubil kemični svinčnik z imenom politične stranke in enga politika, ga lahko prevzame v barakci na prvi naslednji 'sankaški dan'.

 

Sre. 21.1.- Ne bi verjel, če ne bi videl: proga je (razen parih zaplat ledu) POPOLNOMA KOPNA! Skoraj bi lahko rekli, da je bil ves trud prejšnjega tedna zaman. Zakaj skoraj? Zato ker smo imeli vsaj dober trening priprave proge… ter zato, ker smo lahko vsaj dva dni kvalitetno sankali.

 

Ned. 18.1.- Našli smo se trije 'ledeni možje' in se danes dopoldan v dežju še malo posankali. Zdaj pa teden dni objokovanja :-( .

 

V galeriji nekaj novih slikc!

 

Sob. 17.1.- Dobr gre. Kar precej je trdo, zato jeklene zavore, čelada, dobre šine in previdnost niso odveč. Popoldan pogostitev bo.

 

Pet. 16.1.- Kot rečeno: danes se gremo mal spuščat. Upajmo, da nam je uspelo kolikor toliko utrditi progo, da se ne bo takoj predrla.

 

Imamo pa en predlog za povečanje varnosti:

Ker se v spodnjem delu proge v popoldanskih urah sanka vse več otrok, bi bilo dobrodošlo, če bi  (tam nekje med 13. in 17. uro) hitrejši sankači vsaj zadnjih 150-200m proge prevozili z zmanjšano hitrostjo.. Bomo označili mesto (malo za eS-om).

 

Čet. 15.1.- Včeraj je obilo ljudi pustilo po 5 ur na progi (pa še kakšno potem v eni kleti).

Danes ponovi vajo! Moramo še malo povaljati, utrditi start in progo ob plankah.

---------------------------------------------------------------------------------------

 

To smo zrihtal. Jutri bomo sankal, da vidimo kako zgleda. Sneg je bil čisto suh, zato smo morali 'vgraditi' kar precej vode, pa še se zlodi ni čist utrdil. Površina je še kar pomrznjena, zato zna fajn letet. Žlajfi…, čelada…, mal pameti…

 

Sre. 14.1.- Mal ga pa deva. Danes ob 16h z lopatami in čelnimi lučkami. Valjanje, polivanje, ročna obdelava starta in proge ob plankah (kjer valjar ne doseže).

 

Tor. 13.1.- Rdeče široke metle so danes prioriteta. Info na spodnji GSM cifri!

Če se bo napoved uresničila pa jutri in v četrtek valjat ter lopatat (mogoče polivat).

-------------------------------------------------------------------------

 

Odziv ni bil najbolj zadovoljiv, smo pa vseglih nardil, kar smo se namenil. Progo smo pometli, zametali s snegom in polili, zamenjali zlomljeno planko; pojedli vse klobase, nekaj čaja je pa ostalo.

 

Naj ponovim: 

Če se bo napoved uresničila, gremo jutri in v četrtek valjat ter lopatat (mogoče polivat).

 

Pon. 12.1.- Jutri dopoldan bo, glede na vremensko napoved, padla odločitev o delovni akciji. Če bo napoved obetavna, gremo jutri pozno popoldan (pod reflektorji :-) ) čistit kamenje s proge; če ne bo nič, ste pa frej :-) .

------------------------------------------------------------------------

 

Večerna napoved kar pozitivna: v sredo10 do 20 cm. Jutri torej delat. Kadar kdo utegne (po 16h seveda). Dodatne luči na Talerčku bodo. Pa še naglavne svetilke, snežna lopata ali široka ta rdeča metla ali pa vsaj roke za pobiranje kamnov. Se uskladimo po SMS in 031 35 66 25.

 

Ned. 11.1.- Sezono smo uspešno otvorili, progo pa več kot uspešno uničili. Saj sankati se še da; leti kar fajn; šine so pa za na odpad. Foto v Galeriji.

 

Sob. 10.1.- Danes po 13h45: OTVORITEV SEZONE NA TALERJU. VABLJENI VSI!

 

Pet. 9.1.-  Malo smo progo sprobali, planke na obračališču postavili in dodatno oblazinili. Nese kar gut, luna fajn sveti, žlajfat je treba s celimi podplati, saj s peto hitro skoplješ do peska…, itd. ipd. Jutri se bomo spet.

 

Čet. 8.1.- Kot rečeno.  Danes gremo mal delat. Enih 5 suzga je naprašilo. To bomo malo namočili in povaljali. Na žalost ga je spet premalo. Kak 'lopatar' ne bi bil odveč. Pa 'kvihti' za na valjar.

------------------------------------------------------------------------

 

Evo nas nazaj. Ja, no…, kozi kozi... Tistih 5 je precej razpihanih. Nardil smo, kar se je nardit dalo. Še zmeraj je en kup kamnov in peska. Sankanje bo sicer možno, šine bodo pa trpele. Masovno sankanje bo progo hitro dotolklo. Kaj čmo…, zato jo pa imamo…

 

Sre. 7.1.- Včeraj smo pa šprical ko atomik harmonik. Prototipni model zalivalke dela ku šus.

-----------------------------------------------------------------------

 

MAL SEM NAPOVED GLEDAL. TUD ČE GA PADE SAMO DVA CENTINA, GA GREMO JUTRI MEČKAT IN ŠPRICAT. INFORMACIJE TUKAJ IN NA 031 35 66 25.

