NOVICE 2007

NOVICE 2008

11.12.- Ni kej pisat.

4.12.- Nič ni bilo z vami prejšnji teden.


30.11.- Jutri, torej v soboto 1. decemberja, po 10 uri dopoldan, bi bilo lepo, če ima kdo kaj cajta, da gremo mal drva pobrat okrog proge. Talerčk bo v pogonu, kakšna motorka pa tudi ne bi bila odveč. (Ker znam bit bolan, se raje javite Barakarju).

27.11.- V Galeriji fotozgodba z naslovom Obnova Talerčka ali Čarovniki iz gOZdA .

25.11.- No, v petek se nas je našlo ene 6. Dovolj, da smo postorili, kar smo se namenili. Na progi sami je najnujnejše zdaj opravljeno. Je pa še malo za poštimat valjar, pa še na Talerčku (saj veste, našmu novmu kamiončku) je nekaj malenkosti za dokončat; če bo čas, bomo še malo drv pobrali okrog proge in tisti parking 100m pred Pringlnom počistili. Skratka: jeb.š pumlad, dej zej snih…

23.11.- Ker se ne smemo pustiti presenetiti, bo treba kar danes popoldan ali jutri dopoldan poglihati tist pesek. Če je kdo na volji, naj se javi Didlnu.

22.11.- Občni zbor je bil. Poročilo bo (ko bo), zato samo na hitro: imamo 58 članov s plačano članarino, kamionu bo ime Talerčk, zelje pa dobi Barakar (ker je bila letina baje dobra, ga dobi 3kg). Aja, znižanja članarine občni zbor ni sprejel .
Nekaj stvari je še za postoriti. Konkretneje boste po potrebi obveščeni; vseeno pa: prvi dan, ko bo kazalo na suho in ne zmrznjeno je treba poglihat pesek na zgornji ravnini.

20.11.- V sredo 21.11. ob 19h pri Zagodu torej Redni letni Občni zbor Sankaškega kluba Idrija. Pridite prosim in bodite točni; sicer se moramo pol ure gledati, da sklepčnost velja.

18.11.- Delovna akcija podelana; proga spucana in poglihana. Pravzaprav je še 7 kubikov za speglat, ker je Srečko kipnu že po zaključku akcije v soboto. Bomo; nekega lepega južnega popoldneva, ko se malo zmehča. Ta teden bo predvidoma že v pogonu kamiončk, tako da bi spotoma še napravili nekaj drva za Munha.
Kamiončku je še treba ime izbrat. Cajt za predloge je do občnega zbora, ki bo v sredo 21.11.2007 ob 19h pri Zagodu. Avtorja izbranega predloga še vedno čaka nagrada: 2kg kislega zelja (priznane blagovne znamke Kisau DeJongi); ni zlodi, da ne najdemo še kake flaše za zram.

16.11.- Danes in jutri torej delovna akcija. Malo bomo poglihali cestišče in odšremali nekaj skalc.

14.11.- Eno malo ga je dalo, da bi vsaj ga kar pobralo.
V Idrija mesto ga je par cm, v Grapi pa več kot 5. Upam, da ga bo do petka pobralo, da bomo lahko delali!

9.11.- Naj malo vnaprej napovem dva dogodka:
– Naslednji petek, torej 16.11. popoldan in soboto 17.11. dopoldan, bi v primeru lepega vremena izvedli delovno akcijo na Talerju. Saj veste: lopata, grablje, motika, kramp, ule…
– Redni letni občni zbor v sredo 21.11., torej čez slaba dva tedna.

8.11.- Winstoperje lahko (ob plačilu članarine) prevzamete danes od 17h do 19h pri Davidu (info na 031 35 66 25). Seveda pa tudi jutri popoldan, pa v soboto,… itd. Zaželjeno je valda čim prej.

