NOVICE 2020

Čet. 24.12.- 

Radi se jemte, petica jejte, klabase, vitamin D3, lohku tut kej spijete; pa bulš drugu lítu kat lítašnu vam želima!


Sre. 23.12.- Godbenemu društvu rudarjev Idrija smo posodili Talerčk, da so lahko svojo glasbo popeljali med občane. Društva sodelujemo!

Na Ut
Na Marafu

Pet. 18.12.- Nuša tudi danes sedemnajsta. Napredka v doseženih časih sicer ni bilo, a je to, brez treninga, povsem razumljivo… S čestitkami in dobrimi željami za nadaljevanje sezone!

Nuša
Z reprezentančno kolegico Niko
Na startu
Med vožnjo

Čet. 17.12.- Za nami je prva tekma letošnjega članskega svetovnega pokala. Nuša je zasedla 17. mesto. Predvsem veseli izboljševanje doseženih časov iz vožnje v vožnjo.  Izpostaviti velja 9. mesto Blaža (SaK Jesenice) in omeniti zmago Michaela Scheikla (ki je leta 2017 zmagal poletno tekmo v Idriji). Čestitke tem in ostalim! Jutri in v soboto pa nove borbe.  

Sre. 16.12.- Danes tekmovalci v svetovnem pokalu pričenjajo z uradnimi treningi, jutri gre zares. Tekme bo mogoče spremljati tudi v neposrednih prenosih na tej >povezavi<.  Ženske vožnje so jutri na sporedu ob 10:20 in 11:45, v soboto pa ob 10:30 in 11:45.

Pon. 14.12.- V tem tednu se z dvema tekmama v Winterleitnu (AUT) pričenja zimska sezona članskega svetovnega pokala. V okviru slovenske mladinske reprezentance se ju bo udeležila tudi Nuša. Ker zaradi ‘zanimivih’ zakonov pri nas, kot ena redkih reprezentanc niso mogli prisostvovati na trening tednu pred prvo tekmo, sezono pričenjajo brez ene same vožnje na snegu (ledu 😉 ). Vseeno bodo skušali vse skupaj kar najbolje izkoristiti kot pripravo na mladinski svetovni pokal, ki bo s štirimi tekmami na sporedu januarja; in mladinsko Evropsko ter člansko Svetovno prvenstvo v začetku februarja. Več pa v naslednjih dneh…

Ko je gor zima, je ZIMA!

Čet. 3.12.- Za mal podražit- fotografija iz leta 2013, zadnje prave sezone na Talerju. Ker ga je kipnilo tik pred počitnicami, smo z malimi ‘hišnimi’ frezami 2x v dveh dneh očistili celo progo. Drugo rundo ga je bilo čez pol metra 😮 in smo rili cel ljubi dan! Idiličen rezultat pa na spodnji slikci.

Kje so časi…

Sre. 2.12.- Prispevek in posnetek s Primorskega vala.


Ned. 29.11.- V petek je klicala novinarka lokalnega radia in povprašala kako in kaj s to sezono.

Na programu Primorskega vala jutri, v ponedeljek 30.11. nekaj po 17. uri. Par minut, ne kak celovečerec 🙂 .


Pon. 14.9.- Eno informacijo smo pa spregledali (vsaj skrbnik te strani jo je 😀 ). Letošnja poletna VN Evrope in Evropsko prvenstvo nista prestavljena, pač pa odpovedana in ‘zamenjana’ za Svetovno prvenstvo! Gostitelj isti: avstrijski Tyrnau od 27. do 29. avgusta 2021.

Ned. 13.9.- Vikend je minil v znamenju poletih državnih prvenstev.

Včerajšnje start tekme na poligonu v Kisovcu sta se udeležila Nuša in Stane. Slednji je osvojil državni naslov med rekreativci, Nuša je bila druga v ženski konkurenci.

Na današnjo cestno tekmo v Kavčke se je odpravilo sedem enosedov in dvosed našega kluba. Tina je postala državna prvakinja med članicami, Nuša pri mladinkah in Stane pri članih sta osvojila vice naslova, dvosed Nejc-Tina je bil tretji, v članski konkurenci pa Nejc četrti, David peti, Jani šesti in Simon osmi. Čestitke! 

