NOVICE 2013

NOVICE 2014

Ned. 8.12.- Saj kake snežne napovedi res ni videti, a bo vseeno treba še par stvari podelat:
–          razžagat leseno šaro na Pringlnu in nabrat še mal drv,
–          pripeljat pokrove in pokrit jaške,
–          poglihat barakco in prklučt štrom,
–          napumpat valjar,
–          postavit kažipot na križišču za Trate.
Če bo vreme, bi to kar v soboto, 14.12. dopoldan!

Ned. 1.12.- Men se zdi, da se nas je nabralo 14 pridnih danes. Fajn. Vse smo nardil, kar smo se namenil. Zdaj ga lahko pa kipne, kar se nas tiče!


Pet. 29.11.- V nedeljo od 13h dalje se dobimo na Talerju, da odpihamo in pograbimo listje, poravnamo cestišče in popravimo planke.
Prosimo za čim množičnejšo udeležbo!
Danes smo odstranili smreko, ki je padla čez cesto v eS-u. Konkretna mrcina!

Čet. 28.11.- Konec tedna bo treba porihtat cestišče in planke na sankaški progi. Zaenkrat kaže, da bo vreme v nedeljo, zato planiramo celopopoldnevno akcijo. Grablje, lopate, pihalniki za listje itd. Prosimo za čim množičnejšo udeležbo!


Pon. 23.9.- V soboto smo popravljali planke. Velik del jih bo samo še za letos! Če se bomo hoteli ‘še iti sankaško progo’, bo treba naslednje leto vložiti več ČASA in tudi nekaj denarja. Glede na sobotno udeležbo, bo lažje nabrati denar za nabavo materiala, kot pa ljudi za izvedbo potrebnih del. Upam, da se motim.


Ned. 21.4.- Včeraj se nas je nabralo ravno prav, da smo do kosila končali. Preselili smo plohe od barakce na ciljni plato, odstranili zaščitne blazine, montažne planke na obračališču, WC, začasno namestili barakco in sedežno garnituro, razsuli gnile podne, pobrali smeti…; ter razno. Par dokazov v galeriji.

Ned. 7.4.- Na včerajšnjem Občnem zboru smo se ozrli v preteklost in zazrli v prihodnost. Prva stvar, ki smo jo v prihodnosti uzrli, je sobota 20.4., ko vas ob 9:00 vabimo na Pringl kjer bomo malo pospravljali.

Pon 1.4.-

Res, da je 1. april,
ampak to na žalost ni prvoaprilska šala,
spet se je našla ena budala,
ki si je na Pringlnu mal naše robe nabrala.

Poleg naše, pa še eno klopco, ki jo je nekdo postavil ob poti proti Tratam.

Že pred zimo smo opazili, da je nekdo izpulil nekaj desk, ki pokrite čakajo, da iz njih nastanejo planke; zdaj pa sta izginila še zgornji pant in zapah s sekreta; ter, kot rečeno, nova klopca 50m višje gor!?!?!!!!! Saj ne, da je tistega malo pleha s sekreta kaj posebno vrednega, ampak; jebote; dej si ga no kup!

Zavedamo se, da trenutno stanje na Pringlnu ni ravno za na razstavo, ampak imamo namen sami pospraviti, ko sneg skopni. Ne rabimo pomoči!

Slikce v galeriji.


Pon. 25.3.- Ker smo člani KPD Grapa in SaK Idrija skorajda eni in isti, smo se dogovorili, da Občne zbore izpeljemo na isti dan, enega za drugim.

Občni zbor SaK Idrija bo torej v soboto 6. aprila ob 17h30, v gostilni Pri Zagodu.
Prosimo, bodite točni, saj imamo sankači na voljo le eno uro!

Pon. 11.3.-         ReZime:

