NOVICE 2009

NOVICE 2010

Čet.24.12- Fajn Božič in novo leto vam želim!

Snega itak ne bo kaj kmalu.

Se pa malo družite.

Pa jest in pit ne pozabte.

Tor.22.12- Najprej mal ‘novejše zgodovine’:
–          Prireditvi ob 50.obletnici društva sta nas dodobra izmozgali. Zahvaljujoč butastim vremenskim razmeram je bila organizacija državnega prvenstva zeloooooooooooo zahtevna; razstava v Galeriji pa tudi ne mačji kašelj… Hočem povedati, da se na račun tega, čez poletje ni kaj dosti dogajalo.
–          Vseeno smo pred zimo pograbili listje, poglihali parkirišče in cestišče (slednje tudi s pomočjo gozdarjev), popravili staro rampo… in še nova je zrasla na odcepu za Trate.
–          Po sneženju smo prejšnji torek progo povaljali; …spustil sem se pa tudi že naslednji dan. Premalo ga je bilo, slabo je šlo.

V soboto ga je položilo dobrih 25, valjat pa nismo šli zaradi napovedane ‘jugovine’. Trenutno vedeževalci šacajo od 8 do 11ºC 🙁 . Mogoče se bomo danes celo zapeljali z valjarjem po progi, a upanja, da podlaga preživi to namaknje, ni kaj dosti…

Skratka: Naj se zima začne!

Pon.21.12.- Stran je še vedno delno na bolniški. Nima gripe, je pa vseeno svinjsko bolna 🙂 .


Sre.20.5.- Stran prenašamo na nov strežnik! En cajt zna bit mal čudna…


Čet. 2.4.- Zimski triatlon na Soriški planini letos odpade.


Tor. 31.3.- Triatlon prestavljen na soboto 4.4.

Čet. 26.3.- Skoraj pozabil. V nedeljo bo na Soriški (če je ne bo preveč zasnežilo) zabavni

ZIMSKI TRIATLON

Več na: www.sankanje-domel.com/

Sob. 21.3.- Razstavo smo pospravili. Za silo pa smo pospravili tudi progo. Še se bo treba kako dopoldne malo poigrati s podnom, plankami, kanali, ipd., najlepše pa bi bilo vse skupaj zaključiti s piknikom.

Ned. 15.3.- Petkova otvoritev razstave je bla prav fajn. Ljudi še pa še….; zadovoljni oni…, zadovoljni mi. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k vsemu skupaj.

Tor. 10.3.- Rezultate smo dobili. Tekem v Savskih jamah nad Jesenicami se je udeležilo 16 naših tekmovalcev, osvojili pa so kar 21 medalj: Tina, Andraž, Sonja in Stane po dve zlati, Nejc P. Alenka, Nejc G. in Vida po dve srebrni, Irena in Polde po dve bronasti ter Karmen eno bronasto. Čestitamo!

V skupnem seštevku pa poleg petih, spodaj naštetih pokalov, še drugo mesto Vide pri st. članicah, tretje mesto Nejca P. pri dečkih, Irene pri članicah, Karmen pri st. članicah ter Poldeta pri st. članih. Upoštevajoč še šest naslovov državnih prvakov je to daleč najuspešnejša sezona SaK Idrija v zgodovini sankanja s športnimi sanmi.

Pon. 9.3.- Včeraj se je s tekmama v Savskih jamah končala letošnja sezona Pokala Slovenije. Rekordna je bila udeležba naših članov (na tekmah izven Idrije), rekordno pa tudi število osvojenih medalj in pokalov. Uradnih rezultatov sicer še nimamo, mislim pa, da smo dobili kar 20 medalj (8 zlatih); zagotovo pa 5 pokalov skupnega seštevka: Tina pri deklicah, Alenka in Nejc v članskih ter Sonja in Stane v veteranskih kategorijah. Čestitamo!
Eno kopijo posnetka po katerem sprašujem spodaj smo dobili, ker pa je baje slabe kvalitete, še vedno poizvedujemo po boljši. Help!