 

Tor. 6.1.- V galeriji ena slikca medalistov.

 

Včeraj smo torej mal polival. Ker smo še vedno v fazi razvoja, najbrž zgledamo rahlo čudno; ampak mokro pa je za nami že zdaj :-) . Pojavilo se je vprašanje, zakaj ne skličemo več naroda… Po pravici povedano, se mi zdi škoda obremenjevati ljudi, ker je trenutno zadeva bolj 'prosto po Sizifu'. Raje vidim, da bodo ljudje pripravljeni pomagati, ko bo šlo zares. To pa upam, da bo čim prej. Dej zej snih.

 

Ned. 4.1.- Zelo uspešen začetek tekmovalne sezone: TRI ZMAGE!!! Pri članicah Žnidaršič Alenka, pri starejših članih Perko Leopold in pri veteranih Koler Stanko. Pri starejših članicah je Veber Vida zasedla drugo mesto, Gregorač Nejc pa pri članih četrto. ČESTITAMO!

 

Nič ne glejte debelo: Vida Vebrova in Polde Perkotov sta nova člana našega kluba. Upajmo, da ju kmalu vidimo tudi na Talerju.

 

Smo pa danes na Talerju malo trenirali polivanje. En kup 'porodnih' težav se je pojavilo…, ki pa smo jih uspešno rešili. Zato pa tudi je trening. Ko bo šlo zares, bomo tako 'pripravljenejši' :-) .  Jutri gremo še mal trenirat. Polivanje. Če ima glih kdo cajt…?

 

Sob. 3.1.- Jutri prva tekma Pokala Slovenije s športnimi in samotežnimi sanmi na Soriški. Hkrati tudi državno prvenstvo za tekmovalne in samotežne sani.

 

RAZPIS

 

Mi gremo pa malo testirat polivanje proge. Najbrž jutri po kosilu. Info na Didlnov mobi.

 

Pet. 2.1.- Tistih dobrih 10cm smo včeraj sicer povaljali, a je snega, za normalno sankanje, enostavno premalo. Srečnga pa zdravga!

 

DEC 2008

 

Pon. 22.12.- Ma ja. Klinc! Tud recesija je za kej dobra. Ker mi ostaja cajt, se (namest u fitnes :-) ) kar sam borim s Talerjem. No ja, danes mi je anonimni sponzor z bagerjem mal pomagal. Kupi materiala na parkingih so poglihani, dve najskali odstranjeni……; zdej pa mal pavze. Kakega snežnega obilja glih ne napovedujejo :-( .

 

Sob. 20.12.- Veje in manjše kamne sem kar sam pobral, za skale in ona dva jaška, se pa še zmenmo.

 

Pon. 15.12.- Danes sem malo sčekiral stanje na progi in vremensko na internetu. V petek popoldan in/ali soboto dopoldan, gremo mal popucat skale in veje, pokrit dva jaška…, pa še par malenkosti. Obvestimo tukaj in SMS.

 

Pon. 1.12.- Ja; vreme nam ne gre glih na roko. Bolj na živce J. Mraza ni na vidiku.

 

NOV 2008

 

Pet. 28.11.- Ni kej, ogrelo se bo L. Danes še mogoče kaka snežinka, potem pa dež.

 

 

Sre. 26.11.- Malo nas za..bava nezmrznjena zemeljska obla. Podlaga se topi od spodaj navzgor, zato mreže nismo potegnili. Lahko bi sicer rekli, da proga ni pripravljena, so jo pa fantje vseeno danes zjutraj že sprobali. Gre kar OK, skače in trese pa baje tudi. Popoldan zna ratat župa. Upajmo, da bo v petek res snežilo…

 

Tudi popoldansko sankanje adrenalinsko. Nema župa; samo šipa J.

Proga je kar gut zdržala. Zrihtana sicer ni najbolje…, ampak jutri bo še za ponucat.

 

!!! PRIPOROČAMO UPORABO ZAŠČITNE ČELADE IN JEKLENIH ZAVOR !!!

 

Tor. 25.11.- Če ima kdo danes kaj časa, se lahko znajde v grapi malo pred 18:30. Gremo valjar potegnit, pa start na noge in lopato potlačit, pa še mrežo čez…, pa bo…, kar bo…

 

Pon. 24.11.- Danes smo se, bolj kot ne slučajno, znašli na progi s Talerčkom, Nivo in enim Suzukitom. Smo malo prevozili gori doli. Sneg je idealen za pripravo proge, ga je pa nekje med 25 in 30cm. Jutri gremo še malo povaljat in mrežo potegnit, pol pa gasa. Za izkoristit ga je!

 

Pet. 21.11.- Sestanek je bil. Kratek povzetek sledi. Delovna akcija tudi.

Boste obveščeni po SMS in tukaj.

 

Ned. 16.11.- Ker me že kar serijsko sprašujete, kdaj se kej dobimo, pa kdaj bomo kej delal, vas vabim na sestanek, ki bo to sredo, torej 19. novembra ob 19h pri Zagodu.

 

Predvidoma bi delovno akcijo izvedli v petek 21. popoldan in soboto 22. dopoldan. Če bo vreme, seveda.

 

 

ARHIV