NOVICE 2004

NOVICE 2005

29.12.- Včeraj smo progo zvaljali, jutri bo pa zmrznila. Snežnih bankin ni (zna biti hitro in nevarno).

14.12.- Pa še fotke!

13.12.- Evo, akcija je bla, cesta je poglihana,… in čaka,… in čakamo *** sneg***.

9.12.- V soboto 11.12. se vsi zainteresirani, ki premorete lopato, grablje, motiko ali pa vsaj dobro voljo, pojavite ob 9h dopoldan na Talerju, da malo poglihamo teren!

Sporočite vsem, ki jih poznate!


18.3.- Ni nas še čisto popustilo! Verjetno nas nikoli ne bo! GALERIJA– Cool runings

12.3.- Včeraj so se sicer nekaj odpeljali na progo, a je napoved tako topla in mokra, da smo z letošnjo sezono verjetno že kar zaključili. Ni čudno, bo zdaj zdaj pomlad, a!

10.3.- Stroj strojev moramo popravit. Danes popoldan bomo diferencial odšraufali, podrli in poskušali zrihtat. Če bo uspelo, bomo še do proge skočili pogledat, če jo je moč urediti.

8.3.- Pa smo tam, kjer smo bili; proge spet ni! Zapadlo je 30 in več cm novega snega, in sploh še ne vemo kaj bomo. Ko bomo- obvestimo!

5.3.- Uspelo! Proga je urejena! Sankanje popolnoma varno! Zaenkrat še nekoliko mehko, a bomo shodili in zvozili, pa bo zabava!
Če se nam bo uspelo dogovoriti, da bomo progo odfrezali (rolba), boste VI prvi obveščeni!

1.3.- Ja, vsak taprav sankač enkrat zadene avto. Mi smo jih pred petindvajsetimi leti (Jaz Škodo, Robi Fička itd.), eni jih pa zdaj. Frenk je zadel Weekend- Fiat Mareo Weekend. Pojma nimajo Italijani o eksterni varnosti. Frenk je z desnim stegnom priletel v Fiatov odbijač, ki se je razbil kot flaša in mu zrihtal 12 šivov na nogi. ‘Sanke so pa cele’, je bila njegova prva izjava. Še več šivov pa bi lahko zrihtal rešilni avto, ki je ustavil nad mestom nesreče, po nekaj minutah pa začel prostovoljno drseti proti vsem skupaj. So ga nekako zaustavili. Dohtar se je tolk tresu, da mu še špunte ni mogel dati.

Naj malo razložim vse skupaj. Sankali smo tokrat kar po ‘normalni’ cesti, ki povezuje Idrijo z vasjo Čekovnik (proga ‘U Grap’ št.4). Sankali smo tam tudi pred mnogo leti, ko je bilo avtov malo do nič. Zdaj si pa vsako furo srečal ene tri, kakšnega tudi prehitel. Še potuho so nam delali in nas gor vozili. Nesreča je bila neizogibna. Konec koncev- še dobro se je pošlo! Frenku seveda želimo čimprejšnje okrevanje.

Danes ponoči so na izrecno policijsko željo cesto posuli, saj je bilo tudi sicer avtomobilskih ‘izletov’ na tem odseku kar nekaj. Bi pa še o zviti pločevini težko poročali, saj je ob strani toliko snega, da te prav lepo zaustavi.

Proga na Talerju še ni urejena.


26.2.- Napovedano kontinuirano sneženje, bo našemu, že tako ‘obolelemu’, stroju, otežilo delovanje. Zato bo progo treba nekoliko odplužiti. Če nam bo uspelo dobiti junaka, ki je za to primerno opremljen in pripravjen odplužiti, bomo progo uredili. Pust je ratal: KPD Grapa.

22.2.- Vreme je kombinirano. Pusta bo v torek konec. Če bo napoved še zimsko ugodna, bomo mogoče proti koncu tedna zvaljali progo.

19.2.- Sneži! Snega je za pripravo proge sicer dovolj, a je za soboto popoldan napovedan dež in se s pripravo ne bomo trudili. Pa tudi čas nas, zaradi pusta, nekoliko ‘baše’.

9.2.- V petek pod večer in v soboto dopoldan, smo izvedli nekaj norih spustov. Podlaga je bila precej ledena, zato je res dobro letelo (povp. 45 km/h). Treba se je bilo le izogniti kopninam, ki so se pojavile na nekaterih delih proge. Potem je pa začelo rositi, nato deževati in KONEC! Ali pa vsaj pavza. Proge torej trenutno ni.

6.2.- Tisti, ki smo zadosti usekani, jo na progo usekamo zjutraj. Še naprej je napoved mokrotopla, zato (in zaradi pusta) ta konec tedna ne bo organiziranega napajanja oziroma nahranjanja.

3.2.- Temperature nam preko dneva snežno podlago objokujejo, ponoči pa zaledenjujejo. Vremenska napoved neugodna- Veter z juga. Sneg torej počasi pobira, pobira pa počasi tudi nas, saj se bliža največji praznik, ki se mu seveda moramo posvetiti. KPD Grapa

2.2.- Se spomnite Ljubljančana s sinom in pasjo druščino, ki je na Talerju sankal lanskega februarja? On se nas očitno dobro spomni. Za gostoljubje se nam je več kot ‘veličastno’ oddolžil s prispevkom, v novi številki revije Svet & ljudje. Ne morem zdržati, da ne bi vsaj tistega odstavka, ki govori o nas, kar takoj pretipkal na internet. (za dovoljenje ga bom pa naknadno vprašal) Aja, kdo je bil? Dario Cortese- znani slovenski… ‘multiaktivnež’.