Sre. 4.3.- Men se kar trže!!! Tri leta sem imel posnet prispevek o sankanju, ki je bil na RTVS pri e-novičkah po oddaji 11. šola leta 2006. Prejšnji teden pa so ga presnele Rebelde!!! JebemtiRebelde. Na RTV tega nimajo v arhivu. A ima kdo slučajno na kaseti?

Pon. 2.3.- Kar 14 smo jih osvojil ta konec tedna. Tina in Stane po dve zlati, Nejc G. zlato in bron, Andraž in Alenka po eno zlato, Vida dve srebrni, Nejc P. eno srebrno, Irena, Karmen in Polde pa po eno bronasto. Čestitamo!

————————————————————————–

Trenutno ‘držimo v rokah’ kar pet pokalov v skupnem seštevku (od desetih aktivnih kategorij). V nedeljo naj bi bili na sporedu dve tekmi Pokala Slovenije (odvisno od vremena). Če se naši tekmovalci udeležijo obeh tekem, bi vseh pet pokalov morali tudi osvojiti. Možnosti za šestega so še v kategoriji dečkov do 14 let. Pojavljajo se tudi špekulacije o odštevanju točk z naše tekme. NO WAY!!! Tekma je bila, poleg DP, razpisana tudi za Pokal Slovenije; in podeljeni ‘stereo’ kompleti medalj. Če že mora kdo kaj odštevat, naj odšteje najslabši rezultat…


Sre. 25.2.- V soboto ob 18h večerna tekma v Dolenji Vasi (prijave do 17h30), v nedeljo ob 10h pa dopoldanska na Soriški Planini (prijave do 9h30). Oboje šteje za Pokal Slovenije.
Razpisi na http://www.sankanje-domel.com/ .

Na Talerju se še da sankat.

Tor. 24.2.- Evo TV prispevek na www.idrija.com. Piše sicer Primorska kronika, ma po moje je bil ta na Dobro jutro. Raje si ga shranite na disk, saj se ob predvajanju direkt sliši še ena ‘čudna muska’ zraven 🙂 .

Pon. 23.2.- Proga na Talerju je še vedno čisto OK. Sunčana uvala in ciljna ravnina nista več glih za tekmovalne šine, sicer pa je res fajn. Proga čez dan ni zmrznjena in tako primerna za vsakogar. Pa ne pozabit: še vedno na lastno odgovornost.

Čet. 19.2.- Slik z DP bo še kar nekaj objavljenih. Nekaj jih je tudi tukaj. Posnetek oddaje z Radia Odmev pa tukaj (trenutno na tretji strani med posnetki).

Tor. 17.2.- Ja, prav fajn prispevke sta spravila skupaj Dame in Rajki.Tistega iz Primorske kronike se že da videti tukaj: Primorska kronika , baje okrog 16:27 minute; oba pa se bo čez čas najbrž dalo videti na www.idrija.com .

Pon. 16.2.- Sankanje na Talerju je še vedno možno. V Sunčani uvali je že mal kriza, ma gre kar gut. Nekaj fotografij z državnega že v galeriji.

————————————————————————–

DANES MED 18.20 IN 18. 35 NAJ BI BIL PRISPEVEK Z NAŠE TEKME NA TV KOPER, POTEM PA ŠE PO 18.40 PRI PRIMORSKI KRONIKI NA TVS2 IN TV KOPER

Ned. 15.2.- Uspešno tudi danes v Dolenji Vasi: zmaga za Tino pri deklicah, Nejca pri članih in Staneta pri veteranih ter drugi mesti za Alenko pri članicah in Vido pri starejših članicah. Čestitamo!

