NOVICE 2008

NOVICE 2009

Pon. 22.12.- Ma ja. Klinc! Tud recesija je za kej dobra. Ker mi ostaja cajt, se (namest u fitnes 🙂 ) kar sam borim s Talerjem. No ja, danes mi je anonimni sponzor z bagerjem mal pomagal. Kupi materiala na parkingih so poglihani, dve najskali odstranjeni……; zdej pa mal pavze. Kakega snežnega obilja glih ne napovedujejo 🙁 .

Sob. 20.12.- Veje in manjše kamne sem kar sam pobral, za skale in ona dva jaška, se pa še zmenmo.

Pon. 15.12.- Danes sem malo sčekiral stanje na progi in vremensko na internetu. V petek popoldan in/ali soboto dopoldan, gremo mal popucat skale in veje, pokrit dva jaška…, pa še par malenkosti. Obvestimo tukaj in SMS.

Pon. 1.12.- Ja; vreme nam ne gre glih na roko. Bolj na živce 😀 . Mraza ni na vidiku.


Pet. 28.11.- Ni kej, ogrelo se bo 🙁 . Danes še mogoče kaka snežinka, potem pa dež.

Sre. 26.11.- Malo nas za..bava nezmrznjena zemeljska obla. Podlaga se topi od spodaj navzgor, zato mreže nismo potegnili. Lahko bi sicer rekli, da proga ni pripravljena, so jo pa fantje vseeno danes zjutraj že sprobali. Gre kar OK, skače in trese pa baje tudi. Popoldan zna ratat župa. Upajmo, da bo v petek res snežilo…
Tudi popoldansko sankanje adrenalinsko. Nema župa; samo šipa 🙂 .
Proga je kar gut zdržala. Zrihtana sicer ni najbolje…, ampak jutri bo še za ponucat.

!!! PRIPOROČAMO UPORABO ZAŠČITNE ČELADE IN JEKLENIH ZAVOR !!!

Tor. 25.11.- Če ima kdo danes kaj časa, se lahko znajde v grapi malo pred 18:30. Gremo valjar potegnit, pa start na noge in lopato potlačit, pa še mrežo čez…, pa bo…, kar bo…

Pon. 24.11.- Danes smo se, bolj kot ne slučajno, znašli na progi s Talerčkom, Nivo in enim Suzukitom. Smo malo prevozili gori doli. Sneg je idealen za pripravo proge, ga je pa nekje med 25 in 30cm. Jutri gremo še malo povaljat in mrežo potegnit, pol pa gasa. Za izkoristit ga je!

Pet. 21.11.- Sestanek je bil. Kratek povzetek sledi. Delovna akcija tudi.
Boste obveščeni po SMS in tukaj.

Ned. 16.11.- Ker me že kar serijsko sprašujete, kdaj se kej dobimo, pa kdaj bomo kej delal, vas vabim na sestanek, ki bo to sredo, torej 19. novembra ob 19h pri Zagodu.
Predvidoma bi delovno akcijo izvedli v petek 21. popoldan in soboto 22. dopoldan. Če bo vreme, seveda.


Tor. 8.7.- Par kratkih domačih. Zanimivo je, da skoraj vsak lump, ki ga kaj serje po progi, pusti prav lepe sledi: eden je enkrat pasoš zgubu, enkrat drugič je enmu registrska odpadla itd. Če pa koga skrbi, zakaj je trenutno start mal razrit, pa ponižno priznavam, da sem se kar sam s Talerčkom ukopal.
Boljša novica pa je, da je upravljalec gozdne ceste Trate- Pringl- Taler, le-to prav lepo ‘pogredal’.
Do obračališča.             Thanks!


Ned. 25.5.- V zadnjem Komunitatorju so pisali o našem Talerčku. Sicer so ga preimenovali v Talerč; ma naj jim bo. Mi že vemo. Zgleda, da pa tudi Srbi vejo. Izdelujejo namreč genau glih take kamiončke kot je naš. No ja, z manjšimi modifikami. Domača stran in pdf prospekt.
Banda, samo prilepim povezavo, pa jim že crkne stran 🙁 .
Nima veze, sam da nam ne crkne kamion 🙂


Ned 6.4.- Obljubljena.

