NOVICE 2005

NOVICE 2006

29.11.- Pa smo spet tu!
Pred letošnjo sezono nam je uspelo postoriti kar nekaj koristnih zadev:
–          razširili smo prostor za parkiranje
–          oplemenitili prostor za druženje (namestili lesen podn in prekrili streho na baraki)
–          upravljalec gozdne ceste po kateri poteka sankaška proga, je po končanih obsežnih gozdnih delih, cesto za seboj lepo strojno uredil, vseeno pa je bilo potrebnega še kar nekaj ročnega dela
–          na najbolj izpostavljenih (nevarnih) delih proge, smo namestili nekaj čez 100m zaščitnih ograd- plank
Galerija
Plank bi namestili še več, pa nas je prehitel sneg. Le-ta je prehitel tudi naravo:
v petek 24.11. smo do 23h peglali progo. Delalo se je lepo in lepo je bilo delati. Potem pa odjuga od zgoraj, odjuga od spodaj in šlo je vse skupaj v maloro. Štiri ure sva se včeraj s šoFerdotom matrala in mučila, naredila pa več škode kot koristi. Skratka- ORTO MERDA.


17.3.- Zdaj pa lahko mirne duše napišem, da proga ‘Na Talerju’ ni urejena.
Včeraj sem uprizoril zadnji spust: na tistih delih, kjer se sploh še da sankati, gre kot z raketo, šprica kot pri vodnem skuterju, če ne šprica, se pa iskri.

14.3.- Čez vikend smo pa spet malo tekmovali. Udeležili smo se 13. Jelovčanovega memoriala v Savskih jamah nad Jesenicami ter Odprtega prvenstva Dolenje vasi (pri Železnikih). Izkupiček: eno drugo, dve tretji, eno peto in eno sedmo mesto. Duoabru, anje? Fotke v galeriji!
Na Talerju odjuga, sankat se pa še da!

11.3.- Včeraj je bilo sankanje več kot spodobno. Precej hitrejše kot na tekmi; pa tudi kuclje je Nataša malo poglihala. Dnevne odjuge pobirajo predvsem zaščitne bankine, zato proga postaja nevarnejša. Sankajte, ampak PREVIDNO!

10.3.- Proga je že čisto čudna (kuclji, pesek), a je sankanje še kar solidno. Napovedano je tudi čudno vreme, a bi bilo res čudno, če se kak čudak ne bi še vedno sankal (zase že vem, da se bom še).

7.3.- Obljubljeno poročilo sem scopral, vendar vam ga bo najbrž pol ure odpiralo, ker sem fotografije kar not nametal.
Se mi zdi, da smo včeraj imeli ene vrste pepelnico. Sankanje je zaenkrat še čisto solidno (malo skače, malo škriplje), proga pa se bo zdaj urejala kar sama. V soboto imamo zimske igre Pr’ Alču, v nedeljo bomo pa počivali. S pogostitvami na Talerju smo torej za letošnjo sezono predvidoma zaključili. Naj vas to ne odvrne od rekreacije: sankajte še naprej.

6.3.- Tekmovanje super uspelo. Poročilo in fotke sledijo.
Full jote je ostalo (saj ne, da ne bi bila dobra, sam preveč je je blo). Pridite pomagat jest.

5.3.-

TEKMOVANJE DANES OB 14h.
PRIJAVE OD 12.45 DO 13.30 V CILJNEM PROSTORU.

4.3.- Včeraj je bilo sankanje človeku ‘prijaznejše’, saj ni bilo nobenih ‘izletov’. Pod noč so fantje zakrpali luknje in jih malo pošpricali. S tem so pripravili podlago za sneženje, ki je prav takrat štartalo. Čez noč je zapadlo 15 cm pršiča.
Danes popoldan (in verjetno tudi jutri dopoldan) bomo urejali progo. Pridite pomagat, da pripravimo lepo progo za popoldansko temovanje. Info na GSM: 031 35 66 25 (David).
Jutri se dobimo ob 10.00, da še malo porihtamo. Kakšna lopata ne bi bila odveč.

3.3.- OPOZORILO:
sankanje v zgornjem delu proge je trenutno PRENEVARNO zato ga odsvetujemo!
Smo imeli včeraj eno polomijo in kar nekaj ‘odstopov’.
Ja, odločili smo se. V soboto popoldan bomo izvedli tekmo v sankanju z NAVADNIMI sanmi. Če po bo petkovem sneženju proga še vedno prehitra, bo tekmovanje izvedeno na skrajšani progi.

1.3.- Proga je, po poročanju vnetih sankačev, vedno hitrejša. Veseli predvsem obisk vesele mladine, ki veselo izkorišča vesele počitnice za sankanje (veselo, a ne?).
V klubu se dogovarjamo, da bi v soboto popoldan izpeljali eno tako rekreativno sankaško tekmovanje; za vse in vsakogar, staro in mlado, hitro in počasno ipd. itd. Odločitev bo verjetno padla jutri zvečer (glede na vremensko napoved), zato bo tukaj kakšna informacija padla v četrtek zjutraj. NE ZAMUDITE (pa frende obvestite)!


28.2.- Zelo lep sankaški vikend je za nami. Proga je lepo zdržala, temperature jo bodo čez teden še držale v kondiciji; tako da: počitnikarji juriš.
GALERIJA!

27.2.- Proga je res lepo urejena, predvsem pa varna, saj je ob strani dovolj snega, da morebitni ‘odstopi’ nimajo posledic. Hitrosti sicer še niso vratolomne, gre pa vedno hitreje. Cesta do proge je na široko splužena, za parkiranje je pa tudi kar precej prostora.
Včeraj je bilo prav COOL. Dovolj ognja, dovolj hrane, dovolj pijače (tople in hladne- razkuževalne), dovolj ljudi- ta zadnji smo 10 čez 9 odšli.
TUDI DANES BO ZANIMIVO- PRIDITE!