————————————————————————–

Pa še en (rahlo prirejen) e-mail odziv na včerajšnjo prireditev:

»Vse čestitke za čudovito in nepozabno tekmo na Talerju. Vaš trud je bil poplačan z veliko udeležbo. Če primerjam z —– —– —– —–, lahko rečem, da je bila Vaša tekma na svetovnem nivoju. Bili ste najboljši, tako v organizacijskem kot v družabnem smislu. Všeč mi je Vaša prisrčna nezaigrana prijaznost. To je kvaliteta, zato ostanite taki, ker taki kot ste ste NAJBOLJŠI«

In moj e-mail odgovor:

O, hvala, hvala.
Moram pa reči, da sem bil tudi danes v Dolenji Vasi kar pozitivno presenečen nad vsem skupaj. Tak pristop kot je bil prisoten danes in včeraj (snežena proga, pa ozvočenje, pa topla hrana in pijača, skratka: veselica) je, po moje, prava smer za razvoj rekreativnega tekmovalnega sankanja. Nekako bi bilo treba privabiti še več osnovošolske mladine…

Sob. 14.2.-                     USPELO JE.   HVALA VSEM ZA VSE.

Zaenkrat samo državne prvakinje in prvaki po kategorijah:
–   Deklice: Tina Velikanje SaK Idrija
–   Dečki: Andraž Jereb Idrija
–   Mladinke: Doroteja Vauh Sankaško društvo Domel
–   Mladinci: Jure Pohleven Sankaško društvo Domel
–   Članice: Barbara Pust SaK Idrija
–   Člani: Nejc Gregorač SaK Idrija
–   Starejše članice: Tina Tolar Sankaško društvo Domel
–   Starejši člani: Vili Rakovec Sankaško društvo Domel
–   Veteranke: Sonja Gnezda Idrija
–   Veterani: Stanko Koler SaK Idrija

Dobitnika TALERJA za najhitrejši čas ene vožnje:
–   Ženske: Tina Tolar  Sankaško društvo Domel
–   Moški: Vili Rakovec Sankaško društvo Domel

Več pa en drug dan!
Jutri pa v Dolenjo vas: prijave do 9h30; start ob 10h.

Petek trinajstega- Zdaj bi pa moglo biti. Še mal smo nasul in utrdil, bale namestil, pa streho nardil čez Sunčano uvalo, pa še par malenkosti. Vse za vaše udobje, spoštovani sankači in sankačice 😀 .

Jutri zjutraj pa kar pridite v največjem možnem številu!
Prijave do 9h, start ob 9h30.

Čet. 12.2.- To je bilo pa mal tu mač! Celodnevna tlaka na Talerju…, pa jutri spet. Teli sončni dnevi nam povzročajo kar nekaj težav: od zadnjega ovinka proti cilju in v Sunčani uvali se kar topi… Je pa tajni agent iz Podljubelja danes zadevo pogledal in izjavil; »Ma kaj se sekirate, še na precej slabšem smo se!« Če bo huda kriza, bomo pa progo mal skrajšali…
Jutri torej spet: bale za postavt, mal še sneg poglihat…; popoldan pa še en podn postavt, pa žico za merjenje potegnt, pa količke za fotocelice postavt, pa zihr še kej progo za porihtat… itd.

PROSIMO TOREJ ZA POMOČ DOPOLDAN ALI POPOLDAN.

Sre. 11.2.- Danes popoldan in zvečer torej na progo. Lopata in (po možnosti) čelna lučka. Sicer pa ste dobrodošli že samo kot ‘teptalci’. Če ima kdo kako cerado, naj jo prinese. Potrebujemo za premeščanje snega od tam kjer je, do tam kjer ga ni.

—————————————————————————–

!!! TEKMA BO !!!

Danes je bila udeležba tista prava. Navozili in prerazporedili smo precej snega, jutri ga bomo še nekaj, pa nekaj plank namontiral, pa nekaj bal namestil itd. Vreme gre pa tudi v pravo smer!

Tisti, ki imate čas dopoldan: ob 8h30 pr Didlnu, al pa ob 9h na progi.

Pon. 9.2.- Tudi danes smo delali. Proga je pomrznjena in v relativno dobrem stanju. Jutrišnja odjuga in deževno vreme zna zadevo sicer zelo poslabšati, a je snega v bližini proge še dovolj, da jo v sredo, četrtek in petek usposobimo za sobotno tekmo.