Sob. 5.4.- Kanale smo spucal, hrano in pijačo tudi. Na krstu našega Talerčka se nas je zbralo okrog 50, na delovni akciji pa nekaj manj (a še vedno več kot dovolj). Bomo zmetal skupaj eno fotoreportažo, ko bo kej cajta. Res lep dan…

Pet. 4.4.- Kar zabavno zna bit jutr. Prijavljenih en kup, dela ne preveč (upam), hrana se rihta…
Lahko pridete tudi neprijavljeni člani društva!

Čet. 3.4.- To soboto, torej 5.4., ob 9h delovna akcija in ob 12h krst kamiona ter piknik. Zaradi količine hrane, prosimo za prijave.
Kar se akcije tiče: čiščenje in urejanje odvodnih kanalov. Pa še kakega novega bomo urezali…

Sre. 2.4.- Zanimivo tekmo so si zamislili na Soriški. Zimski triatlon: sankanje, smučanje, streljanje. Poglejte razpis. Aha, tukaj se še lepše vidi.

DOSEŽKI NAŠIH ČLANOV V SEZONI 2007/2008


Pet. 28.3. Danes je pa spet malo enga praznika. Talerčk smo registriral. A se še spomnite? To je naš kamion. Zdaj pa ga seveda čaka še uradni krst. Ta bo verjetno prišel na vrsto kar na delovni akciji, ki nas čaka v eni od prihajajočih sobot.

Sre. 19.3.- Precej nas je bilo, precej smo se zmenili; predvsem pa bo precej za nardit.

Ned. 16.3.- V sredo 19.3. ob 19h, se v čim večjem številu dobimo pri Zagodu, da malo predebatiramo akcije za obeležitev 50. obletnice kluba.

Sre. 12.3.- Objavljamo zbir rezultatov in skupno razvrstitev letošnje sezone.

Ned. 9.3.- Danes pa še boljše novice. Proga ni bila ledena, kar šest naših tekmovalcev, štiri osvojene medalje in ubranjen pokal. Zmaga Alenke pri članicah, Nejca pri mladincih, drugo mesto in osvojen Pokal Slovenije za Tino pri deklicah ter tretje mesto Staneta pri starejših članih. Ivan je bil v isti kategoriji šesti, Franci pa pri članih sedmi. Čestitke vsem.
Točnega izračuna ostalih končnih uvrstitev v Pokalu še nimamo, zato s tem postrežemo kasneje.

Sob. 8.3.- Dobre novice s ‘poledenele’ Soriške planine. Na DRŽAVNEM PRVENSTVU 2008 smo osvojili dve medalji. Nejc je bil 3. pri mladincih, Stane pa pri starejših članih. Čestitke!
Danes le dva, jutri pa se na finale Pokala Slovenije v Savske jame nad Jesenicami, predvidoma odpravlja pet članov našega kluba. Upajmo, da prinesemo kak pokal za skupno zmago.

Pet. 7.3.- Jutri na Soriški se tekmovalci s športnimi sanmi lahko prijavite do 8h, saj bo žreb številk le za tekmovalne sani.

Sre. 5.3.- Ta vikend kar dvojni tekmovalni program:
–          V soboto na Soriški planini državno prvenstvo. Prijave do 7h30, start ob 8h30.
–          V nedeljo v Savskih jamah nad Jesenicami finale Pokala Slovenije. Prijave do 8h30, start ob 9h00.

Tor. 4.3.- Zima butasta. Mar bi decembra padalo, ko je bil lep mraz.

Ned. 2.3.- Res je bilo hecno. Totalen led, voda pa kar tekla po vrhu. In z neba tudi. Prevladal je zdrav razum in tekmo so odpovedali.


