NOVICE 2016

NOVICE 2017

Pon. 17.10.- Dodana >>galerija<< z otvoritve prenovljene infrastrukture v Grapi. Naj dodam, da je bil sankaško najhitrejši Stanko veteranko, pred Nejcem in Janijem.

Vse je bilo fajn, ma najbolje se je bilo pa sankat!

Ned. 9.10.- Danes smo se vrnili s finala letošnjega Avstrijskega pokala v sankanju na koleščkih. Stane se je odlično odrezal; z včerajšnjim petim in danajšnjim tretjim mestom se je v skupnem seštevku povzpel s sedmega na končno peto mesto v svoji kategoriji. Med našimi je bil danes tretji, v pokalu skupno drugi najboljši. Čestitke!

Ned. 2.10.- Včeraj smo torej izvedli prireditev kot je bila prvotno zamišljena: otvoritev infrastrukture s kulturnim programom, promocijski spusti s sankami na koleščkih ter večerno druženje ob glasbi, hrani in pijači. Meni se je vse skupaj zdelo super!

Iskrena hvala vsem za vse!

Ker je en kup mesa ostalo, se danes ob 13h dobimo, da še to ugonobimo. Vabljeni!

Fotografe naprošam, da izdelke (v elektronski obliki) nekako spravijo do mene, da scopram še eno fotogalerijo.


Pon. 19.9.- Tekmovanje v sankanju na koleščkih »Za Taler« 2016, ki smo ga nameravali izvesti 1. oktobra, je dokončno odpovedano!

Ned. 18.9.- No, zdaj končno štekam, kako gre to tekmovanje. V soboto se vozita dva teka za Veliko nagrado Evrope. V nedeljo pa se na Evropskem prvenstvu pomeri najboljših 15. s sobotne VN Evrope, plus dva iz vsake države (če država nima dveh med 15). Kot že napisano, sta Slovenijo zastopala Rev in Koler. Rev je zasedel odlično 11. mesto in se edini od naših spustil pod mejo 1:20:00 (1:19:80), Koler pa je s časom 1:21:50 zasedel 17. mesto. Še enkrat čestitke vsem!

Sob. 17.9.- Kar pridni naši danes. Stane je bil 5. pri veteranih, Nejc, Andraž, Jani in Simon pa so se zvrstili od 9. do 12. mesta v članski kategoriji. Po prvi vožnji je bil Stane celo najboljši med Slovenci, a ga je odlična druga vožnja Klemna Reva potisnila na drugo mesto. Generalno je po prvem dnevu Rev 19., Stane pa je zasedel 22. mesto. Čestitke vsem!

Pet 16.9.- Danes zjutraj se je 5 članov našega kluba odpravilo na Evropsko prvenstvo v sankanju na koleščkih, v italijanski Velturno/Feldthurns na južem Tirolskem. Morajo malo potrenirati pred tekmo v Grapi 😀

O uvrstitvah bomo poročali.


Ned 21.8.- Dobili smo nadomestni termin za tekmo CRO-SLO CUP-a v sankanju na koleščkih: Sobota 1. oktober!


Čet 9.6.- Zaradi neugodnih vremenskih razmer, ki se obetajo za to soboto, smo na žalost primorani tekmo ZA TALER prestaviti za nedoločen čas. O nadomestnem terminu vas bomo pravočasno obvestili.

Pon 1.6.- Papirji baje so (al bodo), tako da zdaj gre pa zares! V soboto 11.6. popoldan rihtamo tekmo! Kar je v začetku zgledalo kot mal heca, bo zgleda (če bo vse, z vremenom vred, po načrtih) ratalo mednarodno tekmovanje v sklopu CRO SLO CUP-a. S strani Hrvatov še  ni potditev, nekaj Avstrijcev je pa že prijavljenih. Če bo končna cifra vseh skupaj okrog 30, bo čisto OK!

Ogromno je še za postoriti, zato računamo na izdatno pomoč članov kluba, Graparjev in ostalih somišljenikov! Prosim, prosim!

Program bo v grobem zgledal nekako takole:
–          15:00- vožnje za trening
–          16:30- otvoritvena slovesnost
–          17:00- tri vožnje v konkurenci
–          Sledi- razglasitev rezultatov in podelitev priznanj
–          Sledi- večerno druženje

VABLJENI!

OPOZORILO: Zaradi prireditve bo v soboto 11.6. od 14h30 do predvidoma 20h popolna zapora Kacinove in delno Mrakove ulice!


Pon 16.5.- S temi zimami ni nič, se bo zgleda treba na kolescih. Par tednov nazaj smo se na Kanomeljskem razpotju, prejšnji teden pa kar v Grapi- po Kacinovi in Mrakovi v ulico Vinka Mohoriča; deloma še po novem, toplem asfaltu. Mater kaj je to fajn!