Ned. 8.2.- Prizadevni člani SaK Idrija so spet na progi. Predsednik  društva  ter  vodja proge  Stanko Koler se oglaša s terena in pravi, da se proga počasi približuje kritični točki. Trenutna napoved kaže hladnejšo noč, pa potem toplejši in deževen torek ter nato mraz, mraz, mraz. Obstajajo torej realne možnosti za izvedbo sobotnega državnega prvenstva. Je pa še precej za postoriti, zato:

PONIŽNO NAPROŠAMO VSE ČLANE KLUBA, DA PO SVOJIH MOČEH PRISKOČIJO NA POMOČ.

Najbolj je v tem trenutku dobrodošla uporaba lopate in nametavanje snega na progo. Organizirano bomo to delali še v sredo, četrtek in petek, vseeno pa vsak (ki utegne) lahko to dela že prej (pazite, da ne nametavate kamenja- predvsem na zgornji prepadni ravnini se precej vsipa s skalnatega pobočja ob progi). Druga zelo važna stvar pa je namestitev dodatnih plank in slamnatih bal, saj bankin ob strani praktično ni več. Kar jih ne pobere sneg, jih pa mi zmečemo na progo. Tudi planke in bale bomo nameščali šele, ko proga zmrzne, saj se da trenutno po njej voziti le z motornimi sankami. Še enkrat torej:

PROSIMO ZA POMOČ.

Pet. 6.2.-     DANES TOREJ OD 15h30 DALJE Z LOPATAMI, če ne bo pralo.

———————————————————————————

Proga se presenetljivo dobro drži. Presentljivo slabo pa ‘se drži’ delovna vnema članov SaK Idrija, saj se na progi trenutno (17h30) muči samo 6 ljudi (+ mašinist)!

Čet. 5.2.- Tudi včeraj in danes se je na progi delalo.
SE BO PA TUDI JUTRI, če ne bo preveč pralo. OD 15h30 DALJE Z LOPATAMI

Sre. 4.2.- Pohvalo je treba izreči požrtvovalnim fantom SaK Idrija, ki so se tri večere mučili na progi (včeraj celo v dežju), da bi jo čim bolje pripravili. Na žalost je ‘vode’ preveč in temperature previsoke za izvedbo tekmovanja to soboto. Opravljeno delo pa zagotavlja ustrezno podlago za nadaljnjo pripravo proge, če se bo napovedana nedeljska ohladitev uresničila.

Tor. 3.2.- Glede na vremensko napoved nam ne kaže drugega, kot prestaviti izvedbo Državnega prvenstva na soboto 14.2.

Pon. 2.2.- Včeraj so jo prevaljali, pa danes jo bodo spet. Snega je res kup, pa še sneži, pa napovedan je tud še, pa bo treba še jutri valjat. Pa naj v petek še sever potegne no.

Ned. 1.2.- V Idriji trenutno kar lepo sneži. Bolj nas skrbi vremenska napoved, saj je od torka dalje napovedan dež in višje temperature.
Vseeno bo treba progo danes in juti urediti; morda pa le ‘preživi’…

————————————————————————

Napoved katastrofalna: v četrtek dež in 7 stopinj. Naj se spremeni, no.


Pet. 30.1.- Situacija v zvezi z DP je sledeča: včeraj smo malo posestankovali in določili nove termine za izvedbo državnega prvenstva. Najprej bomo probal zrihtat v soboto 7. februarja, če zaradi vremenskih razmer ne bo šlo, pa v soboto 14. februarja. V primeru, da tudi to ne bo izvedljivo na naši progi, gremo gostovat nekam drugam.

Čet.29.1.- Povaljal smo. Snega je premal. Sankanja ni.

Sre. 28.1.- Grem popoldan pogledat na progo. Če ga je v zgornjem delu več kot 5cm, ga gremo mal povaljat.

Tor. 27.1.- Spet ga znamo dobiti premalo, pa še temperature niso ravno nizke napovedane.
Kot nekateri že veste imamo letos za zrihtat Državno prvenstvo s športnimi sanmi. Prvi termin za izvedbo, 31.januar, je že ‘mimo’. Naslednji je 7.februar. V primeru, da proge na Talerju (ali kake druge v okolici Idrije) ne bi mogli pripraviti, bomo prisiljeni tekmovanje izvesti na eni izmed prog na gorenjskem. Lahko bi sicer počakali do 14.februarja.; vendar je to že nekoliko vprašljivo, saj so teden dni kasneje maškare. Ne smemo si privoščiti, da bi kaj naredili le ‘na pol’. Se bomo še zmenili (in obvestili)! Pomoč, tako s strani članov društva, kot  ostalih ‘simpatizerjev’, bo več kot dobrodošla.

