NOVICE 2006

NOVICE 2007

18.12.- Napovedano sneženje se ni spustilo do nižin. Več sreče prihodnjič!

14.12.- Dobili smo termin za izvedbo tekme sankaškega Pokala Slovenije. Če bo kaj zime, bomo tekmovanje ‘ZA TALER’ izvedli v soboto 20. januarja.
Celoten spored tekem Pokala Slovenije lahko najdete na sankanje.com.

10.12.- Ajde, glih za vzorec ga je pa padlo. A vzorec bil je tanek, vzorec res je tanek BIL.

6.12.- Uu, da bi vi vedeli kaj vse smo pred to sezono postorili. Pa še kaj bomo! Če bo svoje postorilo še vreme, nam z ramen bo padlo hudo breme…
– Imeli smo občni zbor. POROČILO
– Oddali smo vlogo za pridobitev statusa društva, ki deluje v javnem interesu.
– Prijavili smo se na razpis Fundacije za šport. Projekt: Obnova sankaške proge.
– Premaknili smo barakco.
– Pograbili in poravnali progo na celi dolžini (res lepo zgleda).
– Dodali nekaj plank.
– Nekoliko spremenili start.
– Odšremali en par skal.
– Postavili ‘provizoriš’ zapornico (verigo).
– In še vse kar sem pozabil.

– Postavili bomo še ene montažne (odstranljive) planke, da ne bomo ovirali gozdarjev.
– Dodali nekaj malega fixnih.
– Prijavili se bomo tudi na občinski razpis.
– In še vse kar sem pozabil.
– Čakali bomo sneg.

Evo, zdej pa veste!


29.5.- ŠOKANTNA AKCIJA

Ne prav mnogo, a dovolj, se nas v petek na Pringlnu je zbralo. Glih, da se nam niso zbrale še solze v očeh, ko smo primalali do tretjih plank od spodaj navzgor. ‘Ma, se tu ni možnu’, so bile prve besede: ‘Planke nam kradeje’. Ja! Mater! Plohi so manjkal! ŠOK, ihta, razočaranje. ‘Ma, kira mona?’

Ni kej; zanimivo! To ni bil vandalizem, ne huligani, niti mladinci ki ‘zdravo dihajo’ na Tratah. Njet! To je bil odrasli nekdo, ki se tam okoli večkrat giblje, nekdo, ki ima zadevo ‘pod kontrolo’, ki je točno vedel kam, kdaj in po kaj je prišel, kakšno orodje in prevoz rabi itd. Ni se lotil kar od kraja, pri prvih plankah. Ma kaki; šele ta tretje, zložene iz petmetrskih desk, so bile prave! Nič odruvano, nič odtrgano, vse lepo s križnim izvijačem razstavljeno; še vijake je frajer u žep stlaču, da ne bi šlo kaj v škodo. Škoda? Finančna ni prav velika, tistih par desk in šraufov bomo že kupili. Moralna? Oh yes, ta pa ja. Mi se gor neki matramo, cajt zabijamo; potem pa pride nekdo mal u nabavo. Ja pa p…., prid pa ti damo 15 jurjev, pa si pejt kupt pol kubika plohov.

Evo, če se vrnemo dve zimi nazaj, ko smo tisto barakco dol pri cilju postavili. Da bi bila bolj uporabna, smo namontirali dve zložljivi polički. Ja, kaj? Tisti ‘patent panti’ so vredni par jurjev in so gladko zginl! Da ponovim: Nič odruvano, nič odtrgano, vse lepo s križnim izvijačem razstavljeno; še vijake je frajer u žep stlaču, da ne bi šlo kaj v škodo.

Kwa zdej nardit? A po vsaki sezoni vse odšraufat pa skrit? A vaško stražo uvest? Al raj zamažemo z vsem skupaj? Zarad enga lopova? Dobro; OK; lahko, da mu delamo krivico; možno je, da jih je blo več. Sorry!

TIRALICA

(čist resna)

Tisti, ki nam pomaga priti do storilca, dobi nagrado- 15 jurjev. Storilca ne bomo prijavili policiji, ampak mu bomo svečano izročili- tudi 15 jurjev, da si bo lahko kupu pol kubika žaganc! Pet metrskih, če hoče; al pa šest!

Hvala in lep pozdrav!

