NOVICE 2015

NOVICE 2016

Tor. 15.12.- Ker nekaj poletnega spanja smo si privoščili letos. Še vedno nas ‘tepejo’ posledice žledoloma, saj se gozdarji kar ne spravijo s proge in okolice. Vseeno smo v preteklih tednih spihali in pograbili listje, poravnali cestišče, zamenjali nekaj polomljenih ali gnilih plank ter pospravili ciljno-prireditveni prostor. Kar se nas tiče, lahko zapade. Seveda bi prej pasalo par tednov mraza, saj že nekaj zim zapored zapada na ‘tropsko’ podlago. Pa upam, da gozdarji zaključijo in pospravijo za seboj še pred morebitnim sneženjem. Toliko zaenkrat!


Ned 15.3.- Z včerajšnjim Binčevim memorialom na Ljubelju se je zaključil letošnji Pokal Slovenije. Brane je z zmago pri St. Veteranih potrdil skupno prvo mesto; Stane je itak že pred to tekmo osvojil pokal pri Veteranih, a z drugim mestom še povečal prednost; Andraž, ki je bil tudi drugi (Mladinci), pa se je prvemu v skupnem seštevku sicer približal, a bi se za morebitno zmago moral udeležiti kake tekme več (maškare so terjale svoje…). ČESTITAMO!

Ja no, glede na to, da sta se tekmovanj redno udeleževala le dva člana našega kluba, smo z izplenom lahko zadovoljni. Ne moremo pa biti zadovoljni s skupnim številom udeležencev, saj smo skupaj spravili le štiri! Mogoče bo pa naslednjo zimo bolje?!?!

Ned 8.3.- Vse naj za AFŽ!

Zanimiv weekend je za nami. Včeraj smo v Savskih jamah ponovili uvrstitve prejšnjega tedna, in ekipno smo bili tretji, a je bila slika nasploh precej drugačna. Proga ledena u … da ne rečem… To nam, razen Stanetu seveda, niti približno ne ustreza. Zaostanki za najboljšimi in uvrstitve v ‘generalcu’ – oboje neprimerljivo… (razen Staneta, kot rečeno). Generalno: prejšnji teden: D-4, A-5, S-8, B-20; ta teden: S-4, A-9, D-13, B-22. Sam sem se, poleg popolne nesposobnosti vožnje po ledu, vpisal v klub ljubiteljev plank v t.i. Idrski rajdi. Windstopper bo za k šivilji (ali pa za k Komunali), sanke imajo pa tudi eno razpoko več!

Danes na Soriški je Stane postal državni prvak (7. v generalcu), Brane in Andraž sta bila tretja v svojih kategorijah, jaz sem se pa usral, recimo. Brane je v prvi vožnji malo preizkušal vožnjo po ‘bandah’, v drugi pa z nekaj novimi prijemi postavil precej boljši čas, a se mu na drugo mesto ni uspelo prebiti. S Stanetom pred zadnjo tekmo trdno držita vodstvo v seštevku Pokala Slovenije za letošnjo sezono. Zaključek le-te naj bi se zgodil prihodnji konec tedna na Ljubelju ali Soriški planini. Čestitike!

Zaključek: robnike na šinah bo treba navaljat, saj sicer tudi ‘prismrdiš’ ne več zraven; predvsem pa ni užitek sankat po ledu in driftat kot LMG. No, seveda se bo treba robnike navadit tudi uporabljat.

Ned 1.3.- Sankaška proga na Talerju ni urejena, sankanje ni možno.


Sob 28.2.- Tretje tekme Pokala Slovenije smo se udeležili štirje člani idrijskega kluba. Andraž pri mladincih in Stane pri veteranih sta zmagala, Branko je bil v kategoriji starejših veteranov drugi, Didl pa tretji pri starejših članih. Fajn.

Trenutna info je, da bo v soboto tekma v Savskih, v nedeljo Državno na Soriški, teden dni kasneje še ena na Ljubelju, pa še enega kasneje zaključek po hribu na Soriški.