Ker je treba novo ureditev ulice nekako obeležiti, bomo v soboto 11.6. skušali organizirati eno tako promocijsko, rekreativno tekmovanje v sankanju na koleščkih. Proga bo sicer dolga samo ca. 350 metrov, a na par mestih kar atraktivna. Ker 12.6. dopoldan Jeseničani organizirajo neko mednarodno tekmo, zna bit, da se tudi naše udeleži nekaj Hrvatov in Avstrijcev.


Čet 14.4.- V soboto 16.4. se bomo člani SaK Idrija in KPD Grapa udeležili akcije Očistimo Idrijo 2016. Akcija se z razdeljevanjem rokavic in vrečk sicer prične že ob 8:00, mi pa se dobimo ob 9:00 v zgornji Grapi.

Pozor! Zaradi del bo cesta skozi Grapo predvidoma zaprta! Udeleženci s 4×4 pogonom, se na Pringl lahko pripeljete skozi Riže.

Očistili bomo ‘obcestje’ od Grape prek Trat in Pringlna do Talerja, uredili gredico na koncu Grape in porihtali kanale na sankaški progi.

Akcijo bomo zaključili s kosilom na Pringlnu, zato prosimo, da se prijavite Didlnu na 031 35 66 25, ali na e-mail Pustnega društva, do petka, 15.4. do 16h!

Čet. 7.4.- Delovne akcije in zakuske jutri zaradi slabega vremena ne bo!

Sob. 2.4.- Občni zbor smo odštihali. Odštihan je bil v rekordno kratkem času, saj res ni bilo kakih posebnosti. Omembe vreden morda podatek, da gremo predvidoma v soboto 9.4. ob 9h malo podelati ter pospraviti na progo in okolico, potem bomo pa še malo popili in pojedli. Obvestimo tekom tedna!


Tor. 29.3.- Vabljeni na Redni Občni zbor Sankaškega kluba Idrija, ki bo v petek 1.4. ob 18h Pr Zagodu v Idriji. Bodite prosimo točni, ker imamo na voljo samo eno uro.

Ned 13.3.- Kratka, a uspešna sezona Pokala Slovenije je za nami!

Danes smo v SaK Idrija dobili tri državne prvake in hkrati zmagovalce Pokala Slovenije. Tina pri Mladinkah, Andraž pri Mladincih in Stane pri Veteranih! Ker so si pred današnjo tekmo vsi trije delili prva mesta v svojih kategorijah, so za osvojitev skupnega seštevka Pokala Slovenije potrebovali dobre uvrstitve. Z gladkimi zmagami so nalogo opravili več kot suvereno! Brane si je s tretjim mestom na današnjem Državnem prvenstvu zagotovil drugo mesto v Pokalu kategorije St. Veteranov. Dvosed Jereb – Velikanje T. je z drugim mestom prav tako končal na drugem v skupnem seštevku. Deli pa si ga z dvosedom Gregorač – Jereb. To je fajn, a ni, da si sam s sabo deliš mesto… 😀 😀

Velja pa omeniti tudi odlične uvrstitve naših sankačev v generalnem seštevku današnje tekme, saj je bil Stane drugi, Andraž četrti, Tina pa deseta in hkrati daleč najhitrejša v ženskih kategorijah.

Poleg omenjenih, se je dveh tekem Pokala udeležil tudi Nejc, in sezono končal na četrtem mestu v skupnem seštevku kategorije Članov.

Vsem iskrene čestitke!

>>Galerija<<

Čet 10.3.- Sankaške tekme na Soriški v soboto ne bo! V nedeljo torej zaključek Pokala Slovenije za to sezono!

Bodo pa prizadevni člani Domela progo Drauh vseeno očistili in poskušali organizirati kako tekmo.

Sre 9.3.- Sankaška zveza Slovenije razpisuje Državno prvenstvo Slovenije v sankanju s športnimi in samotežnimi sanmi na naravnih progah. DP bo izveden na progi Savske jame nad Jesenicami v organizaciji Sankaškega kluba Jesenice, to nedeljo, 13.3.2016. Tekma šteje tudi za Pokal Slovenije 2015/16.

PROGRAM:
Nedelja, 13.03.2016
do 8:30- prijave
9.00- 1. vožnja dvosedi, samotežne nato enosedi
Sledi- 2. vožnja dvosedi, samotežne nato enosedi
Sledi- Razglasitev rezultatov in podelitev kolajn

Opomba: Najkasneje jutri dopoldan bo jasno, če bo možna izvedba dodatnega tekmovanja na Soriški planini v soboto 12.3.; v vsakem primeru pa bo Državno prvenstvo zadnja letošnja tekma Pokala Slovenije.

Sob 5.3.- Aja, jutri tekme na Soriški zaradi preobilice snega ne bo!

Danes še uspešneje na Jesenicah. Tina in Andraž zmagala v mladinskih kategorijah, Stane drugi pri veteranih, dvosed Gregorač- Jereb tudi drugi, tretji mesti pa sta dosegla Brane pri St. Veteranih ter Nejc v članski kategoriji. Za nameček je bila ekipa Idrije v postavi Koler- Gregorač- Jereb druga v ekipnem tekmovanju! Čestitke!