Praznina (v glavi)

24.5.- DELOVNA AKCIJA V PETEK 26.5. OB 15h NA TALERJU
Gremo mal planke impregnirat, mal jih od tal dvignt, mal kešn kanal skopat ipd. Rabili bomo: dve špricalci za škropljenje sadja, penzlne, krepce za barvo, grablje, motike (ravnce 🙂 ) in lopate.
Če bo potrebno se bomo dobili še v soboto dopoldan.
Dodatne informacije na : 031 35 66 25- Didl


5.4.- V nedeljo smo na Talerju opravili končno čiščenje: odpeljali bale na kompost, mizo k Tofu, stlačili valjar in palete v barako, pospravili okolico nasploh, pobrali smeti, zapičili planinski smerokaz in malo zrli v prihodnost. Ja; marsikaj se še da nardit. Bomo!


27.3.- Včeraj smo na Jesenicah ‘pokasirali’ dva naslova državnih prvakov in dve četrti mesti. Tud gorenci so se zgleda že mal naveličal, saj udeležba ni bla ne vem kako masovna. Teža uspehov je mogoče mal manjša, medalje pa glih tolk vagajo 🙂 . Zdej pa res lahko nehamo za letos. REZULTATI

22.3.- Ker je na Sorici še cel kup snega, tekme v soboto ne bo; državno prvenstvo pa je prestavljeno v Savske jame nad Jesenicami. Rok prijav je do petka do 16h! Organizator opozarja tudi na premik ur na poletni čas. RAZPIS
Je že sprememba: za športne in samotežne sani pred prijava bi nujna!

20.3.- Zatvoritev dobro uspela. Sankanje je bilo bolj merda, zato pa druženje kar na nivoju. Imeli smo tudi nekaj gostov z Gorenjske, a so eni šli še preden so drugi prišli. Uradno zatvoritev smo (na Talerju) zatvorili tam nekje okoli 21h. Nekaj slik je tukaj.

18.3.- Tisti zelo dobro se je hitro premislil. V petek popoldne je bila že župa. Danes zjutraj pa še kar gut. Se vidimo popoldan.

17.3.- Včeraj smo dvakrat potegnili mrežo in se dvakrat spustili. Tako zelo, zelo, zelo je dobro, da je bilo redko kdaj bolje! Sankati se bo še kar dalo, proge pa urejali bomo več ne.
Zato bo v soboto po 14. uri:
URADNA ‘ZATVORITEV’ SANKAŠKE SEZONE NA TALERJU!
Vabljeni!

16.3.- Saj se mi kar ne zdi možno. Včeraj sem bil na Talerju prvič po 20. februarju. Proga je še čist gut. Sicer je precej shojeno in zato sankanje tresoče do skakljajoče; frči pa še zmeraj full.
Proga je torej urejena, sankanje možno; ni pa glih u nulo!
Saj bi lahko mrežo potegnili, pa glede na obisk (ki ga praktično ni več) to nima smisla.

13.3.- Mal me je Vencl zdražu na idrija.ws! Kot je na isti strani poročal že ivanm, so naši uspehi s sobotne tekme v Podljubelju sledeči: Alenka srebro, Nejc bron, Stane četrti, Ivan šesti. Čestitamo!
Po tekmi so se Alenka, Nejc in Stane odpravili trenirat v Savske jame nad Jesenicami. Pridružila sva se še Tina in Didl, na nedeljski tekmi pa še Venčk. Rezultati: Vencl u prafaktorje, Stane peti, Nejc četrti, Tina in Alenka drugi, Didl prvi.
Žnidaršič Alenka je postala zmagovalka Pokala Slovenije v kategoriji Članic! Čestitamo!

7.3.- Tudi ta petek tekme na Soriški planini ne bo! Proga na Talerju je urejena.

6.3.- Tekma na Soriški planini je zaradi nemogočih vremenskih razmer odpadla.
Ohoho bračo; obeta se pester konec tedna:
– petek, 10.03.2006 OP Soriška Planina – popoldan – SD Domel Železniki- ODPOVED ali PRESTAVITEV
– sobota, 11.03.206 OKP Podljubelja – SAK Podljubelj
– nedelja, 12.03.2006 14. Memorial Joza Jelovcana – Finale – SAK Jesenice.


28.2.- Šest osebkov se nas je odpravilo na pusto pustno nedeljsko jutro v Dolenjo vas. Prinesli smo en komplet medalj. Alenka je zmagala pri članicah in je zdaj vodilna v Pokalu Slovenije, Didl sm bil drugi pri članih (jebemtistotinko), Stane pa tretji pri starejših članih. Glede na zdravstveno stanje kar nobl uspehi. Rezultati.