5.11.- Danes smo zaključili s pobiranjem rednih prijav za winstoperje. Jutri bodo dostavljene še dodatno naročene jakne, do četrtka popoldan bodo prštepani našitki; nakar bo, ob poravnavi članarine seveda, možen prevzem windstoperjev pri Didlnu na Mrakovi 58 v Idriji. Tisti, ki ste jakne že prevzeli, lahko članarino poravnate tudi pri Eču.
Vse, ki se niste odločili za klubski našitek iz ‘estetskih’ razlogov, naj nekoliko opogumim z informacijo, da bo emblem našit na zelo ‘nevpadljivem’ mestu, na levi ali desni strani spodaj. Men se zdi full stajliš!
!!!EVO SLIKCE!!!
Našitkov je nekaj več, zato bodo na voljo tudi članom društva, ki se niso odločili za nakup enotnih jaken. Tudi te se bo najbrž še dalo dobiti naknadno.
Sponzor našitkov in štepanja je: ŠIV tekstilne storitve Tratnik Nataša.


30.10.- Windstoperji so! Kadar utegnete pojdite pomerit, nakažite 50EUR (ostalo krijeta Velo in SaK Idrija), se zapišite in pustite jakno v trgovini, razen če klubskega našitka ne želite imeti (je pa s strani kluba sicer zaželjen). Pa ne pozabite Jeramu plačat članarine za 2007 in 2008!

25.10.- Windstoperji naj bi bili v ponedeljek. Vas obvestimo! (da ne bi ob 6h zjutraj že vsi v vrsti stal pred Velo centrom 🙂 )

23.10.- V začetku novembra bo vodstvo SaK Idrija sklicalo redni letni Občni zbor. Točen datum še ni določen.

19.10.- Z akcijo zbiranja humanitarne pomoči počasi zaključujemo. Če kdo še želi prispevati, naj se obrne na Davida.
Windstoperje pričakujemo v četrtek ali petek. Obvestimo.

11.10.- Fundacija za šport RS je delno nakazala obljubljenih 3.000EUR (ostalo bo v ponedeljek), kar pokriva ca 47% vrednosti investicije obnove sankaške proge na Talerju. Ja; hvala ane!

4.10.- Evo; so že spremembe! Windstoperjev, ki so bili namenjeni pomerjanju ni več na zalogi!?!? So pa naročeni novi. In sicer večje količine vsake številke. Ko bodo prispeli, vas bomo obvestili!!

2.10.- V sodelovanju z Velo centrom Idrija omogočamo članom kluba nakup kvalitetne Windstoper jakne po ugodni ceni. Že sam trgovec nudi precejšen popust, dodatno pa bo del kupnine članom s plačano članarino za leti 2007 in 2008 kril klub. Idealna priložnost torej, da našemu blagajniku nakažete tistih 4 + 4 EUR, postanete ali ostanete član društva, hkrati pa za ‘krepane saude’ pridete do odličnega kosa nepogrešljive športne garderobe. Da o enotnem izgledu članov kluba niti ne govorimo. Zaenkrat so za pomerjanje na zalogi samo moški modeli; tekom naslednjega tedna pridejo tudi ženski. Na izbiro imamo: črno ali rdečo barvo moškega modela in (na žalost) samo črno barvo ženskega modela. Manjše številke moškega modela so seveda primerne tudi za dekleta. Glede na vaše želje se bomo: ali odločili za enotno barvo, ali pa omogočili nakup rdeče ali črne jakne.
Če povzamemo:
–              Kdor je zainteresiran za nakup, naj gre v tem ali naslednjem tednu v Velo Center in si izbere ustrezno velikost oblačila, ki si jo bo prodajalec zapisal. Prosimo, če zapišete tudi želeno barvo.
–              Ko bodo jakne prispele, bomo zbrali denar in enotno poravnali račun.
–              Tratniki bodo izdelali ustrezen našitek z logotipom in imenom kluba , ki ga bo možno (ne pa obvezno) prišiti.
–              Članarino lahko poravnate direktno pri blagajniku  Jeram Ediju, tajniku  Velikanje Davidu ali pa ob plačilu jakne.

