NOVICE 2017

NOVICE 2018

Ned 15.10.- Poletna sezona je končana! Trije člani našega kluba so se udeležili svetovnega prvenstva v sankanju na koleščkih v švicarskem Grindelwaldu. Uspešno! Stane je bil, kot član prve ekipe Slovenije, bronast v moštveni- štafetni vožnji! Zaostali so za Avstrijskima ekipama, za seboj pa pustili obe Švicarski, kombinirano Hrvaško-Nemško, drugo Slovensko (za katero je nastopala tudi Tina) ter Italijansko ekipo!

V današnjo tretjo in hkrati finalno vožnjo v posamični konkurenci sta se uvrstila Tina in Stane. Tina je na koncu zasedla 8. mesto pri ženskah, Stane pa 14. v moški kategoriji. Andraž se je po nekoliko slabšem času v spodnjem delu včerajšnje prve vožnje, z boljšim časom drugega teka prebil na končno 31. mesto in na žalost zgrešil finale.

ISKRENE ČESTITKE!!!


Ned 10.9.- Včerajšnjega finala poletnega pokala v avstrijskem Obdachu so se udeležili štirje tekmovalci idrijskega kluba. Točneje, dve tekmovalki in dva tekmovalca. Tina je v svoji kategoriji zmagala, Stane je bil tretji, Nuša in Nejc pa deveta. V letošnjem pokalu skupno so po kategorijah zasedli: Tina in Stane 1. mesto, Nejc 6., Nuša in Andraž 8., Jani 11. in Simon 13. mesto. Ker pa v starejših kategorijah v končnem seštevku razglasijo le enotno razvrstitev, so končne uvrstitve naših sledeče: Tina 6. mesto pri ženskah, Stane 8., Nejc 12., Andraž 29., Jani 33. in Simon 37. mesto v skupni moški kategoriji. Čestitamo!

Avstrijski organizatorji so včeraj res ‘zmagali’. Za danes so imeli razpisano državno prvenstvo, a so se ga zaradi slabega vremena odločili prestaviti na včeraj. In to ne v sklopu tekme za poletni pokal, pač pa po dve dodatni vožnji enosedov in dvosedov! Res da so vodje ekip na jutranjem sestanku to potrdili, a dolge pavze pred in med posameznimi vožnjami DP ter neskončno čakanje na razglasitev je zadevo raztegnilo do nenormalnosti! Do TEME!!! Katastrofa! Če bi se kaj podobnega zgodilo pri nas ali na Hrvaškem, …


Ned 27.8.- Malo je trajalo, a se zdaj počasi sestavljamo in ‘strnjujemo’ vtise…

Glede na odzive tekmovalcev, ekip, organizatorjev pokala, kot tudi gledalcev in širšega lokalnega okolja, nam je uspelo! Uspelo nam je, ker se ni nihče poškodoval, uspelo nam je, ker si je tekmo ogledalo veliko ljudi, uspelo nam je pridobiti pomoč in podporo prebivalcev ob progi, pa tudi sponzorjev in donatorjev, uspelo nam je združiti predanost čez sto (z besedo: 100) prostovoljcev, uspelo nam je ‘skriti’ manjše pomanjkljivosti in sproti reševati nepredvidene težave…

Vse zgoraj našteto (in zagotovo še kaj) se je moralo sestaviti v kolikor toliko zaokroženo celoto, da nam je uspelo predstaviti ta atraktivni šport v najlepši luči!

Še enkrat hvala vsem za vse!

Rezultati morda v drugem planu, a vseeno: Idrija, sobota 19.8. in Kavčke pri Žirovnici naslednji dan: Tina dve zmagi, Stane zmaga in drugo mesto, Nejc dvakrat peti, Nuša dvakrat šesto mesto, Jani šesti in sedmi, Simon dvakrat osmi in Andraž obakrat deveto mesto! Čestitke vsem; še posebej pa Nuši za prva nastopa na saneh s koleški. Napredek v mesecu dni je zavidanja vreden!

Ned 13.8.- Pester vikend je za nami! Tretja in četrta tekma mednarodnega Murauer Bier poletnega pokala. Na ca. 900mnv sredi Tirolske je bilo vremensko kar burno. Včeraj dež (zjutraj 8°C), danes vroče še kar!

Izmed članov našega kluba je tekmoval le Stane, ki je v soboto dosegel tretje, danes pa drugo mesto v svoji kategoriji. Čestitamo!