Sob. 24.1.- Napoved se je čisto pokvarila.

Pet. 23.1.- Spet je sneg napovedan; zato grem danes mal kamne in veje pobrat, pa mogoče kako gnilo listje pograbit…

————————————————————————

Kamni in veje več al manj OK, listja je pa čist preveč.
Smo pa nekomu res trn v peti, zgleda. Gume se kotalijo proti Idriji, ravnalna mreža že spet zvrnjena na progo.
Kdor je na zaletišču izgubil kemični svinčnik z imenom politične stranke in enga politika, ga lahko prevzame v barakci na prvi naslednji ‘sankaški dan’.

Sre. 21.1.- Ne bi verjel, če ne bi videl: proga je (razen parih zaplat ledu) POPOLNOMA KOPNA! Skoraj bi lahko rekli, da je bil ves trud prejšnjega tedna zaman. Zakaj skoraj? Zato ker smo imeli vsaj dober trening priprave proge… ter zato, ker smo lahko vsaj dva dni kvalitetno sankali.

Ned. 18.1.- Našli smo se trije ‘ledeni možje’ in se danes dopoldan v dežju še malo posankali. Zdaj pa teden dni objokovanja 🙁 .
V galeriji nekaj novih slikc!

Sob. 17.1.- Dobr gre. Kar precej je trdo, zato jeklene zavore, čelada, dobre šine in previdnost niso odveč. Popoldan pogostitev bo.

Pet. 16.1.- Kot rečeno: danes se gremo mal spuščat. Upajmo, da nam je uspelo kolikor toliko utrditi progo, da se ne bo takoj predrla.
Imamo pa en predlog za povečanje varnosti:
Ker se v spodnjem delu proge v popoldanskih urah sanka vse več otrok, bi bilo dobrodošlo, če bi (tam nekje med 13. in 17. uro) hitrejši sankači vsaj zadnjih 150-200m proge prevozili z zmanjšano hitrostjo.. Bomo označili mesto (malo za eS-om).

Čet. 15.1.- Včeraj je obilo ljudi pustilo po 5 ur na progi (pa še kakšno potem v eni kleti).
Danes ponovi vajo! Moramo še malo povaljati, utrditi start in progo ob plankah.

—————————————————————————————

To smo zrihtal. Jutri bomo sankal, da vidimo kako zgleda. Sneg je bil čisto suh, zato smo morali ‘vgraditi’ kar precej vode, pa še se zlodi ni čist utrdil. Površina je še kar pomrznjena, zato zna fajn letet. Žlajfi…, čelada…, mal pameti…

Sre. 14.1.- Mal ga pa deva. Danes ob 16h z lopatami in čelnimi lučkami. Valjanje, polivanje, ročna obdelava starta in proge ob plankah (kjer valjar ne doseže).

Tor. 13.1.- Rdeče široke metle so danes prioriteta. Info na spodnji GSM cifri!
Če se bo napoved uresničila pa jutri in v četrtek valjat ter lopatat (mogoče polivat).

————————————————————————-

Odziv ni bil najbolj zadovoljiv, smo pa vseglih nardil, kar smo se namenil. Progo smo pometli, zametali s snegom in polili, zamenjali zlomljeno planko; pojedli vse klobase, nekaj čaja je pa ostalo.
Naj ponovim:
Če se bo napoved uresničila, gremo jutri in v četrtek valjat ter lopatat (mogoče polivat).

Pon. 12.1.- Jutri dopoldan bo, glede na vremensko napoved, padla odločitev o delovni akciji. Če bo napoved obetavna, gremo jutri pozno popoldan (pod reflektorji 🙂 ) čistit kamenje s proge; če ne bo nič, ste pa frej 🙂 .

