NOVICE 2010

NOVICE 2011

Sre.22.12.- Sinoči smo jo dobro povaljali in pogladili. Motorne sanke, valjar + 7 kvihtov. Dobro zgleda. Upamo, da bo v soboto še!

Ned.19.12.- Suhega snega preveč, mokre in tople napovedi pa tudi.

Včeraj popoldan smo malo polivali in gladili, danes že tudi malo sankali, zdaj pa čakamo kaj bo vreme prineslo. Naš vrli motornosankač bo s svojim strojem progo še naprej obdeloval, če bo le vreme dopuščalo. Upamo seveda, da bi v božično novoletne praznike lahko odsankali.

Pet.17.12.- Številčno smo bili zelo klavrni včeraj, efektivno pa efektivni. Podlaga je kolikor toliko pripravljena za napovedano sneženje.
Če se bo komu dalo, nadaljujemo v soboto!

Čet.16.12.- Gremo danes okrog 16h30 malo podelat. Kdor le lahko, naj prosim pride!
Še enkrat vas naprošam, da mi na novo cifro ne pošiljate SMS-ov in me nanjo ne kličete, ker tega telefona ne nosim vseskozi s seboj!

Sre.15.12.- Včeraj sva šla z Miranom malo prevozit nestlačene dele. Ker kake hude natančnosti ni bilo mogoče pričakovati, bi šli jutri še malo dodelati: prehoditi ob plankah, prečne kanale zametat, mrežo potegnit in vse skupaj malo zalit (najprej z vodo). Udeležba zaželjena; saj je za petek napovedano sneženje.

Tor.14.12.- Kdo bi si mislil? Če bi jo sproti, bi jo imeli. Če bi jo prejšnji teden malo bolje, pa bi se z otroškega starta tudi dalo. Stane in Nejc sta 4 ure nametava sneg, strojna obdelava pa je na žalost zatajila.                            Je kar je.

Ker so za petek napovedane snežne padavine, bi bilo dobro obstoječo njivo malo ‘pobranat’. Bomo probali najprej s Talerčkom, če ne bo zadovoljivo, se bomo pa še rokonožno malo poigrali.

SMS obvestila. Članstvo sem večinoma že obvestil, da bom za SMS obveščanje uporabljal novo cifro telefona. Vas pa vljudno naprošam, da me na to številko ne kličete in ne pošiljate SMS-ov, saj dveh telefonov ne bom non-stop s sabo trogal.

Pon.6.12.- Ja. No. Bolj len sem letos za to sankarijo. Pa ne samo za pisat.
Snega je sicer še kar, je pa tudi dežja precej. Danes ali jutri naj bi splužili cesto do proge, v parih dneh bo Talerčk (po operaciji na odprtem srcu) dokončno okreval, potem pa ekšn: zvaljat preden zmrzne!

Na žalost moramo uporabiti ‘znucan’ izgovor raznoraznih darsov, občin, države itd: sneg nas je presenetil!!! Prva napoved ni bila tako ORTO, zato nismo odstranili vsega kamenja in poravnali odvodnih kanalov. Zdej pa bo…, kar bo…


Pon.22.11.- V soboto smo šli malo probat listje pucat, na koncu pa smo ga, že kar v temi, celo spucali. Sedem se nas je nabralo skoraj slučajno.
Nas pa še kar nekaj dela čaka. Ker je vreme prav vsak petek in soboto bolj cagavo (vsaj napovedi), je težko sklicevati kako hudo akcijo. Takoj, ko bo napoved kaj boljša, se pa vidimo.

Aja. Občni zbor je bil, zapisnik bomo objavili. Enkrat.


Sre.20.10.- Dolgo se nismo brali, a?
Zaenkrat samo to, da je jutri volilni Občni zbor pri Zagodu. Vabljeni!


Čet.22.4.- Ciljni prostor so včeraj fantje porihtal.

Tor.20.4.- Ker je šajba še vedno na Talerčku (in Dinos odprt ob sredah), bi šli Pringl sfiniširat jutri pod večer.

Ned.18.4.- Kot lahko vidite v Galeriji, je akcija uspela. Ker pa je v ciljnem prostoru sankaške proge še nekaj malega za postoriti (slabe pol ure dela za 3 do 5 ljudi), prosimo nekaj prostovoljcev, da se pridružijo Miranu pri izvedbi teh del. O točnem dnevu in uri vas naknadno obvestimo.

Sob.17.4.- Malo po 9. je na konc Grape že vse živo. Akcija šopa! Poglejte v Galerijo.
————————————————————————————
Ta je pa res graparska 😀 .
————————————————————————————
Neuradni, začasni, delni rezultatki.
————————————————————————————
Uni na golažu, jest pa na bolniški 🙁 .
No pa še zadnja (upam 😀 ) serija.

Pet.16.4.- Včeraj smo dobili pošto s katero nas Občina Idrija obvešča, da nam za izvedbo letošnje tekme Za Taler namenja 700€. Zdaj čakamo še ustrezne obrazce, da lahko izplačilo tudi upravičimo in zahtevamo.

