NOVICE 2006

NOVICE 2007

18.12.- Napovedano sneženje se ni spustilo do nižin. Več sreče prihodnjič!

14.12.- Dobili smo termin za izvedbo tekme sankaškega Pokala Slovenije. Če bo kaj zime, bomo tekmovanje ‘ZA TALER’ izvedli v soboto 20. januarja.
Celoten spored tekem Pokala Slovenije lahko najdete na sankanje.com.

10.12.- Ajde, glih za vzorec ga je pa padlo. A vzorec bil je tanek, vzorec res je tanek BIL.

6.12.- Uu, da bi vi vedeli kaj vse smo pred to sezono postorili. Pa še kaj bomo! Če bo svoje postorilo še vreme, nam z ramen bo padlo hudo breme…
– Imeli smo občni zbor. POROČILO
– Oddali smo vlogo za pridobitev statusa društva, ki deluje v javnem interesu.
– Prijavili smo se na razpis Fundacije za šport. Projekt: Obnova sankaške proge.
– Premaknili smo barakco.
– Pograbili in poravnali progo na celi dolžini (res lepo zgleda).
– Dodali nekaj plank.
– Nekoliko spremenili start.
– Odšremali en par skal.
– Postavili ‘provizoriš’ zapornico (verigo).
– In še vse kar sem pozabil.

– Postavili bomo še ene montažne (odstranljive) planke, da ne bomo ovirali gozdarjev.
– Dodali nekaj malega fixnih.
– Prijavili se bomo tudi na občinski razpis.
– In še vse kar sem pozabil.
– Čakali bomo sneg.

Evo, zdej pa veste!


29.5.- ŠOKANTNA AKCIJA

Ne prav mnogo, a dovolj, se nas v petek na Pringlnu je zbralo. Glih, da se nam niso zbrale še solze v očeh, ko smo primalali do tretjih plank od spodaj navzgor. ‘Ma, se tu ni možnu’, so bile prve besede: ‘Planke nam kradeje’. Ja! Mater! Plohi so manjkal! ŠOK, ihta, razočaranje. ‘Ma, kira mona?’

Ni kej; zanimivo! To ni bil vandalizem, ne huligani, niti mladinci ki ‘zdravo dihajo’ na Tratah. Njet! To je bil odrasli nekdo, ki se tam okoli večkrat giblje, nekdo, ki ima zadevo ‘pod kontrolo’, ki je točno vedel kam, kdaj in po kaj je prišel, kakšno orodje in prevoz rabi itd. Ni se lotil kar od kraja, pri prvih plankah. Ma kaki; šele ta tretje, zložene iz pet metrskih desk, so bile prave! Nič odruvano, nič odtrgano, vse lepo s križnim izvijačem razstavljeno; še vijake je frajer u žep stlaču, da ne bi šlo kaj v škodo. Škoda? Finančna ni prav velika, tistih par desk in šraufov bomo že kupili. Moralna? Oh yes, ta pa ja. Mi se gor neki matramo, cajt zabijamo; potem pa pride nekdo mal u nabavo. Ja pa p…., prid pa ti damo 15 jurjev, pa si pejt kupt pol kubika plohov.

Evo, če se vrnemo dve zimi nazaj, ko smo tisto barakco dol pri cilju postavili. Da bi bila bolj uporabna, smo namontirali dve zložljivi polički. Ja, kaj? Tisti ‘patent panti’ so vredni par jurjev in so gladko zginl! Da ponovim: Nič odruvano, nič odtrgano, vse lepo s križnim izvijačem razstavljeno; še vijake je frajer u žep stlaču, da ne bi šlo kaj v škodo.

Kwa zdej nardit? A po vsaki sezoni vse odšraufat pa skrit? A vaško stražo uvest? Al raj zamažemo z vsem skupaj? Zarad enga lopova? Dobro; OK; lahko, da mu delamo krivico; možno je, da jih je blo več. Sorry!

TIRALICA

(čist resna)

Tisti, ki nam pomaga priti do storilca, dobi nagrado- 15 jurjev. Storilca ne bomo prijavili policiji, ampak mu bomo svečano izročili- tudi 15 jurjev, da si bo lahko kupu pol kubika žaganc! Pet metrskih, če hoče; al pa šest!

Hvala in lep pozdrav!

24.5.- DELOVNA AKCIJA V PETEK 26.5. OB 15h NA TALERJU
Gremo mal planke impregnirat, mal jih od tal dvignt, mal kešn kanal skopat ipd. Rabili bomo: dve špricalci za škropljenje sadja, penzlne, krepce za barvo, grablje, motike (ravnce 🙂 ) in lopate.
Če bo potrebno se bomo dobili še v soboto dopoldan.
Dodatne informacije na : 031 35 66 25- Didl

MANJKA ARHIV ZAPISOV CELE ZIMSKE SEZONE 2006

REZULTATI SANKAŠKE TEKME ‘ZA TALER’ 28.1.2006

Rezultati tekem in končni vrstni red Pokala Slovenije na www.sankanje.com