24.2.- Pust in vreme delata svoje. Sankaška proga je trenutno v drugem planu. Sezona pa vsekakor še ni končana: v nedeljo je nova tekma Pokala Slovenije v Dolenji vasi pri Železnikih, progo na Talerju bomo pa tudi še zrihtali.

20.2.- Saj ne bi verjel, če ne bi bil zraven. Dva ‘anonimna’ sankoholika sva v soboto sankala v dežju. Saj ko sva odrinila od doma je sijalo sonce, potem se je pa malo poslabšalo. Proga je glede na vremenske razmere dobro zdržala… v soboto… V nedeljo je bilo pa že bolj čudno… Brž zjutraj še gut, takoj naslednjo furo pa že orto merda. Se je začelo predirati in vdirati… in ni bilo več gut. Bli smo pa že trije.
Sicer pa za progo še ni skrbi. Snega je dovolj, če bodo temperature kaj padle, potegnemo mrežo in sankamo, sankate, sankajo. Kakor kdo; sankoholiki bomo 😀 !

13.2.- Vikend bil je lep. Sankanje v petek popoldan in soboto dopoldan je bilo eno kvalitetnejših v zadnjih letih! Žal naj bo tistim, ki so zamudili. V soboto je bilo en par organiziranih druženj, ki so prav lepo uspela. Včeraj pa na progi bore malo obiskovalcev. Zgleda, da je zima predolga in so se ljudje že naveličali sankat. Al kaj je za en zlodi?

10.2.- Speglano! Pričakujemo lep konec tedna.

9.2.- 5 cm novega je frcnilo. Prilika, da malo zglancamo progo! A bomo?

7.2.- Jutri je dela prost dan. Nekateri člani SaK Idrija pa predlagajo drugače: malo poglihat nekatere luknje in kupčke, ki se pojavljajo na progi. Dejmo se mal e-mailat in slišat, da se zmenmo!

6.2.- Na Talerju je bilo ta konec tedna še kar malo ljudi. Zgleda, da Graparje že malo pust baše. Sicer pa so se tekmovanja v Podljubelju udeležili štirje člani Sak Idrija. Edi Jeram je bil v članski kategoriji tretji. Čestitamo! Uradnih rezultatov sicer še nimamo, čestitamo pa tudi ostalim.

3.2.- Odpravljamo se na tekmo v Podljubelj. RAZPIS! A bi šel kdo zraven?

KOT ŽE ENKRAT NEKJE SPODAJ OMENJENO:
PROGA NA TALERJU NI SAMO ZA ČLANE KLUBA ALI GRAPARJE!
NA SANKANJE STE VABLJENI PRAV VSI!

2.2.- Paštimanu! Danilo, Tine in Zdravko so pospravili še zadnje posttekmovalne ostanke. Jutri pod noč bomo potegnili mrežo, da bo proga speglana za konec tedna.

1.2.- Zelo lepo bi bilo, če bi se danes dobili trije štirje ljudje dobre volje! Na progi so še tri štiri stvari za postoriti!! REŠENO!


31.1.- Ker poročila še ni na vidiku, naj na kratko malo naložim:
Vremenu se je v soboto čisto odpelo; bolj ali manj scalo je cel dan. Kljub temu je bila udeležba (tako tekmovalcev kot gledalcev) na zavidljivem nivoju. Nekaj potencialnih gledalcev je, baje, ostalo doma, ker se je komentatorja slišalo po celi Idriji, tako da res ni bilo potrebe hoditi na Taler 🙂 . Ker na tekmovanju ni bilo poškodb, smo vsi zadovoljni.
Naj se zahvalim: Trgos d.o.o.- 3×3, Gravi- Mlakar Miha s.p., MPI Racing Idrija, članom KPD Grapa, članom SaK Idrija in VSEM OSTALIM, ki ste pripomogli k izvedbi prireditve. Zahvaljujem se tudi tistim, ki sem jih pozabil. (Npr. Ediju Jeramu, ki je ob priliki svojega rojstnega dne v soboto častil pogostitev, ki smo je bili deležni, v vrednosti 10 jurjev. Hvala in vse najboljše!)