Čet. 3.9.- Dan pred napovedanim cestnim DP bo na sporedu tudi DP v sankaškem startu: RAZPIS


Pon. 31.8.- Končno tudi poletna tekma v Sloveniji!  Državno prvenstvo v sankanju s sanmi na koleščkih: RAZPIS

Ned. 30.8.- Danes zgleda pa še ‘bolje’ 😮

Nevihtno (v ozadju Nuša in Stane)

Po prekinitvi zaradi udara strele v časomerilne naprave, na drugi tekmi oba naša na četrtih mestih v svojih kategorijah. Čestitamo obema!

Po naknadnem pregledovanju nedeljskih rezultatov, sem ugotovil, da je Nuša po prvi vožnji celo vodila med ženskami generalno! Dodatne čestitke!!!

Sob. 29.8.- V spremenljivih vremenskih razmerah je Nuša danes zasedla šesto mesto med mladinkami, Stane je bil četrti v najstarejši moški kategoriji. Čestitke! 

Čet. 27.8.- Ta konec tedna bosta v Avstriji prvi tekmi letošnjega mednarodnega poletnega pokala. Iz našega kluba se jih bosta udeležila Nuša in Stane.

Sre 12.8.- Včeraj smo dobili rezultate Croatia Grand Prix 2020. Stane je obakrat zmagal, Nuša je v soboto zasedla tretje, v nedeljo pa drugo mesto. Čestitke obema!


Ned 26.7.- Nekaj se le dogaja. Na tej povezavi si lahko pogledate razpis za prvo tekmo letošnje poletne sezone: CROATIA GRAND PRIX 2020 v Delnicah. Organizator vljudno naproša, da mu čim prej okvirno sporočite, ali se nameravate tekme udeležiti ali ne.


Čet 18.6.- Po izjavi Kammerlander Geralda, direktorja za naravne proge pri avstrijski zvezi, niso uspeli fiksirati RoRo tekem v juliju, upajo pa na izvedbo AUT državnega prvenstva in ene do dveh tekem odprtega poletnega pokala konec avgusta in/ali v septembru.

Sre. 17.6.- Nuša v studiu Idrijskih novic:

Tor. 16.6.- Končno prvi trening na cesti. V Kavčkah pri Mostah pri Žirovnici 🙂 . Za malo pretrest kosti in zasukat ležaje. Od Idrcov Nuša, Tina in Stane.

O usodi avstrijskega poletnega pokala še nobene informacije…

Nuša
Stane
Tina

Pon. 1.6.- Prejšnji teden smo izvedeli, da se Evropsko RoRo prvenstvo in VN Evrope prestavljata na naslednje leto. Predviden termin od 27. do 29. avgusta 2021. Kako bo z odprtim avstrijskim poletnim pokalom, pa naj bi izvedeli v tem tednu. Obstaja možnost, da tudi tega letos ne bo. V tem primeru (in če se virusna situacija ne zaostri) bomo skušali izvesti SLO-CRO CUP z nekaj tekmami na Hrvaškem in nekaj v Sloveniji. V okviru tega bi izvedli tudi 3. Državno prvenstvo Slovenije v sankanju s sanmi na koleščkih. Živi bili pa videli! Dobesedno 😀


Pet. 22.5.- The last dance! Našega Subaruja smo danes pospremili na zadnji poti 🙁 . (Sicer ga bodo gasilci uporabili še za eno vajo, a to je več ali manj to!) 10 let nazaj ga je Ferdo odjavil iz prometa in odstopil v uporabo Sankaškemu klubu. Dobro nam je služil! Razen pločevine je ta avto res neuničljiv. Dolivali smo samo bencin in enkrat obnovili zavore, sicer pa 10 let brez okvare! Pleh pa… Če ga ne bi Rok in Čuk leta 2014 zrihtala za maškare, bi bil najbrž že brez 🙂 . Ena slikca tukaj, ostale v >galeriji<.