Čet. 28.2.- Še hujš. Prijave samo do 7h30! Vozila naj bi se trening vožnja tako s tekmovalnimi, kot s športnimi sanmi; vendar raje ne zamudite, saj ima organizator možnost spreminjati urnik.
Nejc je scopral dva filmčka s preteklih tekmovanj: evropski pokal samotežne in svetovni pokal tekmovalne sani.

Sre. 27.2.- Pozor, pozor! Državno prvenstvo že v SOBOTO, 1. marca na Soriški. Prijave do 8h, start prve vožnje ob 8h30.

Ned. 24.2.- Pigneter in Lavrentijeva sta pobrala vse kar se je pobrati dalo: zmagala na obeh tekmah ter osvojila svetovni pokal. Pigneter vse to tudi v dvosedih, kjer sta s sovoznikom Claro dobila vseh 6 tekem letošnjega svetovnega pokala in s tem postala prva, ki jima je to uspelo. Naša najboljša: Nina Bučinel 2x na 11. mestu in Žiga Pagon včeraj na 20. ter danes na 14. mestu. Čestitke vsem!

Pet. 22.2.- Na Soriški se je začelo. Pri dvosedih sta še petič letos zmagala Italijana Pigneter in Clara. S tem sta že tekmo pred koncem osvojila svetovni pokal. Po prvi vožnji ženske konkurence je v vodstvu Rusinja Lavrentijeva, ki tudi sicer vodi v svetovnem pokalu. Program.

Pon 18.2.- Fajn tekma. Najboljša uvrstitev naših doslej: 5. mesto. Prve štiri posadke so svet zase! Torej so bili naši najboljši ‘s tega sveta’ 😀 . Tudi iz Idrije kar nekaj gledalcev. Nekaj slik. Poročilo in rezultati.
Ta teden pa dve tekmi: Finale svetovnega pokala.

Pon 11.2.- Ja, v tej ‘nkukršni’ zimi nam ne ostane drugega, kot hoditi na Soriško. Ta konec tedna bo gor en hud spektakel:

FINALE EVROPSKEGA POKALA V SANKANJU S SAMOTEŽNIMI SANMI

Torej sankaška formula ena. V soboto ob 14h trening, v nedeljo 17.2. pa ob 11h prva ter ob 14h druga vožnja v konkurenci. Na internetu pa tukaj in tukaj.

Pon 4.2.- Tekma je bla. Od naših se je na Soriško odpravil samo Ivan. Za doseženo 4. mesto v kategoriji starejših članov mu iskreno čestitamo. Rezultati že veste kje.
Sicer pa je v tudi v Idriji malo pobelilo. Res malo. Zdaj pa dežuje. Klinc!


Čet 31.1.- Ne vem kje imajo pamet 🙂 , da vedno rihtajo tekme Pokala Slovenije na pustno nedeljo 🙂 🙂 . Pa vseeno: razpis na www.sankanje.com

Pon 21.1.- Rezultati na www.sankanje.com , foto pa v Galeriji.

Ned 20.1.- Tudi tokrat se s tekme vračamo z medaljami. Fasali smo eno zlato in dve srebrni. Čestitke Tini, Alenki in Nejcu. Organizatorji so tokrat šli rekreativcem vsaj malo na roko: štart je bil nekoliko nižje, pa tudi proga sama je bila le delno ledena. Hvala!

Sre 16.1.- SD Domel napoveduje tekmo: Za pokal Domela.

Sob 5.1.- Iz SD Domel iz Železnikov so sporočili, da zaradi neugodnih vremenskih razmer tekmovanje za Pokal Domela odpade, oziroma je prestavljeno.

Pet 4.1.- Ma ja, glih ene 1cm ga je napadalo. Itaq pa je napovedan dež, tako da ni skrbi 🙁 .

Četr 3.1.- Na sankanje.com je zalaufal SANKAŠKI FORUM. Navali narode. Registrirajte se in pište!
V nedeljo ob 10h na Soriški prva tekma Pokala Slovenije.

Sre 2.1.- Sričnga pa zdravga!
Nekaj napovedujejo neke padavine. Čez vikend mogoče celo dež 🙁 . No ja, upajmo da ne.