30.1.- Tekmovanje je uspelo. Poročilo sledi. Nekaj fotografij si lahko pogledate tukaj in tukaj. REZULTATI

27.1.- Tudi sinoči smo vložili še vsak po 5 ur. Proga je zdaj kar gladka; le mestoma še malo poskače.
VABLJENI NA TEKMOVANJE

26.1.- Včeraj se je na progi zelo pridno delalo, če ne že kar garalo. Galerija
Je pa še vedno za zrihtat pol proge, torej: vabljeni tudi danes.

25.1.- Nekaj me grozovito matra. Baje je enkrat (ali večkrat) nekje en Grapar ali član SaK Idrija (ali oboje) izjavil, da ni prav, da se mi na progi matramo in garamo itd., sankat in progo ‘uničevat’ hodijo pa vsi. To ni, poudarjam, TO NI, stališče ne Sankaškega Kluba Idrija, ne Graparjev na splošno.

Vedno in povsod vabimo na brezplačno zimsko rekreacijo vse in vsakogar!
Če se dotičnemu ‘revolucijonarju’ zadeva zdi sporna, naj se hodi samo sankat!

Tajnik SaK Idrija in Grapar

David Velikanje

24.1.- Prispevek, ki ga je v petek posnela RTV, bo na sporedu ta četrtek okrog 16h30 pri novicah v mladinski oddaji 11. šola.

23.1.- Posneli smo se, posankali tudi. V soboto je bila proga prav prijazna do sankačev; ker pa je malo odjužilo, je ponoči zmrznila. Včeraj dopoldne je bilo zato prav dirkalno. Popoldan spet ‘jug’, kar je povzročilo pojav visokih kucljev in globokih jam. Bomo tekom tedna malo porihtali. Ko bomo vedeli kdaj, vas obvestimo.
Sicer pa vzdušje klasično fantastično.
Aja, pa tudi tečajnikov je bilo kar nekaj. Napredek od prejšnjega tedna je bil očiten!

20.1.- Snemanje danes ob 14h30! Bo pa to kratek prispevek pri novičkah v mladinski oddaji 11. šola. Mladinci pridite se pokazat!
Če je kdo prejšnji teden zamudil tečaj, ali pa bi želel še malo dodelati naučeno, naj se jutri ob 14h00 znajde na cilju sankaške proge.
Vikend bo lep! VABLJENI!

19.1.- Dobro so delali včeraj! Proga zrihtana; na začetku bo za spoznanje počasnejša, a varnejša. Pridte, pridte!
Jutri, torej v petek 20.jan.2006, pridejo z RTV nekaj snemat za mladinsko oddajo 11. šola. Pridte se sankat, da ne bo samo Didl na TV 😀 .

18.1.- Padlo ga je nekaj! Nekaj bo treba nardit z njim! Danes!
Malo bo treba pomrežati; nič hujšega.
Popoldne torej AKCIJA!

17.1.- No pa smo bli; včeraj: na Odmevu, Kopru, Primorskih… na www.idrija.ws smo pa tako ali tako Non-Stop.

16.1.- Vikend bil je lep! Vreme mogoče ne, ostalo pa vse! Tečaj dobro obiskan, Taler nasploh tudi, talerji polni, kozarci nasploh prav tako.
Mediji so kar zainteresirani za aktualno dogajanje. Prejšnji teden so o nas pisale Primorske novice, pa ta teden bodo spet; v petek smo bili v Idrijskih novicah, pa druh teden bomo spet; danes okrog 10h na Radiu Odmev; en večer ta teden pa na TV Koper pri Kroniki ob 18.45. Berte, glejte, poslušte, predvsem pa sankajte! VARNO!

12.1.- Končno! Kaj bi radi najprej? Dobro al slabo novico? Dobro ste že dobil: stran dela! Zdej ena slaba: danes popoldne je delovna akcija. Ob 4h, 5h, kadar kdo utegne! Kanta vode in lopata (inf.: 031 35 66 25). Poravnati moramo kupe, saj skače kot na motokrosu. Še ena dobra: vremenska napoved je OK; vikend na Talerju bo super.
V soboto ob 14h bo en kratek tečaj sankanja s športnimi sanmi. VABLJENI!
Sanke so prišle. Kdor jih je naročil naj pride ponje k Didlnu. Ta dolgih je premalo, krajših z gurtnami je pa nekaj viška. Viška so tudi zajle.

11.1.- Porkafix; a se bomo zmotal iz te informacijske blokade, al ne?