Subaru Legacy 4×4

Pon. 23.3.- Sankaška zveza je sprejela odločitve v zvezi z letošnjo sezono športnega sankanja:

  • Državnega prvenstva to zimo ni bilo mogoče izvesti, zato se ga odpoveduje. 
  • Trenutni vrstni red Pokala Slovenije je hkrati tudi končni.
  • Namesto pokalov se zmagovalcem po kategorijah v tej sezoni izjemoma podelijo medalje (ko bo to mogoče).
  • Medalje se (po pravilniku) podelijo tistim zmagovalcem kategorij, ki so se udeležili obeh tekem.

Iz našega kluba so to: Nuša (deklice), Andraž (člani), David (st. člani) in Brane (st. veterani).

Drugi mesti sta zasedla Tina (članice) in Stane (st. veterani), tretje pa Simon (člani).

Čestitke vsem!

Pon. 16.3.- Čeprav Občni zbor društva uradno še ni bil sklican (planiran pa za 28.3.), ga do nadaljnjega prestavljamo. O novem terminu boste pravočasno obveščeni!

Ned. 8.3.- Danes sicer manj prvih mest za idrijski klub, a zato gladko osvojen ekipni Pokal mesta Jesenice. Zmagala je Nuša pri deklicah, druga mesta za Andraža med člani, Davida pri st. članih in Braneta med st. veterani. Tretji je bil pri članih Simon (stotinka za Andražem 🙂 ). Generalno drugo mesto Andraža, tretje Simona in šesto Davida, nam je prineslo prepričljivo ekipno zmago in s tem drugi Pokal mesta Jesenice do sedaj.

Nuša
Prvaki 😀 .

Sob. 7.3.- Tekma jutri bo. >RAZPIS<.

Čet. 5.3.- Jeseničani planirajo v nedeljo 8.3. izpeljati tekmo Pokala Slovenije. Savske jame, Planina pod Golico. Prijave predvidoma do 9:00. Podrobnosti sledijo!


Sob. 29.2.- Danes smo bili pa pridni. Zmaga za Nušo, Tino, Andraža, Davida in Staneta, drugi mesti za Simona in Braneta. Generalno Stane prvi, Andraž drugi, Simon četrti, David peti, Tina deveta, Nuša enajsta in Brane štirinajsti. Čestitke!  

Nuša
Članice
Člani
St. veterani

Pet. 28.2.- Tekma Pokala Slovenije v sankanju s športnimi sanmi na Ljubelju bo! Sobota 29.2., prijave do 9:00. Pred tunelom levo, pod smučiščem Zelenica!

Čet. 27.2.- Pravkar prejeli e-mail iz Podljubelja:

POZDRAVLJENI!

Danes popoldan se podljubeljski sankaški delavci odpravljamo teptat progo na Ljubelju. Če nam jo uspe pripraviti do te mere, da bo sankanje mogoče, nameravamo to SOBOTO 29.02.2020, okoli 9:00 organizirati BINČEV MEMORIAL, ki bo štel tudi za Pokal Slovenije v sankanju z rekreativnimi sanmi! Toliko samo v informacijo. Če bomo danes popoldan zadosti migali in nam bo pomagala še narava z nizkimi temperaturami pa vam povemo JUTRI. Torej, jutri okoli 12:00 potrdimo, če tekma v soboto bo.

Do takrat pa lep pozdrav!

Boštjan Vizjak

Ned. 23.2.- Včeraj so nižje temperature omogočile izpeljavo tekme dvosedov, kjer sta Mekina bros osvojila osmo mesto; in ekipno preizkušnjo v kateri je Nuša skupaj z Matevžem in Blažem zasedla odlično peto mesto! Bravo!!!

Naša na startu
Vasilij blaženi

P

Cela odprava

Pet. 21.2.- Izredno toplo vreme v Moskvi je precej okrnilo program. Evropsko prvenstvo v kategorijah enosedov je že zaključeno! Vozili so le en trening in eno vožnjo v konkurenci, pa še to na ekstremno skrajšani progi. Nuša je zasedla 16. mesto. Fantje pa: Blaž 17., Matevž 21. in Bine 22.