Čet.15.4.-   Zbor za čistilno akcijo je to soboto DO 9h na konc Grape.

Če jih kdo glih ima, lahko prinese rokavice s seboj. Zaključek akcije bo v ciljnem prostoru sankaške proge, torej na Pringlnu, kjer boste lahko namočili kljunčke v golaž in jih spotoma osvežili še s kako redkejšo zadevo. Osnovni meni (snedwič, wada, frutabelllllla) časti organizator akcije, nadstandardnega pa Sankaški klub in Pustno društvo (kuha maestro Sek de la Gr(egor)apa).

Tor.13.4.- Nisem vedel, ampak očitno ima naš klub tudi svojo Ksihtbuk stran??? Pojma nimam kdo to rihta?!? Evo- dubu pojm: Nejc G. je vsega kriv 🙂 .
Tam piše tudi (približno) to: V petek 16.4. po 17 uri ter v nedeljo 18.4. po 18 uri lahko na Radiu Odmev prisluhnite intervjuju z našim prezidentom ter z glavnim in odgovornim urednikom pravkar izdane publikacije.
Sicer pa se je stran spet preselila na nov strežnik…., v upanju, da se rešimo ibnh z virusi (pa še zastonj bo 😀 ).

Čet. 8.4.- Danes ob 18h se je v idrijski Mestni knjižnici in čitalnici (končno) zgodila predstavitev publikacije ob 50. obletnici našega kluba. Baje, da je bila zadeva dobro izpeljana in obiskana. Publikacije so na voljo pri glavnem in odgovornem uredniku Nejcu Gregoraču.

S tem je zaključena ‘trilogija’ obeleževanja častitljive obletnice:
–          Izvedba Državnega prvenstva Slovenije s športnimi sanmi,
–          Razstava v idrijski Galeriji,
–          Izid publikacije.


Tor. 23.3.- Na enem starem CD-ju mi je uspelo najti del manjkajočega arhiva novic. Še vedno manjka (in vedno bo) cela zima 2006 🙁 .

Pa letošnji onBoard posnetek je na voljo v galeriji.

Tor.9.3.- Spet je za nami uspešen konec tedna. 12 tekmovalcev našega kluba je na finalni tekmi Pokala Slovenije osvojilo 7 medalj: zlate Tina pri deklicah, Nejc P. pri dečkih, Irena pri članicah in Nejc G. pri članih; srebrni Karmen pri st. članicah in Stane pri veteranih ter bronasto Alenka pri st. članicah.

S tem smo si prislužili tudi 4 pokale za skupni seštevek sezone 2010: Logar Tea v kategoriji cicibank, Velikanje Tina pri deklicah, Pirih Nejc pri dečkih ter Koler Stanko pri veteranih.         !!!ČESTITKE VSEM!!!

Sre.3.3.- Konec tedna gremo pa v Savske jame nad Jesenicami (Planina pod Golico) pokale pobrat 🙂 . Zaenkrat je za v nedeljo razpisana ena tekma, govorilo se je celo, da bosta dve…


Ned.28.2.- Kar uspešno danes na Soriški: Tina (deklice), Nejc P. (dečki) in Stane (veterani) zlato, Irena (članice) in Alenka (st.članice) srebro, Nejc G. (člani) in Edi (st. člani) pa četrti mesti. Čestitamo in pozdravljamo! (Za ostale pa ne vem točno, ker še nimamo uradnih rezultsov.)

Nekaj pokalov za skupno razvrstitev se nam obeta tudi letos. Konec tedna sledi VELIKI FINALE v Savskih jamah nad Jesenicami. Smo že rezerviral komplet kmečki turizem 🙂 ).

Tor.23.2.- V nedeljo 28.2. na Soriški tekma za Pokal Slovenije. Prijave do 9h30, start pod drugim ovinkom.

Ned.21.2.- Danes spet zelo zelo uspešno!!! Od desetih podeljenih zlatih medalj, smo jih prisankali kar pet, ter zraven še po eno srebrno in bronasto. Postavnejši člani našega kluba pa so krasili začelje v svoji kategoriji 🙂 ) . Zlato torej Tina pri deklicah, Nejc P. pri dečkih, Irena pri članicah, Nejc G. pri članih in Stane pri veteranih; srebro Alenka pri st. članicah ter bron Jani pri mladincih. Izpostaviti velja Nejca G., saj je dosegal izjemne čase: tretjega generalno v prvi in drugega v drugi vožnji. Čestitke vsem!
REZULTATI
Pohvaliti velja tudi organizatorje: neLedena proga, zastonj čaj 🙂 ) , tekoč potek tekmovanja, ozvočenje, duhovit komentator, lepo vreme 😀 ) ⇒ recept za uspešen razvoj Pokala Slovenije in športnega sankanja nasploh.
Pa še ene stare samotežne sanke so nam šenkal (ahtite se nas zdej 🙂 ) .

Sob.20.2.- Guc je končno odnehal. Stran ni več na črni listi. Ju-huj!