Zdaj pa dost pisanja. Moramo tekmo zrihtat! Pridite pogledat v soboto ob 13h, kako nam bo kaj uspelo… www.sankanje.com

Z malo sreče se bo domače tekme udeležilo sedem idrijskih tekmovalcev…


Ned 21.5.- Pester vikend je za nami! Prva in druga tekma mednarodnega Murauer Bier poletnega pokala. Na ca. 800mnv sredi Gorskega kotarja je bilo vremensko kar burno. Včeraj dež, danes hladen severnik. Prizadevni organizatorji, na čelu z Ivico Urbancem, se se zares izkazali in postavili zahtevno referenco pred naslednjimi tekmami. Iskrene pohvale in čestitke!

Rezultatsko smo Idrijčani lahko kar zadovoljni, tako z uvrstitvami kot z napredkom ter zmanjševanjem razlik do najboljših. Včeraj se je na mokri progi najbolje znašel Nejc in zasedel 7. mesto generalno. Sicer pa po kategorijah: Stane 1., Tina 2., Nejc 5. in Andraž 7. mesto. Danes je v suhem presenetil Stane (sicer najstarejši tekmovalec!) in dosegel kar 4.mesto generalno! Upravičeno je bil deležen spoštljivih in iskrenih čestitk najboljših avstrijskih tekmovalcev. Pa naših seveda tudi 🙂 😀 ! Po kategorijah pa isto kot včeraj. Čestitke!!! >>Galerija<<

Ned 7.5.- Včeraj smo se v hrvaških Lokvah pri Delnicah udeležili treninga pred prvo tekmo poletnega pokala. Prav fajn je bilo! Domačini so zgledno organizirali vse skupaj. >>Galerija<<


Pon 17.4.- Danes sta g. Apolloner z avstrijske in g. Rev s slovenske sankaške zveze pregledala in potrdila predlagano traso ‘sankaške proge’ v Grapi (iz Kacinove, skozi Mrakovo in H. Freyerja ter ciljnim zavojem v Platiševo).

Juhuhuj, se že veselimo!

Tor. 11.4.- Za potrebe enotnega izgleda ‘koleščkarske’ ekipe, smo nabavili take majice. Naš član in podporni član nam je v okviru podjetja Pro-Šiv sponzorsko naštikal še logo kluba, da se bo vedelo od kje smo… Hvala Edi!


Tor 28.3.- Dobili potrditev termina za organizacijo 3. tekme Murauer Bier Cup-a 2017: sobota 19. avgust 2017. Lokacija seveda Grapa!

Naslednji dan pa 4. tekma: soteska Kavčke pri Žirovnici, v organizaciji SaK Jesenice.

Ned 19.3.- Občni zbori so uspeli, prostor je OK, hrana tudi. Glavni projekt letošnjega poletja je izvedba tekme mednarodnega poletnega pokala v sankanju na koleščkih. 19. avgust 2017 v Grapi!

No, medtem smo uspeli izvedeti, da je tudi Nuša dosegla prvo mesto v Pokalu Slovenije; le pokal ji ne pripada, ker se ni udeležila zadostnega števila tekem. Čestitke še enkrat!

Čet 16.3.- V soboto 18.3. ob 18h bo Pri Zagodu Redni letni Občni zbor SaK Idrija. Bodite točni, saj ob 19h sledi še OZ KPD Grapa….

Bomo pa tokrat v obnovljeni ‘štali’ za gostilno!

Pon 13.3.- Včeraj se je končala letošnja sezona Pokala Slovenije. Iz različnih razlogov (dopust, tekma šampionov, bolezen…) sta se tekme v Savskih jamah udeležila le Branko in Nuša. Oba sta v svojih kategorijah dosegla drugi mesti. Pokale v skupnih seštevkih so osvojili Tina, Andraž in Stane; Brane je bil drugi, skupne uvrstitve Nuše, Nejca in dvoseda pa še ne vem…

Vseeno vsem čestitke!

Tor 7.3.- V nedeljo 12.3. v Savskih jamah nad Jesenicami zadnja tekma in s tem zaključek letošnjega Pokala Slovenije. Prijave do 8:00, start ob 8:30.