1.10.- Točno 11 mesecev je potrebovalo pristojno Ministrstvo, da je Sankaškemu klubu Idrija podelilo:
STATUS DRUŠTVA, KI DELUJE V JAVNEM INTERESU na področju športa.
Nima veze. Važno, da ga zdaj imamo!


27.09.-                      KLIC NA POMOČ!
Naša sankaška kolega Vida Veber in Leopold Perko iz Selške doline sta v preteklih poplavah utrpela hudo materialno škodo. Iz jeseniškega kluba je prišla pobuda o zbiranju sredstev humanitarne pomoči prizadetima sankačema.

Za več informacij lahko pokličete Davida na 031 35 66 25
ali napišete E-Mail na info@saklub-idrija.si.


20.06.- Takoj ko smo ga dobili, smo ga zaposlili: polno naložili, po griču vozili in dobro zalili.
Odprt je natečaj za izbiro imena novi pridobitvi. Nekaj predlogov je že podanih, a jih ne bom navajal, da vam brez potrebe ne ‘usmerjam’ ustvarjalnega duha. Natečaj se bo z izbiro imena zaključil na jesenskem občnem zboru SaK Idrija. Zaenkrat je za najizvirnejši predlog razpisana nagrada dva kilograma kislega zelja.

19.06.- IMAMO GA! IMAMO GA! GALERIJA. ITAQ!

02.06.- Včerajšnji dan lahko označimo kot DAN (prve) ZMAGE. Zaključena je namreč prva faza prenove sankaške proge na Talerju. Spremenili smo zgornje startno mesto, dodali ovinek za zmanjšanje hitrosti v Sunčani uvali, na izpostavljenih mestih postavili lesene zaščitne ograde, na obračališču pa z montažnimi ogradami pozimi oblikujemo še en ovinek za zmanjšanje hitrosti. Nekaj slikovnega materiala v galeriji.
Zdej bomo mal čmurili na lovorikah; kešn dan al pa dva; pol pa novim nasproti!


28.05.- Še dve:
–              Občinska športna zveza nam je za osnovno delovanje kluba v letu 2007 namenila 226EUR. Glede na trenutno veljavni pravilnik, nimamo osnove za pridobitev dodatnih sredstev.
–              V soboto dopoldan smo pri barakci na Pringlnu namestili, dobro pritrdili 😀 in slavnostno otvorili komplet hrastove mize in klopc. Za donacijo hrastove nepremičnine (in hmeljne tekočine) se najlepše zahvaljujemo podjetju Trgos d.o.o.- 3×3. Slikce bodo! So že v galeriji!

23.05.- Da ne boste mislili, da se nič ne dogaja!
–              Potekajo resni dogovori o nakupu kamioneta.
–              Poteka resno pridobivanje sredstev za nakup le-tega.
–              Pomladna setev dodatnih plank je že zaključena.
–              Tisto malo zemeljskih del zna biti tudi kmalu podelanih.
–              Nasip pod ciljnim prostorom bomo za začetek nasuli z ostanki prve košnje (ko bo) in naknadno (po potrebi) zatravili.

Juhej


24.03.- Nekaj sklepov razširjene seje:
– V mesecu Aprilu in Maju je potrebno zaključiti z deli, ki so predvidena v projektu obnove sankaške proge.
– Brežino pod ciljnim prostorom je potrebno nasuti z ustrezno prstjo in zatraviti.
POTREBUJEMO USTREZNO PRST!

– Resneje smo zastavili aktivnosti za nakup stroja, primernega za pripravo proge.
POTREBUJEMO DNAR!

O konkretnih akcijah boste dodatno obveščeni!
Pa še ena extra informacija: tisti, ki še niste, lahko blagajniku plačate članarino.