Današnja >>Galerija<<.

Sre 2.3.- Domel razpisuje tretjo tekmo Pokala Slovenije. Odvijala se bo v nedeljo 6.3. na Soriški planini. Prijave do 8:30.

Tor 1.3.- V soboto 5.3. nova tekma Pokala Slovenije v Savskih jamah nad Jesenicami. Prijave do 9:00.

Na FB sem izvedel, da se je naš predsednik, teden dni za Svetovnim prvenstvom, udeležil tudi Velike nagrade Evrope, ki jo je letos priredil italijanski Villnöss/Funes. V kategoriji Master III. (letnik 1960 in starejši), je dosegel 7. mesto. Po prvem teku mu je kazalo celo bolje, a je po napaki v drugem teku izgubil dve mesti. Stanko je bil na tekmi celo najhitrejši moški predstavnik Slovenije. S tekočima vožnjama pa je bila tokrat absolutno najboljša med našimi Tina Tolar. Čestitke!


Pon 29.2.- Dodana >>Galerija<< iz Savskih jam nad Jesenicami. Notri so kar vse ‘naše’ fotografije, ki sem jih našel na net-u. Avtorje moram še dopisati, da ne bo kakih pritožb…

Ned 28.2.- Včeraj kar uspešno na Jesenicah. Stane je zmagal pri Veteranih, Tina je bila druga pri Mladinkah, Brane, Nejc in Andraž pa tretji vsak v svoji kategoriji (St. Veterani, Člani, Mladinci). Čestitke!

Čestitamo pa seveda tudi kolegom in prijateljem iz Dolenje vasi, za velik uspeh njihovega sokrajana Petra Prevca!

Tor 23.2.- Izgleda, da se bo sezona Pokala Slovenije v sankanju s športnimi in samotežnimi sanmi začela ta konec tedna. Jeseničani so razpisali tekmo za soboto 27.2.2016. Prijave do 9:00 na cilju proge v Savskih jamah.

Pon 15.2.- Od petka 12.2. do nedelje 14.2., je v avstrijskem Oberperfuss-u potekalo 2. Svetovno prvenstvo v sankanju na naravnih progah s športnimi sanmi. V okviru slovenske ekipe se je prvenstva udeležil tudi član Sankaškega kluba Idrija, Stanko Koler, in dosegel lep uspeh. Po dveh vožnjah v posamični konkurenci, je v svoji starostni kategoriji osvojil 16. mesto. Po tretji vožnji, ki je štela za generalno uvrstitev, pa je, kot najuspešnejši Slovenec, tekmovanje končal na 24. mestu. Stane je nastopil tudi kot član slovenske ekipe, ki je na moštvenem tekmovanju dosegla peto mesto. Čestitke!


Sob. 9.1.- Saj moraš biti res (malo) ubrisan, da greš po deževni noči v dežju sankat, a se je bilo pač treba na lastne šine prepričat, da je konec. Šlo je sicer še, a pravega užitka ni več. Kjer je teren že v osnovi vlažnejši, gre kar do tal. Skratka: proga na Talerju ni urejena!

Pet. 8.1.- Upanje na izvedbo Državnega prvenstva 16.1., je padlo v odjugo. Je pa proga popolnoma OK za rekreativno sankanje. Če nimate alergije na visoko vlago, ali kondenzirano obliko te nadloge, izkoristite jutrišnji dan. Dopoldan zna biti še gut.

Včeraj le presidente, danes pa že trije, ZELO navdušeni nad spusti!

Tor 5.1.- Tudi danes smo jo gladili; v upanju, da zdrži (vsaj) do naslednje sobote. Vlago je pridobila, zato se je delalo res dobro. Če bi bil namesto odjuge napovedan mraz…

Pon. 4.1.- Prezidente, financar in sekretar(ica) smo danes malo poglancali. Slabih 10 novega je padlo. Še vedno presuhega, Talerčk pa pokvarjen, zato ne moremo polivati! Čakamo novih padavin. Nekaj mokrega snega ali celo dežja ne bi škodilo; preveč pa.

PROGA NI UREJENA!

Ned. 3.1.- Včeraj dopoldne sva z blagajnikom še nekaj plank namestila in popravila, popoldne sem malo kamenje, veje in listje pobiral; odšel pa že s centimetrom svežega pod nogami. Danes smo peljali gor motorne sanke, nafilali valjar in popoldne že malo pomendrali. Je zelo suh in ni ga ravno na pretek. Če bo še kaj zapadlo, vas povabimo na delo.

Na zadnjem sestanku Sankaške zveze Slovenije so rekli, da smo spet na vrsti za organizacijo Državnega prvenstva. Če bo še kaj snega in vreme zdržalo, bo DP v sankanju s športnimi sanmi na naravnih progah, na Talerju že v soboto 16.1.2016.