  • če bi sončna uprava garantirala toliko snežnih dni vsako leto, podpišemo takoj,
    • marsikatero idejo bi bilo potem smiselno uresničiti,
  • proga je bila urejena kolikor je bilo le mogoče; v glavnem niti ne slabo,
    • še najbolje morda prav za tekmo Pokala Slovenije,
  • družabni Nočni spust MRKI 2013 je super uspel,
    • računamo na tradicionalnost 😀 ,
  • gostili smo kar nekaj športnih dni osnovnih in srednjih šol,
    • kar nekaj otrok potem občasno na Taler prižene še starše,
    • lepo je na progi videti več in več otrok ter mladine,
  • tudi mladinske roke in noge pridejo prav, saj nas osta(re)le delovna vnema očitno počasi popušča,
  • naredili smo (pa še bo treba) kar nekaj na strojni opremi, da bo za pripravo proge potrebno še manj ljudi,
    • seveda vremenske razmere včasih zahtevajo ročno uporabo ‘fizične sile’,
  • lesene zadeve v cilju in ob progi počasi konec jemljejo, zato se jim bo potrebno resno posvetiti; računamo na delovno akcijo združeno s tradicionalno čistilno,
  • tekmovalne rezultate smo že spodaj hvalili, pa vseeno na hitro še enkrat:
    • 5 pokalov za skupni seštevek Pokala Slovenije,
    • 3. državni podprvaki,
    • 35 osvojenih kolajn v PS: 17 zlatih, 12 srebrnih, 6 bronastih,
    • 2 zmagi in eno 2. mesto v Delnicah (CRO),
    • 14. mesto na 10. VN Evrope in 1. Evropskem prvenstvu v sankanju s športnimi sanmi v Latzfonsu (I),
  • veseli dejstvo, da sta se naša mladinka/mladinec na posameznih tekmah uvrščala v sam vrh skupnih razvrstitev in vsaj malo omajala prevlado ‘starih kozlov’ 🙂 .

Ned. 10.3.- Z včerajšnjim zaključkom Pokala Slovenije smo pa lahko več kot zadovoljni.
Če začnem na koncu: domov smo prinesli 5 pokalov za skupni seštevek. Pri cicibankah ga je osvojila Tea Logar, pri deklicah Špela Velikanje, pri mladinkah/mladincih Tina Velikanje in Andraž Jereb, pri veteranih pa Stanko Koler. Kar se osvojenih pokalov tiče smo najuspešnejši klub v letošnji sezoni.
Lepo je bilo včeraj pogledati tudi skupno uvrstitev ne glede na spol in starostne kategorije: Andraž je bil z najboljšima časoma obeh voženj gladko prvi, Stanko s tretjim časom drugega teka generalno tretji, Tina pa z najboljšima ženskima dosežkoma skupno kar deveta!
Na tekmi sami so Tea, Špela, Tina, Andraž in Stane v svojih kategorijah zmagali, Alenka je pri st. članicah dosegla tretje mesto, Mrki pa pri st. članih peto. VSEM ČESTITKAMO!!!

Sre. 6.3.- Do danes je proga še zelo spodobno zgledala (oaza peska samo v Sunčani uvali), dež bo pa zdaj naredil svoje. Lahko torej rečemo, da smo zaključili! Sankat se sicer pogojno še da. Če se ne bo zgodila kakšna ‘indijanska zima’, proge ne bomo več urejali!

Pon. 4.3.- Včeraj sta Stane inVester še malo nametala ter pomrežala, tako da se je danes dopoldan dalo še lepo sankati (sporoča osamljeni jezdec 🙂 ).

V soboto 9.3. je v Savskih jamah nad Jesenicami zaključna tekma Pokala Slovenije za letošnjo sezono. Prijave do 9h. Kar nekaj tekmovalk in tekmovalcev našega kluba ima možnost osvojitve pokala v skupnem seštevku.

Ned. 3.3.- Splačalo se je ‘rudarit’ včeraj. Malo je skakalo, ampak super frčalo! 14 se nas je nabralo dopoldan. Plus nekaj gledalcev.

Sob. 2.3.- Včerajšni Nočni spust MRKI 2013 je odlično uspel. Tekmovalo je 31 tekmovalk in tekmovalcev. Morda se ne sliši veliko, a je to nad pričakovanji in nad številom udeležencev na večini tekem Pokala Slovenije v letošnji sezoni.

REZULTATI

Danes zjutraj pa super sankanje! Proga je bila solidno pomrznjena in je šlo odlično. Spodnji del sicer skače kot Šnirnacauer, ampak če se pelješ bolj ob strani, je kar gut. Zvečer bomo še enkrat poravnali s tepihom, zjutraj pa spet malo ‘dirkat’. Če se ne bo proga že danes popoldan preveč uničila.

———————————————————-

Zvečer sva z Andražem vložila dve uri v zametavanje najglobljih prepadov v progi in poravnavanje s tepihom. Pod površjem ob robu sva poiskala vlažen sneg, zdaj pa zmrzuje! Zjutraj morda še zadnji letošnji kvalitetni spusti!


Tor. 26.2.- V petek 1.3.2013 ob 18h nas sankaški kolega ‘Mrki’ vabi na družabno nočno tekmovanje na Taler. Prijave od 17h30 do 18h, kategorije 4: Ž do 18, Ž nad 18 ter M do 18 in M čez 18. Startnine ni, nagrade (najmanj) praktične, čelada obvezna, čelna lučka pa priporočljiva. Predvideni sta dve vožnji na skrajšani progi. Zna bit, da bomo zapičili kakšno baklo. Vabljeni!