23.03.- V včerajšnjih Idrijskih novicah sta objavljena dva članka v zvezi z našo sankarijo. Enega je spisal Silvo Kovač (str.12), drugega pa naš tajnik (str.4). Kompleten pregled rezultatov naših članov v letošnji sezoni pa je objavljen v rubriki Mozaik (str. 14).

20.03.- Vabljeni na razširjeno sejo upravnega in nadzornega odbora SaK Idrija, ki bo v petek 23. marca ob 17h30 v gostilni Pri Zagodu.
Kako že gre tista: Butasta zima s prazno glavo kima… Mater, a ga ni moglo pred dvema mesecema še teh 20 butnt 🙁 !

19.03.- Na Talerju je že blizu 20cm snega. Proge pa vseeno nimamo namena urejati!
V petek bo verjetno ena razširjena seja upravnega odbora. Vabilo sledi!

13.03.- Taler za silo pospravljen. Planke na kupu, valjar in palete u baraki, ketna v kevdru. Smeti bo še mal za pobrat, pa tiste ostanke škarpe pod rezervoarjem nekak zasut.

11.03.- Za enkrat samo na kratko: lanskih naslovov državnih prvakov nismo uspeli ubraniti, imamo pa dve podprvakinji. Čestitke Tini in Alenki. Galerija. Na današnji finalni tekmi Pokala Slovenije pa smo osvojili eno zlato ter dve srebrni medalji. Čestitke Tini, Alenki in Nejcu. Pokal Slovenije skupno je v kategoriji Deklic osvojila Tina, medtem ko sta bila Alenka in Ivan druga v svojih kategorijah. Čestitamo in pozdravljamo!
Izčrpnejše poročilo sledi (že enkrat). Galerija.

06.03.- Državno prvenstvo bo pa še dan prej. V soboto ob 10h se bo na Soriški planini pričela tekma s športnimi sanmi. Pred tem bo tekma državega prvenstva s tekmovalnimi, za konec pa še s samotežnimi sanmi. Razpis bo na sankanje.com objavljen danes popoldan.
Bogat sankaški vikend se nam obeta!!!

05.03.- Finalna tekma Pokala Slovenije bo v nedeljo 11.marca v Savskih jamah nad Jesenicami. Kar nekaj naših tekmovalcev ima možnosti za lepo uvrstitev v skupnem seštevku, dva (dve) celo možnosti osvojitve pokala! Pozor na zgodnjo uro, saj se bo zaradi visokih dnevnih temperatur tekma pričela že ob 8h zjutraj. Prijave do 7h30!!! Razpis na sankanje.com.

02.03.- Prav kmalu se bomo morali spraviti Taler pospraviti. Montažne planke z obračališča, valjar in palete v barako, pa še šaro in smeti okrog barake je za pobrat. S trohico domišlije se zna pokazat še kakšno dodatno delo.

01.03.- Interkontinentalnega pokala ta konec tedna na Jesenicah ne bo. Vreme onemogoča pripravo ledene proge, ki je za tekmovanje na tem nivoju obvezna. Kakšna bo usoda tekmovanj za Pokal Slovenije in državnega prevenstva, ki naj bi potekala naslednji vikend še ne vemo. V skrajnem primeru bo izvedba najbrž možna na Soriški planini.


23.02.- S Fundacije za šport RS smo dobili obvestilo, da so odobrili naš projekt obnove sankaške proge na Talerju. Fundacija pokrije do 50% predračunske vrednosti investicije. Dejansko so nam odobrili ca 44%. Da pa bomo ta sredstva tudi dobili nakazana, bo treba na progi še kar nekaj stvari postoriti. Marca bomo v ta namen sklicali en sestanek (ali pa kar občni zbor). Zdaj čakamo še na rezultate občinskega razpisa, da vidimo, če nas ima tudi lokalna skupnost tako rada kot država 🙂 .
Ta konec tedna zgleda, da ne bo nobene tekme, naslednji vikend je na Jesenicah tekma za Inrekontinentalni pokal s tekmovanimi sankami, 10. in 11. marca pa pričakujemo dve tekmi (tudi državno prvenstvo) in s tem zaključek Pokala Slovenije (če bo še kaj snega).