1.2.- Ponoči lep mraz, podnevi pomlad. Ja, april je res lahko muhast.
Sicer pa smo soboto dobro izkoristili, sankali, sankali, sankali in….. gledali rokomet. Sčekirajte galerijo!
Nedelja je bila umirjenejša, je pa, baje, bolj letelo.


30.1.- Sankanje je trenutno kot nalašč za športne dneve. Suh, nekoliko mehak sneg in snežne bankine, so pogoji, ki so učiteljem vsekakor prihranili kakšen živec. Za ostale Spidi Gonzalese pa je sankanje zaenkrat nekoliko dolgočasno. Ko se bo malo shodilo in ssankalo, bomo ugotovili, da stvar je zanimiva (in poklicali še enega slončka).

SOBOTNO ŠE SPREJEMLJIVO VREME, BOMO POSKUŠALI IZKORISTITI!

IZKORISTITE GA TUDI VI!

29.1.- Proga dobro urejena, sankanje varno.
Danes in jutri ima Osnovna šola Idrija športne dneve, v soboto pa ima narava odjugo. Bo kar bo.

28.1.- V galeriji si lahko pogledate sinočnje muke. Na kritičnih mestih smo ga nametali, vse skupaj zvaljali, start prav pretirano speglali; zdaj je pa 15 do 20 cm novega čez.

DANES PO 16. URI PONOVI VAJO!

Samo strojno. Rabimo le nekaj ‘obtežilcev’ za valjar in dve lopati za ‘peglanje’ starta.

27.1.- Danes gremo delat. Malo je še stroj za pošvasat, valar in mrežo za naložit, ob 15h30 –16h bomo pa zihr že na progi. PRIDITE POMAGAT (lopata)!
Nekaj novih slik v malo spremenjeni galeriji. Pa še bodo prišle!

25.1.- Konec tedna na nivoju lanskih. Manjkala je le polna luna, ki je na žalost ravno na počitnicah.
Kot ste videli na fotografiji z uvodne strani, smo si priskrbeli tudi začasno streho nad glavo (no, bolj nad hrano in pijačo). Barakco nam je posodila krajevna, vse pa je seveda zrihtal Barakar (+Sek+Robi+Zdrave+ne vem še kdo vse).
Proga na nekaterih mestih že nekoliko konec jemlje, prevsem po zaslugi tistih, ki v tla neumorno zabadajo svoje pete. Če bi ‘rajsali’ s celimi podplati, bi bilo na progi nekaj peska manj.
Konec so vzele tudi Nejcove sanke, s katerimi je Meta poskusila zlomiti drevo, pa ni šlo. Robi je poskusil (prav tako s sposojenimi), odruvati skalo, pa tudi nič. Ne njemu, ne sankam, ne skali.
Glede na vremensko napoved, to ni bil zadnji letošnji sankaški weekend.

23.1.- Ne zamudite sobote, morda bo edina letos. Upamo, da ne, a nič se ne ve. Toplih napitkov nameravamo skuhati jutri popoldan, lepo se imeti tudi, skratka- kot ponavadi!

22.1.- Mraz dobro vzdržuje progo. Zaviranje ji ne pride do živega, je pa potrebno! Proga sicer ni ledena, podlaga je zglajen, zmrznjen, hiter sneg; vendar je ob straneh NIČ snežnih bankin, zato je sankanje za neizkušene sankače nevarno.
VSEKAKOR PA VEDNO (KLJUB NAŠIM POVABILOM NA SANKANJE):

SANKATE NA LASTNO ODGOVORNOST

Otrokom nataknite čelado, prosim!
Glede na vremensko napoved, bo v soboto na Talerju zelo živo. Ne zamudite, v nedeljo bo mogoče že slabo vreme!

20.1.- Progo smo uredili. Snega je malo in bo kaj kmalu predrto do tal. Ne glede na to je sezona končno odprta. V začetku sicer ne bo kakih vrtoglavih hitrosti, ker pa ob strani ni bankin, je že prav tako. Ko bo progo stestiral prvi današnji sankač, bomo o pogojih napisali kaj več.

TEST 1. – (20.1.2004 ob 9h zjutraj): Leti ko hudič, bankin ni, zaviranje pa zaradi ‘tanke’ snežne podlage ni zaželjeno. Kaj pa zdaj? Karkoli! Sankajte, žlajfajte, saj zato pa je, a ne?!

TEST 2. – (20.1.2004 ob 9h zvečer): Fant in punca in …..MEGLA! Ja, megla. Kdo bi si mislil, da me bo pri sankanju kdaj motila megla. Čelna lučka, need for speed in megla; nikakor ne gre skupaj. Presenečali so naju: ovinki iz zasede, zvite ravnine, hitre brzine in vprašanje (A sva sploh še na progi?). Sva bila, zadela cilj in odšla. En kaskaderski spust je bil za začetek čisto dovolj.

19.1.- Že včeraj popoldne sta Andraž in Robi zvaljala zapadlega, danes pa gremo zmučkat še tisto kar je nametalo po valjanju. Je pa snega za kvalitetno pripravo proge premalo, tako da BO KAR BO. BOmo obvestili!

5.1.- Vse kar imamo, je še zmeraj le dobra podlaga za želeni sneg.