Sre 1.3.- S Pustom smo zaključili, zdaj se spet lahko posvetimo sankanju…
17. in 18. februarja sta v avstrijskem Obdachu potekali tekmi: 14. Velika nagrada Evrope in 3. Evropsko prvenstvo v sankanju s športnimi sanmi. Stanko je na VN dosegel 8. mesto v svoji kategoriji in se kot drugi najhitrejši Slovenec skupno, uvrstil na nedeljsko EP, kjer je v enotni moški kategoriji zasedel 21. mesto.

Na pustno soboto so na Soriški izvedli Državno prvenstvo Slovenije v sankanju s športnimi sanmi. Čast našega kluba so med 18. nastopajočimi reševali Branko in Stanko ter njegova vnukinja Nuša. Nuša in Stane sta postala državna, Brane pa vicedržavni prvak! Čestitke vsem za vse!

Ostali smo bli pa v maškarah 🙂 .


Ned 12.2.- Včeraj in danes na Soriški zmage za Tino, Andraža in Staneta; Brane je bil včeraj drugi, danes pa tretji. Po prvi vožnji je vodil, a bil v drugem teku v kombinaciji ovinkov prehiter in izgubil kar nekaj časa. Kategorija dvosedov pa tokrat ni bila razpisana. Skratka, čestitke za uvrstitve!

Sre 8.2.- So se kar odrezali naši danes v Savskih. Tina, Andraž in Stane so zmagali, Brane je bil tretji, Nejc pa četrti; vsak v svoji kategoriji. Dvosed (Andraž/Tina) je osvojil drugo mesto. Čestitamo!

V soboto in nedeljo bosta na Soriški planini naslednji tekmi. Prijave obakrat do 8:30, start ob 9:00.

Pon 6.2.- V sredo v Savskih jamah nad Jesenicami prva tekma letošnjega Pokala Slovenije. Prijave do 9:00, start ob 9:30.

Konec tedna planira Domel izvesti dve tekmi Pokala Slovenije na Soriški planini. Razpisi sledijo.

‘Zanimiva’ informacija s Talerja: Cesto bodo splužili, saj jim je zapadla neka odločba za spravilo lesa, ki jo pač morajo izpolniti.

Nimaš kej, za to zimo smo na Talerju zgleda zaključili 🙁 .


Ned 22.1.- Na tekmi svetovnega pokala je pečat pustil tudi član našega kluba, predsednik Stanko Koler. Kot predtekmovalec je v treh dneh opravil največ voženj in s športnimi sanmi dosegal povsem spodobne čase. Nekatere mlajše in manj izkušene udeležence svetovnega pokala je gladko pustil za seboj.

Prispevek na Planet TV. Danes naj bi bil tudi pri športu po Odmevih na RTV 1. Je bil: RTV.

Nekaj je bilo govora danes, da bi Jeseničani v nedeljo 29.1. organizirali prvo tekmo Pokala Slovenije v sankanju s športnimi sanmi. Javimo, ko bo znanega kaj več.

Pon 16.1.- Konec tedna bo na Soriški planini potekala tekma Svetovnega pokala v sankanju na naravnih progah. Dogodek vreden ogleda!

Program:
–         Petek 20.1. 9:00- treningi
–         Sobota 21.1. 9:00- vožnje v konkurenci
–         Nedelja 22.1. 9:00- vožnje v konkurenci

Vabljeni!

Ned. 15.1.- Še smo!

V petek sva se s prezidentejem po deseti zvečer odpravila na progo. Snega je bilo spodaj malo pod 10 cm, na startu pa dobrih 10, a je bil več kot primeren za teptanje. Ko sva okrog enih zjutraj zaključila, je že lepo zmrzovalo.

Včeraj smo gor spravili še motorne sanke in tepih, napumpali valjar, malo poravnali progo ter z mrežo ‘splužili’ dostop z glavne ceste.

Danes sem se šel pa že enkrat spustit! Gre sicer OK, a je snega premalo, zato ni za kake nove šine!

Lahko napišem, da proga ni urejena, predvsem še ni poskrbljeno za varnost, saj bo potrebno popraviti kar nekaj plank, ki so jih podrli gozdarji, pa tudi obstoječe zaščititi z blazinami in balami. Je pa trenutno stanje zelo primerna podlaga za morebitno novo sneženje. Upajmo, da bo!

Naš klub je na vrsti za izvedbo Državnega prvenstva. Trenutni datum za izvedbo je sreda 8. Februar.