18.02.- Tretja tekma Pokala Slovenije (na pustno nedeljo) je bila deležna udeležbe treh članov našega kluba; ti trije člani pa dveh kolajn. Čestitke! Galerija

15.02.- V nedeljo že spet Soriška. Tretjo tekmo Pokala Slovenije sicer organizira ŠD Dolenja vas, a v Dolenji vas ni snega.

14.02.- Jao brate! Cist podabu! V nedeljo se se druge tekme za Pokal Slovenije na Soroški planini udeležili štirje člani našega kluba. Uspeh pa je bil malo manj uspešen kot v četrtek. Alenka je bila druga, Nejc in Ivan nehvaležna (četrta) vsak v svoji kategoriji, Edi pa šesti v svoji. Čestitamo! (in pozdravljamo) Rezultati na sankanje.com, slike pa v galeriji.

10.02.- V Galeriji dodan video posnetek sankanja s Talerja (sicer dve leti star) posnet s pomočjo fotoaparata na čeladi.
Če bo vse po načrtu gremo tudi jutri tekmovat na Soriško planino.

08.02.- Trije člani našega kluba so se udeležili prve tekme Pokala Slovenije in vsi osvojili medalje (cel komplet). Tina je zmagala pri deklicah, Stane je bil drugi pri starejših članih, Ivan pa tretji v isti kategoriji. Čestitamo! Fotografije v Galeriji.
Če bodo vremenske razmere dovoljevale, bo v nedeljo na Soriški še ena tekma.

07.02.- S snegom ni v Idriji nič; vremenska napoved pa nič obeta še naprej. Klinc pa taka zima.

03.02.- Danes zjutraj je bilo hudo hitro, popoldan pa zna malo pomehčati. Sankanje je še zmeraj zelo dobro (če odmislimo kakšen kamenček ali štiri).
Ja, pomehčati ja. Na soncu je kar skopnelo, v senci je pa še lepo trdo do ledeno. Sunčana uvala je torej kopna, ciljna ravnina bo pa jutri. Vseeno pa šiba za pop…..! Pri kapelci je blo treba žlajfat!!! Če vam ni škoda šin, je jutri zjutraj še zadnji čas za adrenalinski poslovilni .
Nekaj fotografij v Galeriji!

02.02.- Kljub toplemu vremenu se proga odlično drži- še vedno dobro leti.
Znan je nov razpored tekem Pokala Slovenije. V Idriji bi tekmovanje lahko izvedli 24. februarja, vendar je kar nekaj ‘zadržkov’: prvi vikend po Pustu, zimske počitnice, sneg??? Bomo vidl.


31.01.- Danes je bil na Talerju nek športni dan. Sankanje OK.

30.01- Včeraj je šlo, baje, še najbolje letos. Malo je pojužilo, suh sneg se je navlažil…
Je pa že tudi nekaj kamenja.
Zadnja novica: danes res dobro leti. Barbi se je s tamalimi sankami pripeljala do barake!!!

28.01.- No ja. Ravno malo premalo ravno pravega je padlo za ‘idealno’ pripravo proge, je pa, po podatkih uporabnikov, precej dobro. Prav tako iz druge roke so podatki, da je na Talerju tudi sicer fajn .
Končno je scoprana tudi fotoreportaža z lanske tekme.

26.01.- Evo ga! Končno! Ravno prav ravno pravega je zapadlo za pripravo proge. Za sankanje bo pripravljena že jutri, torej v soboto 27. januarja.

05.01.- Nič kaj novega ni.