Pon. 25.2.- Preizkus uspel. Proga je res super. ‘Ta hitrim’ nudi dovolj užitka, manj izkušenim pa varno sankanje.
Vabljeni, vabljeni, vabljeni!

Ned. 24.2.- Celodnevno frezanje. Najprej okokučno, potem na progi. Dve do tri freze, pa mnogo ur! Spet so se mladinci odrezali.
No, proga je zdaj urejena.

Sob. 23.2.- Pridni mladinci danes. Mrežali, tepihali, lopatali, potem pa še malo sankali. Jutri jo gremo frezat že dopoldan. Že zdaj ga je 20!
Pridni tudi Andraž, Marjan in Stane danes v Delnicah. Andraž in Stanko zmagala, Marjan pa drugi. Čestitke!

Pet. 22.2.- Danes smo progo sfrezali, 2x pomrežali in malo pomendrali. Zdaj imamo naštimano sneženje, jutri bomo pa naprej tuhtali.

Čet. 21.2.- Če bi jutri, torej v petek, imel kdo čas po peti popoldan, bi šli mrežo potegnit. Vsaka kila je dobrodošla! Kdor bi, naj prosim napiše Didlčku en SMS, da se malo preštejemo.

Sre. 20.2.- Včeraj sta se najprej matrala samo dva, potem smo bili samo štirje, končalo nas je pa samo pet. En biser pa se je vmes lepo sankal. Prijazni kot smo, smo mu še sanke gor vozili.
Progo smo pa uredili.

Ned. 17.2.- Danes smo bili pa 100% v Savskih jamah nad Jesenicami. Tina, Andraž in Stane so zmagali v svojih kategorijah. Pa ne samo to: Tina je v drugi vožnji dosegla absolutno najboljši ženski čas dneva in se prebila s tretjega na prvo mesto pri mladinkah, Stane je dosegel generalno drugi najboljši čas prve vožnje, Andraž pa generalno tretjega v drugi vožnji. Oba sta gladko deklasirala konkurete v svojih kategorijah. Čestitamo!

Čet. 14.2.- Hitro nam jo je uspelo zrihtat. Sneg je bil peštanju prijazen, mi pa vas prijazno vabimo na sankanje. Cesta je splužena.

Sre. 13.2.- No, pusta smo rešili, zdaj bo pa treba še progo. Snega je že zdaj preveč, dodajanje je pa še kar vključeno.
Sankat se torej trenutno ne da, ko se bo… izveste!

Pet. 8.2.- Trikrat vice državni na Soriški: Alenka, Andraž in Stane. Čestitke!
Živel Pust!

Čet. 7.2.- Proga je mehka, sankanje res počasno, a iz spusta v spust hitrejše. Samo sankat, pa bo. Cesta je splužena.
Bolj kot spust, nas zdaj zaseda Pust. Nekateri gredo pa jutri še na državno na Soriško.

Ned 3.2.- Proga je zrihtana. Gremo sankat! Učiteljski zbor obljublja tople napitke.

——————————–

Dobro je bilo. Predvsem veseli dejstvo, da je bilo danes gor precej več otrok in mladine, kot nas starih kozlov. Smo pa progo precej frnihtali 🙁 . Sankat se bo še naprej dalo, je pa že kar skakajoče; … in tudi do peska se že prikoplje.

Sob. 2.2.- Motorne sanke sem peljal na večerni sprehod po progi. Če ima kdo čas, bi jih še jutri dopoldan, recimo ob 10h, pa se bo dalo popoldan čisto spodobno sankat.


Čet. 31.1.- Proga je čez 70 športnodnevnikov kar solidno zdržala. Na štirih mestih je bilo treba malo nametati, steptati in poravnati, pa čez celo smo še dvakrat novi tepih potegnili. Zdaj je spet lepa gladka.

Sre. 30.1.- Ta teden se na Talerju odvijajo športni dnevi Osnovne šole Idrija. Proga se še nekako drži, vremenska napoved pa ni najboljša.

V silni zasedenosti sem pozabil omeniti novo strojno pridobitev našega kluba: dobili smo namreč ‘nove’ motorne sani. Zelo prav pridejo za obdelavo proge kadar je le-ta mehka in se nanjo ne da s kamiončkom, pa za servisno-dostavne zadeve tudi.
Hvala vsem udeleženim v pridobivanju pridobitve!
Seveda bo večji del motornosankovne obdelave še vedno slonel na SilVestru, saj ostali utegnemo, kolikor pač utegnemo…

Ned. 27.1.- Tekmo smo speljali. 57 tekmovalcev, kar nekaj gledalcev, nobenih poškodb, ravno prav hrane in pijače, solidno vreme, kar nekaj lepih uvrstitev domačih tekmovalcev, pa še en taler je doma ostal. Najhitrejši čas v ženski konkurenci je postavila mladinka Tina Velikanje. Padel pa je rekord proge v moški konkurenci. S časom 1:22:73 je zdaj v rokah Jureta Pfajfarja, člana ŠD Dolenja vas. Vsem za dosežke čestitamo!

