NOVICE 2014

NOVICE 2015

Silvestrovo 2014- Sankaška proga na Talerju je super uštimana! Utrjena presenetljivo dobro, od gozdarjevloma uničene planke pa za silo poštimane. Nekoliko nevarno je od otroškega starta do Bara, ker je en par hudih skokov, pred ovinkom levo pa kup hlodov prav zoprno obrnjenih proti smeri vožnje. Pozor torej!!! Sankate pa itaq na lastno odgovornost, mar ne?

Tor 30.12.- Proga je zrihtana in sprobana. Jutri dopoldan zrihtamo še par varnostnih dodatkov, popoldan pa veselo na silvestersko sankanje. Gre zadovoljivo, s sankanjem in uhojevanjem pa bo šlo še zadovoljiveje.


Sob 22.11.- Smo bili pridni. Včeraj gor zvlekli planke, danes dopoldan sta postavljali dve ekipi, popoldan ena, ko je zmanjkalo železja (slab organizator 😀 ), smo pa v sodelovanju z novodošlimi grabljicami še listje grabili in kanale glihali. Še ena lepa sobota za listje, kanale in dodatne planke, pa smo zmagali.

Sre 19.11.- Zdaj pa zares. V petek 21.11. po 15h bi šli predpripraviti, da se v soboto 22.11. lahko takoj ob 9h lotimo. Predvsem v soboto je zaželjena številčnejša udeležba.

Kdor ima baterijsko vrtalko (ali več vrtalk), naj napolnjene prinese!

Ned 16.11.- Spet nič. Ta dozator tekočin od zgoraj je res čisto upičen.
Mogoče bo več sreče 21. in 22. 11.
Trenutne napovedi so OK.

Pon 3.11.- Nič ne bo ta konec tedna. Vsaj glede na trenutno vremensko napoved.
V primeru ugodnejše, napademo torej v petek 14. in soboto 15. novembra.


Ned. 26.10.- Včeraj smo namontirali ca. 45tm, torej je delo opravljeno šele nekaj čez tretjino!

Če bo vreme, moramo v petek 7. in soboto 8. novembra organizirati dve skupini, torej 7 do 8 možakov, da zadevo pripeljemo bližje zmagi. Vljudno naprošamo, da v tej smeri planirate drugi novembrski konec tedna.

Pet. 24.10.- Ravno najbolje nam to glih ne gre. V sredo smo se trudili trije, danes sva šla dva zaključiti neke maleonkosti od srede. Jutri dopoldan gremo štirje… Upam, da vseeno uspe do zime namestiti čim več. Ko premaknemo uro, nam ostanejo samo še petki in sobote!

Pet. 17.10.- Prejšnji teden smo pričeli z zamenjavo plank. V dveh urah smo štirje opremili dobrih 40 tekočih metrov. Dobro zgleda! Ta teden sva se za akcijo javila smo dva, zato je odpadla. Zelo bi bilo zaželjeno, da se v naslednjem tednu, če bo vreme, najdemo vsaj štirje na dan, pa da kaj premaknemo!!!


Pon. 29.9.- Nič ne bo ta teden z akcijo. Prezasedenost!

Smo pa v soboto ‘izmerili stanje’ na progi. Tanjših (in nižjih) plank bo ravno zadosti za zamenjavo obstoječih gnilih (pa še malo za povrh), debelejših je pa več kot dovolj.

Čet 25.9.- De ne boste mislili, da se nič ne dogaja. Pridni smo, pridni. V maju in juliju smo pooblali 2 x po ca. 3m³ desk (2,5 in 3 cm debeline), jih odpeljali na impregnacijo, ta teden pa iz njih sestavili elemente plank za montažo ob progo. Skupna dolžina pridelanega materiala je nekaj čez 330m. Zdaj jih bo potrebno pa še namontirati. Če bo vreme, začnemo v torek in/ali sredo.


Pet 18.4.- V Galerijo dodan album z Jesenic. Torej z Državnega prvenstva 8.3. in Pokala mesta Jesenice 9.3.2014.