Kape:
ZADNJA pošiljka kap z napisom 50 let SaK Idrija je pri Davidu. Vsi s plačano članarino (za letos ali lani) jih prevzemite ČIM PREJ.

Tekmovanja:
V Podljubelju so izvedli kar dve tekmovanji. Smo viseli gor skoraj do 16h…
Tina 2x prva, Alenka 2x tretja, Stane 2x drugi in Ivan 2x šesti. Uspešno. Čestitke!
Jutri naj bi bila tekma v Dolenji Vasi. Bomo popoldan preverili, če organizatorji računajo, da bodo progo uspeli pripraviti.

Proga Na Talerju:
Kljub sneženju proge ne bomo šli rihtat, saj je napoved topla.

Tor.9.2.- Al jih je enih problemov s to našo stranjo!!! Čeprav je že lep cajt ‘spucana’ jo Guc (Google) še vedno obravnava kot škodljivo.

Tekmovanja:
Tekmo ‘Za Taler’, prvo letošnjo tekmo Pokala Slovenije, smo izpeljali v velikem slogu 🙂 . Čestitke za organizacijo še vedno snežijo z vseh strani. Nas pa veseli predvsem udeležba: zbrati 72 tekmovalcev…,… ni mačji kašelj. !!!HVALA VSEM ZA VSE!!!
REZULTATI
Na Prešerni dan pa s(m)o prešerno obdelovali planke na Državnem prvenstvu na Soriški 🙁 . Soriška je pač Soriška. Zahvaliti se ji moramo, da je rešila par sezon Pokala Slovenije, ker drugje pač ni bilo snega; sicer pa proga nikakor ni primerna za tekmovanja s športnimi sanmi. Vsaj ne v ledeni izvedbi, kateri smo bili priča včeraj. Če pogledamo rezultate (in prištejemo še tistih par, ki so včeraj manjkali) lahko ugotovimo, da imamo v Sloveniji 10 sankačev, ki se po ledu lahko peljejo dobro in še nadaljnjih 10, ki se peljejo solidno. Gledati včerajšnjo tekmo v labirintu (t.i. frizerju) je bilo MUČNO!!! Od planke do planke 🙁 .

To zgoraj je seveda le moje osebno mnenje, ne uradno stališče SaK Idrija!

DP se je udeležilo le 7 tekmovalk in tekmovalcev Sak Idrija, kljub temu pa smo uspeli osvojiti 3 naslove državnih prvakov: Velikanje Tina pri deklicah, Nejc Pirih pri dečkih ter Stanko Koler pri veteranih. Na stopničkah je stala še Žnidaršič Alenka za drugo mesto pri starejših članicah. Čestitamo!
REZULTATI
Naslednja tekma naj bi bila na ‘pustni’ vikend v Podljubelju.

Proga Na Talerju:
Proga se več al manj redno rihta in je trenutno (bojda) super. Prihaja pust, prihajajo počitnice; urejanje proge zatorej ne bo ravno v prvem planu, vseeno pa upamo, da bo sankanje možno.

Ostalo:
– Od tekme dalje imamo nov WC. Made in (by) France. Merci!
– 23.1. se je zgodilo sankaško kosilo. Klub je častil en ‘obed za zasluge’, zrihtal tečaj in obdaril ‘najstarejšega’, 3×3 je pripravil diplome in     tortice, Mrki pa je zrihtal (skor)nočno tekmo in častil bogate nagrade. (Pa najbrž bi se veljalo še komu za kaj zahvaliti?!?).
– Osnovna šola je (tudi z našo pomočjo) uspešno izpeljala športni dan, gimnazijski pa je zaradi dežja odpadel. Lepo je videti, da se po osnovnošolskem kar nekaj otrok vrača na sankaško progo.


Ned.10.1.- Če ne bo dežja, gremo ob 13h zvaljat, da se bo dalo popoldan sankat.

Sob.9.1.- Dopoldan smo še malo mrežo vlekli, popoldan pa že sankali. Na začetku ni bilo kake hude brzine, proti koncu pa je že kar letelo. Pa jutri spet.

Pet.8.1.- Danes popoldan in/ali zvečer bo pa treba v akcijo!

Čet.7.1.- Zaenkrat odlično! Tud sankat bi se že dalo; je pa precej nevarno, saj še niso postavljene zaščite plank in dodatne bale. Mreža bi bla tud še za potegnit, ampak jo bomo šele po ‘zaključku’ morebitnega deževja.

Obstaja celo možnost, da bi že v soboto 16.1. organizirali tekmo Pokala Slovenije ZA TALER.

Sre.6.1.- Dovolj ga je! Pa še napoved ni tako zelo slaba. Danes po 18h gremo valjat. Javite se Didlnu.
Včeraj smo tudi delali; … in izdelali odlično podlago!

Pon.4.1.- Smo že nazaj. V soboto sem malo kamne, veje in listje grabil ter kanale glihal, danes sva ga pa z Don Eduardotom mal povaljala. Do 21h ga je namestilo ca 10cm, pa še kar ga namešča. Torej gremo jutri spet…, pa potem po potrebi še, pa še…