Sre 25.2.- No, snežilo ni, zato je proga bolj boga. Sankanje pa tudi. Se pa da.

Rezultatov z Evropskega prvenstva sicer še nimamo, vemo pa, da je bil naš član Stanko Koler 9. v svoji kategoriji. Čestitamo!

SaK Jesenice razpisuje za soboto 28.2. in naslednjo 7.3. tekmi Pokala Slovenije. Obakrat prijave do 9h, start ob 9h30.

Pon 23.2.- Proga je nedeljski dež popolnoma OK zdržala. Ni pa OK zdržala ponovnega navala sprehajalcev, pohodnikov, planincev ipd.!!! Saj večina morda hodi ob strani, nekaj pa jih veselo koplje prav po sredini in iz zmehčane proge naredi mešanico luninega površja in tolminskega sira. To pa je potem nemogoče strojno popraviti!

Ja nič, kaj naj… Če bo med napovedanim dežjem dovolj snega, ga bomo poteptali, da morda zadnje 5 dni počitnic počitnikarji še malo posankajo.

Sob. 21.2.- V četrtek dopoldan eden, popoldan pa trije borci s progo. Kar nekaj kubikov snega dodanih v Sunčano ter v stopinje, ki so jih vdelali sprehajalci, pohodniki, planinci ali tekači. Mislem, brez apčutka čist!

Včerajšnje popoldansko sankanje super!

Napoved ne najobetavnejša. Kolikor bo le možno bomo vsaj do konca šolskih počitnic progo vzdrževali.

Ned. 15.2.- Včeraj na Soriški sta Stanko in Branko zmagala, tako da vodita v trenutnem skupnem seštevku svojih kategorij! Živel Pust!

Konec tedna bo v Savskih jamah nad Jesenicami 2. Evropsko prvenstvo v sankanju s športnimi sanmi.

Tor 10.2.- Skoraj pozabil. Nedeljske prve tekme Pokala Slovenije v Dolenji vasi sta se udeležila Stane in Branko. Prvi je zmagal med veterani, drugi pa je bil drugi pri starejših veteranih. Čestitke!

Na Pustno soboto, torej 14.2., bo tekma na Soriški planini. Prijave do 8h30, start ob 9h.

Jutri dopoldan pa športni dan na Talerju.

Pon 9.2.- Zdaj je pa še cesta lepo splužena. In parkirišča!

Ned 8.2.- Končno je ratalo: mreža, valjar, tepih…; proga super zrihtana. Vabljeni!

Sob 7.2.- Ni nam uspelo. Proga je napol urejena, sankanje je možno, a počasno.

Pet. 6.2.- Sedem hrabrih. Ampak so motorne sanke zatrokirale, tako da kaj sile nismo postorili. Namen je ob ca. 9h30 jutri zjutraj zbor pr Didlnu, da gremo s kamionom mrežo potegnit.

Čet 5.2.- Pod noč smo progi namenili malo poglacanja, da ne bo spet težav v primeru prekomernih padavin. Za ta del domovine sicer ni napovedana kaka večja količina.

Če je kdo za na valjar, dobrodošel jutri, v petek 6.2. okrog 17h pr Didlnu.

Sre 4.2.- Ker so non-stop napovedovali nove padavine, mi pa smo jih čakali, nismo sproti glancali proge. Uporabnikom se zato opravičujemo. Nocoj smo jo malo ‘potegnili’, da gladkejša čaka novo porcijo.

Akcija v petek zvečer in (glede na trenutne napovedi) v soboto dopoldan.

Pon 2.2.- ŠD Dolenja vas v nedeljo 8.2. organizira prvo tekmo Pokala Slovenije v tej sezoni. Prijave do 9:00, start 9:30. Proga Zakraj v Dolenji vasi. Vabljeni!

Ned. 1.2. (dop)- Sankaška proga na Talerju je urejena!

————————————————————————————————

(zvečer) No, čez dan je bila, zdaj jo pa spet zasuva, tako da jo bo jutri spet potrebno rihtat!