25.2.- Za včeraj pa vse pohvale. Prostovoljcev toliko, da vsem sploh ni bilo treba na progo. Odstranili nekaj novozapadlega, povaljali ostanek, ZDAJ PA SPET SNEŽI. Danes bo spet treba delat. Saj veste komu se javite! Bo pa sankanje zdaj zelo varno, saj so ob progi snežne bankine. Primerno za prihajajoče počitnice. PA ZA KVALITETNO SOBOTNO DRUŽENJE TUDI!

24.2.- Hujšega sneženja ne napovedujejo, zato se gre danes pod večer ‘sfiniširati’ progo. Potem pa- kar bo bo. Trudimo se predvsem zaradi počitnic, ki ta vikend prihajajo v naš konec Slovenije. Cesta od križišča čez Trate še ni splužena, zato je dostop možen le peš ali s terenskim vozilom. Fotke!

23.2.- Imamo dva problema:

  •  prvi je sneg, ki je čuden in ga počasi postaja preveč,
  •  drugi pa prostovoljci, saj smo na progi vedno eni in isti.

Včeraj smo progo malo zvozili, nato odstranili del novega snega in malo povaljali. Sneg je suh, se slabo valja, z ledeno podlago pa se sploh ne sprime.
Ker sneg še kar pada, bo danes ali/in jutri spet potrebno na progo. PRIDITE POMAGAT!
Info na GSM: 031 35 66 25 – David

22.2.- DANES BI PA POTREBOVALI NEKAJ PROSTOVOLJCEV
ZA POMOČ PRI VALJANJU!
Včeraj je bilo še kar divje. 15 cm suhega snega na ledeno podlago. V najožjem in najprepadnejšem delu proge se je avto ustavil in začel prosto drseti nazaj proti domu. Skakajoč okoli njega smo padali po tleh kot muhe. Na roke smo Lado nekako usmerili z nosom navzdol in se oddrsali domov po verige. Potem je pa šlo. Progo smo zvaljali, zdaj je pa najmanj 20 cm novega čez. Danes torej ponovitev. Ker pa včerajšnja ekipa ne bo popolna, bi prosili, če se javi kak pomočnik (Davidu na telefon ali ob 17h30 pri Ferdotu).

21.2.- Evo, da se splača mal pojamrat. Nekaj ga je zapadlo, danes pod večer ga gremo zvaljat. Potem je pa še nekaj napovedanega, ga gremo pa jutri pod večer zvaljat.

17.2.- Ja, kar nič ni. Ja, nič. Nič, nič. NULA. Pa tud NIČ bolje ne kaže. Nič, nič bolje.


28.1.- PROGA NEUREJENA- SANKANJE PREPOVEDANO

24.1.- Najraje bi kar napisal, da proga ni urejena. Podlaga je ledena, ob strani pa ni snežnih bankin, zato je sankanje zelo, zeloo, zelooo

NEVARNO!*

Petkova odjuga je sneg preparirala po svoje, zvečer so ga zvaljali in potegnili mrežo, ponoči je pa zmrznilo. Sobotno popoldne je bilo sicer čisti nadstandard: dobra družba, glasba, topla pijača, kislo zelje (jota), zeljševka, več vrst ocvirkovce in peciva (njami). HVALA VSEM KOHOM ZA TRUD in ROJSTNODNEVNIKOM ZA PIJAČO. Vsenajboljše Edi in Robi!
Včerajšnje nekaj slabše vreme je na progo zvabilo manj sankačev, pa tudi pogostitev je zato izostala.
*Tisto opozorilo o nevarnosti smo tudi dokazali z enimi prafaktorskimi sankami in oteklim gležnjem.

21.1.- Proga je čisto OK. Še kar mehka, na nekaterih (sončnih) delih rahlo pomrznjena. Vratolomnih hitrosti se zaenkrat še ne dosega, gre pa z vsakim spustom hitreje.
Jutri popoldan planiramo skuhati kozarček do dva in šalčko do tri. VABLJENI!
Uh, skoraj bi pozabil! Naša proga je v izjemen užitek tudi nekaterim herojem, ki tekmujejo kdo prileze z AVTOMOBILOM višje po progi. Ker nobeden ne pride prav daleč, je seveda treba obrniti. Pri tem pa se naredijo na progi globoki kanali ter izrije pesek in kamenje. Herojev zaenkrat še nismo osebno spoznali, na sumu pa imamo ekipo, ki se v bližnjem klimatskem zdravilišču Trate, udeležuje aromaterapije.

20.1.- SANKAMO! V spodnjem delu je bil sneg nekoliko južnejši in se je prav lepo teptal, v zgornjem pa bolj suh in se na ledeno podlago ni najbolje sprijel. Vseeno pa lahko rečemo, da je proga urejena. Pridite probat!

19.1.- Zapadlo je dobrih 10 cm. Kot rečeno: pod večer gremo valjat. Zbor pri Ferdotu (tudi kakšen lopatar bi prav prišel).

18.1.- Vremenska napoved je ugodna. Če bo nasnežilo primerno količino, gremo jutri, torej v sredo 19.1.2005, pod večer, VALJAT progo. A se kdo javi za kviht na valjarju?

3.1.- Res je bilo hitro in nevarno! Snežna podlaga pa je kar pretanka za normalno sankanje, zato lahko rečemo, da proga trenutno ni urejena.