REZULTATI

Hvala vsem tekmovalcem za udeležbo, vsem gledalcem za obisk in navijanje ter seveda hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi tekmovanja.

Danes smo bili pa v Dolenji vasi. Stane je zmagal pri veteranih, Alenka in Andraž sta osvojila drugi mesti pri starejših članicah in mladincih, Tina pa je že v prvem ovinku zapeljala v objem narave in fejst objela FejstBukev. Mal je pobunkana in popraskana. Kolajnarjem čestitke, Tini pa čimprejšnjo zacelitev!

Popoldan mi ni dalo miru in sem se zapeljal še do proge. Spet kar nekaj ljudi. Pa mi ni dalo miru in sem se s Francijeve njive dol enkrat spustil. Prav fajn weekend 😀 .

Pet. 25.1.- Proga je res lepa. Pomrznjena, a nič ledena. Danes lahko po mili volji trenirate. Po potrebi jo bomo zvečer še malo zglancali.

Čet. 24.1.- Proga je speglana, pa jutri jo bomo še mal. Mal še sneži, mal se pa že jasni in hladi.

Žico za časomerilce bomo potegnili okrog 15h, pa kole za fotocelice nabili. Nekaj blazin je še za namestit, potem smo pa ready to race!

Proga ne bo ledena, zato ste na tekmo vabljeni v čim večjem številu kot tekmovalci.

Za jest bo pa zgleda jota in ocvirkovca. Njami. Pa kaj sladkega je itaq vedno.

Sre 23.1.- Za jutri pod večer pa res naprošamo za pomoč v večjem številu, da pred zmrzaljo čim bolje poravnamo progo. O uri še obvestimo.

Pon. 21.1- Odločitev je padla. V soboto 26.1. rihtamo tekmo na Talerju. Prijave do 9h30, start ob 10h. Zelo verjetno samo en tek (edino, če bo res malo tekmovalcev, se odločimo za dva).
Jutri pod večer bi šli malo delat na progo. Kakšna lopata bi prav prišla.

Ned. 20.1.- Če bodo vremenske razmere dovoljevale, bomo v soboto 26.1.2013 zrihtali tekmo!

Sob. 19.1.- Super je bilo! Že takoj je šlo fajn, na koncu pa kar full fajn. Precej ljudi; tokrat tudi kar nekaj vanajnih.., pa hrana, pijača, muzika…
Zdaj dva dni dežja, potem pa spet sneg. Upam, da bomo pred vnovično zamrznitvijo utegnili malo razširiti in poravnati progo.

Pet. 18.1.- Danes se je pa Talerčk presenetljivo odrezal. Na začudenje vseh prisotnih, smo pririli do vrha… in 4x potegnili z valjarjem. Še vedno ni čisto trdo, zatorej: Pridite jutri popoldan sankat v čim večjih količinah, da se proga pred dežjem še utrdi!
Cesta je splužena.
Dopoldan se bo še zglancalo z motornimi sankami, zato tam nekje do 12h30 ali 13h sankanje ne bo možno! Tudi pijača bo šele popoldan 😀 !

Čet 17.1.- Sinoči spet gojzar tanc.
14 oseb, razmerje v korist Janinih reaktivk pa 10:4. Spet pohvalno! Brez njih in SilVestra bi bila bolj žalost. Dekleta, hvala še enkrat-enkrat in spet vabljene na sankanje. Če bo kdaj?!? Sneg kar pada in pada, napovedi so pa hudo čudne.
Velja pripomniti, da je bilo obakrat za hrano in pijačo dobro poskrbljeno. Franci, vse najboljše!

Tor. 15.1.- Včeraj se nas je nabralo 22. Pohvalno! V veliki meri na račun Jane G. in njenih rekreacionistk. Punce, hvala še enkrat; in seveda vabljene tudi na sankanje.
Plan pa je zdaj tak: danes bo Silvi še malo glancal z motornimi, jutri (v sredo) pa moramo narediti kar se bo le dalo, da progo utrdimo.

Ned. 13.1.- Danes je bila na Soriški planini prva tekma Pokala Slovenije letošnje sezone. Udeležila sta se je dva člana našega kluba in oba osvojila kolajni.. Stane je bil drugi pri veteranih, Andraž pa tretji pri mladincih. Čestitke!