Sob. 12.4.- Danes smo bili pa pridni. Odstranili smo polomljeni ciljni plato, nekaj gnilih in polomljenih plank, nekaj zdravih pospravili in pripeljali v Idrijo, pokrove taisto. Gnilau smo deloma skurili, deloma pa odpeljali v Ljubevč. Vrnili smo tudi tri colarce od 5, ki smo jih pomotoma zmaknili sosedu. Če nič drugega, zdaj zgleda nekoliko pospravljenejše vse skupaj.

Ned. 6.4.- Včerajšnji Občni zbor je potekal tekoče. Meddrugim smo prejšnje vodstvo podaljšali še za 4 leta.

Današnja tekma na Soriški planini je bila prav zanimiva. Zanimivo je že to, koliko je gor še snega. Sijalo je sonce, proga je bila strma, zelo hitra, brez plank in dodatno označena s smrekovimi vejicami, smučarskimi koli in smrekami. Marsikdo je slednje pregledal tudi od bližje, še najtemeljitejši je bil prav Stane, ki se je zapeljal kar skozi ‘krošnjo’ in za las zgrešil deblo. Andraž si je zamislil pogledati eno oddaljenejšo, zato je komajda našel  nazaj na progo 😀 . Tudi Tina je morala malo popešačiti… Ker so izlete uprizarjali tudi ostali tekmovalci, so bile uvrstitve naših vseeno dobre. Vseh 5 je osvojilo kolajne v svojih kategorijah: Tina in Brane sta zmagala, Stane je bil drugi, Andraž in Ivan pa tretja. Andraž je v drugem teku dosegel generalno tretji čas, Tina pa najboljši skupni čas izmed tekmovalcev našega kluba.

Obdržali smo vse tri pokale za skupni seštevek: z današnjima zmagama sta Tina in Brane povečala prednost, Stane pa ga je brez težav zadržal kljub skoku med maline 😀 .

Čestitke!

Zdaj je pa res dosti za to zimo.

Čet. 3.4.- Saj ne morem verjeti. Domelovci so se spomnili delati še eno tekmo Pokala Slovenije: v nedeljo 6.4.2014 na Soriški planini. Tekma bo na improvizirani progi na smučišču. Prijave do 7h30, start ob 8:00.
Navedba o osvojenih pokalih spodaj je torej trenutno neveljavna.


Tor. 25.3.- Redni letni in tokrat volilni Občni zbor SaK Idrija bo v gostilni Pri Zagodu v soboto 5. aprila ob 17h30. Bodite prosim točni, ker imamo na voljo samo eno uro.

Predlog dnevnega reda:

  1. preverjanje sklepčnosti Občnega zbora,
  2. sklepanje o organih Občnega zbora,
  3. sklepanje o dnevnem redu,
  4. poročilo o opravljenih in tekočih dejavnostih,
  5. finančno poročilo,
  6. volitve organov društva
  7. sklepanje o višini članarine,
  8. sprejem plana dela,
  9. razno

Prosimo, da pripravite predloge kandidatov za novo vodstvo kluba!

Čet. 20.3.- Iz Podljubelja sporočajo, da ne bodo več rihtali tekme, torej je letošnja kratka sezona končana.

Glede na to, da so bile izvedene samo 3 tekme, ki se jih je udeležila le peščica tekmovalcev našega kluba, smo lahko z izkupičkom zadovoljni: imamo dva država prvaka (Tina- Mladinke; Stane- Veterani) in tri zmagovalce skupnega seštevka Pokala Slovenije (Tina- Mladinke; Stane- Veterani; Brane- St. Veterani). Vsem čestitamo!

Ned. 9.3.- Včeraj smo dobili dva državna (Tina- Mladinke; Stane- Veterani) ter dva vice državna prvaka Slovenije (Andraž- Mladinci; Brane- St. veterani). Čestitke!
Danes nas je tekmovalo 6. Zmagal je tokrat le Stane, Tina, Andraž in Brane so bili 2., Didl in Ivan pa 4. v svojih kategorijah.
Pokal mesta Jesenice ima razpisano tudi uvrstitev po ekipah. Prva idrijska je osvojila 2. mesto, druga pa je bila 8. Čestitke še za danes 😀
Ker obstaja možnost, da Podljubelčani organizirajo še eno tekmo, pokali za skupno uvrstitev Pokala Slovenije niso bili podeljeni.