Sob. 31.1.- Norci eni! Sinoči smo se do 23h30 zafrkavali s čisto preveč snega. Bilo ga je fajn čez pol metra in se nam ni uspelo privleči gor z motornimi sankami. Se se kar ‘potapljale’ levo desno in vkopavale vsakih 5 metrov. Pa smo vseeno probali še s kamiončkom. Ko ga je naplužilo do luči, se je seveda vstavilo, pa mal naprej pa mal nazaj, pa nekako do vrha. Drugič je bilo že lažje. Ker bučmani nismo vzeli bunke za priklop valjarja, smo se nadalje mučili z motornimi. Malo valjali, malo peglali s tepihom… in šli spat. Danes popoldan se nas je nabralo 8 (men se zdi), dvakrat potegnili mrežo, na noge in lopate pomendrali ob plankah in startno strmino… pa so minile 4 ure. Zdaj ga spet dodeljuje, da nas že kar skrbi kaj bo zjutraj. Vsekakor že pred kosilom spet valjar in mreža…

Čet. 29.1.- Včeraj nas je 5 komadov poravnavalo cestišče. Predvsem ca. 25m nad Barom je bilo še kar katastrofičnih! Danes ga je preko dneva prispevalo kakega pol centimetra, zdaj (zvečer) ga pa kar siple. Pa da vidimo. Če bomo videli primerno mero, ga gremo jutri popoldan in/ali zvečer malo povaljčkat.

Ned 11.1.- Nič od snega. Sankaška proga ni urejena.

Sob 10.1.- Zdaj je pa bolj merda. Odjugis totalis! Če ne bo jutri popoldan obrnilo v 15 cm snega, smo zaenkrat zaključili. Še za torkov športni dan se bojimo, da zna bit bolj žalosten.

Skratka, sankanja trenutno ni!

Pon 5.1.- Podlaga na progi je trenutno zelo pomrznjena, površina pa še kar neravna, zato je sankanje precej nevarno!!!

Ned 4.1.- Res škoda, da so včerajšnji večerno nočni sankači razkopali progo do kamenja, saj je bila res lepo poravnana. Ponoči so razkopanine zmrznile, čez dan pa, kljub drugačnim napovedim, prav nič odjužile. Zdaj je kar je, se ne da kaj dosti popraviti. Sicer pa je proga pomrznjena in zelo hitra.

Sob 3.1. (dopoldan)- To je pa zdaj že več kot spodoben užitek! Gre zelo dobro, ni pa niti mm² ledu, tako da je sankanje primerno za vsakogar. Vabljeni!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Danes (popoldan) je bilo pa že nekaj več ljudi. Proga je kljub odjugi dobro ‘nesla’ in tudi zdržala še kar. Malo smo luknje zametali, kamne pobrali ali pokrili, potem pa še tepih potegnili, tako da ‘jutranje rajanje’ zna bit kar kvalitetno.

Pet 2.1.- Proga se kar OK drži. Danes bo malo odjužila, zato jo bomo zvečer poravnali.

Vabljeni vsi od vsepovsod!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

V Galeriji nekaj fotografij letošnje obnove zaščitnih ograd. Ni nam šlo ravno po načrtih, a smo vseeno nekako namestili večino potrebnega. Potem se pa lotijo gozdarji spravljat les prav ob in po sankaški progi! Mislem tajming u nulo… Najprej so nam razsuli kar nekaj plank (tudi eno od novih), cesta razrita u … (da ne rečem), hlodi še kar na in ob cesti, traktor pa na startu tudi po sneženju. Vse smo še nekak prebavili (konec koncev imajo nezavidljivo težko službo) in popravili, a največja škoda se je naredila, ko so se po že delno urejeni progi odpravili gor po traktor s Subarujem in ¾ proge zrili do peska. Lepo delo so nam naredili! Ampak; kot rečeno, proga je trenutno v odličnem stanju. Danes je malo pridobila na vlagi in s tem na hitrosti, po večernem glancanju pa zjutraj pričakujemo super sankanje! Juhuhuj!