————————————————————————

Večerna napoved kar pozitivna: v sredo10 do 20 cm. Jutri torej delat. Kadar kdo utegne (po 16h seveda). Dodatne luči na Talerčku bodo. Pa še naglavne svetilke, snežna lopata ali široka ta rdeča metla ali pa vsaj roke za pobiranje kamnov. Se uskladimo po SMS in 031 35 66 25.

Ned. 11.1.- Sezono smo uspešno otvorili, progo pa več kot uspešno uničili. Saj sankati se še da; leti kar fajn; šine so pa za na odpad. Foto v Galeriji.

Sob. 10.1.- Danes po 13h45: OTVORITEV SEZONE NA TALERJU. VABLJENI VSI!

Pet. 9.1.- Malo smo progo sprobali, planke na obračališču postavili in dodatno oblazinili. Nese kar gut, luna fajn sveti, žlajfat je treba s celimi podplati, saj s peto hitro skoplješ do peska…, itd. ipd. Jutri se bomo spet.

Čet. 8.1.- Kot rečeno. Danes gremo mal delat. Enih 5 suzga je naprašilo. To bomo malo namočili in povaljali. Na žalost ga je spet premalo. Kak ‘lopatar’ ne bi bil odveč. Pa ‘kvihti’ za na valjar.

————————————————————————

Evo nas nazaj. Ja, no…, kozi kozi… Tistih 5 je precej razpihanih. Nardil smo, kar se je nardit dalo. Še zmeraj je en kup kamnov in peska. Sankanje bo sicer možno, šine bodo pa trpele. Masovno sankanje bo progo hitro dotolklo. Kaj čmo…, zato jo pa imamo…

Sre. 7.1.- Včeraj smo pa šprical ko atomik harmonik. Prototipni model zalivalke dela ku šus.

———————————————————————–

MAL SEM NAPOVED GLEDAL. TUD ČE GA PADE SAMO DVA CENTINA, GA GREMO JUTRI MEČKAT IN ŠPRICAT. INFORMACIJE TUKAJ IN NA 031 35 66 25.

Tor. 6.1.- V galeriji ena slikca medalistov.
Včeraj smo torej mal polival. Ker smo še vedno v fazi razvoja, najbrž zgledamo rahlo čudno; ampak mokro pa je za nami že zdaj 🙂 . Pojavilo se je vprašanje, zakaj ne skličemo več naroda… Po pravici povedano, se mi zdi škoda obremenjevati ljudi, ker je trenutno zadeva bolj ‘prosto po Sizifu’. Raje vidim, da bodo ljudje pripravljeni pomagati, ko bo šlo zares. To pa upam, da bo čim prej. Dej zej snih.

Ned. 4.1.- Zelo uspešen začetek tekmovalne sezone: TRI ZMAGE!!! Pri članicah Žnidaršič Alenka, pri starejših članih Perko Leopold in pri veteranih Koler Stanko. Pri starejših članicah je Veber Vida zasedla drugo mesto, Gregorač Nejc pa pri članih četrto. ČESTITAMO!
Nič ne glejte debelo: Vida Vebrova in Polde Perkotov sta nova člana našega kluba. Upajmo, da ju kmalu vidimo tudi na Talerju.
Smo pa danes na Talerju malo trenirali polivanje. En kup ‘porodnih’ težav se je pojavilo…, ki pa smo jih uspešno rešili. Zato pa tudi je trening. Ko bo šlo zares, bomo tako ‘pripravljenejši’ 🙂 . Jutri gremo še mal trenirat. Polivanje. Če ima glih kdo cajt…?

Sob. 3.1.- Jutri prva tekma Pokala Slovenije s športnimi in samotežnimi sanmi na Soriški. Hkrati tudi državno prvenstvo za tekmovalne in samotežne sani.
RAZPIS
Mi gremo pa malo testirat polivanje proge. Najbrž jutri po kosilu. Info na Didlnov mobi.

Pet. 2.1.- Tistih dobrih 10cm smo včeraj sicer povaljali, a je snega, za normalno sankanje, enostavno premalo. Srečnga pa zdravga!