Tor. 4.3.- Ta konec tedna se nam obetata dve tekmi v Savskih jamah nad Jesenicami. V soboto Državno prvenstvo: prijave do 8h30, start treninga ob 9h. V nedeljo pa Pokal mesta Jesenice: prijave do 9h, start prve vožnje ob 9h30.

Obe tekmi štejeta tudi za Pokal Slovenije. Nedeljska predstavlja finale tega tekmovanja.

Vabljeni!

Ned. 2.3.- Trije naši tekmovalci so včeraj na Ljubelju osvojili dve medalji. Stane je zmagal pri veteranih, Branko pri starejših veteranih, Ivan pa je bil v svoji kategoriji četrti. Čestitamo!


Čet. 27.2.- Binčev memorial torej to soboto 1.3. na Ljubelju. Prijave do 8h30, start prve vožnje ob 9h. Za vse obvezna uporaba zaščitne čelade.

Prijavite se lahko tudi na povezavi http://tinyurl.com/q9fpvp9 do petka 28.2. zvečer.

Pet. 21.2.- Iz Podljubelja sporočajo, da bodo tekmo prestavili na naslednji teden.

Sre. 19.2.- SaK Podljubelj za to soboto (22.2.) razpisuje prvo tekmo letošnjega Pokala Slovenije: Binčev memorial. Tekma bo levo od mejnega prehoda Ljubelj na progi Vrtača (zgleda nekako na spodnjem delu smučišča Zelenica). Proga naj ne bi bila ledena. Trenutno itak kaže na sneženje s petka na soboto. Skratka: prijave do 8h30, start prve vožnje ob 9h.

Sob 8.2.- Sem šel danes čez Trate do proge in še malo navzgor. Čisto malo navzgor, ker je bil pes že zmatran 🙂 . Do proge je kar hudo, spodnji del proge ni kritičen, naprej gor pa kdaj drugič poslikam. Baje, da je čista katastrofa. Nekaj slikc v >>galeriji<<.

Pet. 7.2.- Danes smo se iz Riž gor prebili in rešili motorne sanke. Brez veze, da bi pričakale pomlad na Pringlnu. Malo nas je skrbelo, če so kaj poškodovane. Šipa je res počila, a se bo dalo nekak znetat.

Tor. 4.2.- Od petka do nedelje je v Olangu v Italiji potekalo prvo Svetovno prvenstvo v sankanju s športnimi sanmi. Poleg tradiconalnih alpskih dežel, sta bili na spisku udeleženk tudi Španija in Kanada.

Iz našega kluba se je prvenstva udeležil le Stanko Koler. Po dveh vožnjah tekmovanja po kategorijah, je dosegel 21. mesto v kategoriji ’35 let in starejši’, od Slovencev pa je bil kar tretji! Nastopil je tudi kot član slovenske ekipe na moštveni tekmi, kjer je bil od naših najhitrejši. Čestitamo!

Stanko je s svojim nastopom še kar zadovoljen; zaveda pa se velike razlike, ki Slovence loči od najboljših. Oprema, tehnika, pa tudi trening… Zaostanki so se iz vožnje v vožnjo v glavnem manjšali, zato za obupat glih ni.

—————————————————————–

V soboto 8.2. bi moralo biti v Savskih jamah nad Jesenicami Državno prvenstvo, a je zaradi preobilice snega prestavljeno za nedoločen čas!

Pon. 3.2.- Smo želeli, da bi padal sneg, pada pa drevje! Kamikaze očividci pravijo, da smo za to sezono zaključili s sankanjem na Talerju. Stanje na progi je baje katastrofalno. Drevja, da se komaj skozi pretakneš…

Ned. 2.2.- Kriza! Tako poka gor po šumi, da nam na misel ne pride hoditi na progo. Glede na videno od daleč, bodo najprej morali gor gozdarji. Skratka, pred sredo, četrtkom, ne gremo niti pogledat!


Čet 30.1.- Malo smo se gor pa dol vozili z motornimi sankami, v upanju, da ga bo manj pobralo v naslednjih dneh. Kaj bo…, bomo pa videli…

Sre 29.1.- Blagajnik in tajnik sva jaške pokrila, valjar domov peljala in motorne sanke na Pringl spravla. Franci je pa en ‘hlod’ pooblal, da se bo dalo kažipot zapičt na križišču.
Dej zej snih!