Še zanimivost: evropski prvak med moškimi je postal Avstrijec Michael Scheikl, ta isti možakar, ki je 2017 zmagal poletno dirko v Idriji.

Čestitamo vsem!

Če bodo pogoji dovoljevali, bodo jutri izvedli še vožnje dvosedov in ekipno tekmo.

Čet. 20.2.- Reprezentanca danes potuje v Moskvo. Srečno in uspešno želimo!

Na letališ

Sob. 15.2.- Tudi članska sezona svetovnega pokala je končana. Nuši se tokrat ni uspelo uvrstiti v finale, saj se ji je v vožnjo (na precej zmehčani in razriti progi) prikradlo vse preveč napak. Zasedla je končno osmo mesto v t.i. nacionalnem pokalu (med tekmovalci, ki se ne uvrstijo v drugo vožnjo). Prav tako je bila osma v moštveni tekmi, kjer sta nastopila z Binetom. Čestitke!

Naslednja postaja: Москва! Člansko evropsko prvenstvo.

Nuša
Mladinska reprezentanca in trener

Ned. 9.2.- Nuša se je na svoji prvi tekmi članskega svetovnega pokala uvrstila v finale in osvojila končno trinajsto mesto. Pravi, da ji proga v Laasu ustreza.

Nono Stane pa je na svetovnem prvenstvu v sankanju s športnimi sanmi zasedel končno petindvajseto mesto.

Obema čestitke!

Čet. 6.2.- Spletna objava prispevka za Idrijske novice, ki izidejo 21.2.

Sre. 5.2.- Posnetek pogovora s Primorskega vala.

Tor. 4.2.- Dobro se je odrezala naša mladinka tudi pred mikrofonom!

Kot zapisano spodaj, sezona mladinskih tekem je res končana, a jo naši najboljši mladinci nadaljujejo v članski konkurenci. Dva vikenda zapored na tekmah svetovnega pokala, za konec še na evropskem prvenstvu v Moskvi.

BRAVO!

Pon. 3.2.- Nuša bo gostja na Primorskem valu, v današnji športni oddaji, nekje med 17:00 in 18:00! 

Ned. 2.2.- Lep uspeh na mladinskem svetovnem prvenstvu! Nuša se je v današnji finalni vožnji, z devetim doseženim časom, prebila s trinajstega (po dveh vožnjah) na končno 11. mesto!

S tem je več kot uspešno zaključila svojo prvo sezono v mladinski konkurenci.

Iskrene čestitke in lepe želje za naprej!

Nuša

P

Ekipa

Sicer pa dvosed Bine/Blaž bron, Matevž 12., Blaž 13. in Bine 15. v posamični konkurenci. Čestitke vsem!


Ned. 26.1.- Mladinci so danes zaključili s tekmami svetovnega pokala. Nuša je s petnajstim mestom dosegla svojo do sedaj najboljšo uvrstitev. Sezono je končala na štirinajstem mestu skupnega seštevka. Konec tedna jo na istem prizorišču čaka še svetovno prvenstvo.

Stane se je v italijanskem Olangu udeležil Velike nagrade Evrope in v svoji kategoriji zasedel enajsto mesto.

Obema čestitamo!

Stane na VN Evrope

Ned. 19.1.- Nuša je bila na današnji tretji tekmi mladinskega svetovnega pokala ponovno osemnajsta. Konec tedna mladince čaka finale svetovnega pokala v avstrijskem St. Sebastianu, teden dni kasneje pa na istem prizorišču še mladinsko svetovno prvenstvo.

Ned. 5.1.- Na današnji drugi tekmi mladinskega svetovnega pokala je Nuša zasedla osemnajsto mesto. Omeniti velja, da sta Bine in Blaž (člana Jeseniškega kluba) med dvosedi osvojila drugo mesto! Čestitke vsem!!!

Nuša
Ekipa

 

NOVICE 2019